Aurinkoiset päivät houkuttelevat mökkeilemään ja olemmekin viettäneet aikaa Villa Fregatissa niin usein kuin mahdollista. Innostuimme myös vähän rymsteeraamaan ja olohuoneessa on nyt kiva, entistä toimivampi järjestys.

Tilaan avautuva näkymä on minulle tärkeä kriteeri huonekalujen sijoittelussa

Kun mietin huonekalujen sijoittelua, yksi tärkeimmistä kriteereistä minulle on se millainen ensi näkymä tilaan on, kun sinne astutaan sisään. Tietysti käytännöllisyys ja toimivuus on myös hyvin olennaista huonekalujen sijoittelussa. Kun suunnittelin Villa Fregatin olohuoneen sisustusta ensimmäinen ajatus oli sijoittaa sohva pyöreän ikkunan alle (kurkkaa ensimmäiset 3D-kuvat täältä). Näin näkymä avautuisi tilaan mahdollisimman kauniisti.

Kun mökin valmistuttua sijoitimme huonekaluja olohuoneeseen päätimmekin ex tempore sijoittaa sohvan rappusten alle, jolloin näkymä merelle avautuu silmien edessä sohvalla istuessa. Sijoitimme Doorien osilla tuunatun Ikean senkin pyöreän ikkunan alle ja näin muodostui huonekalujen järjestys olohuoneeseen. Nyt järjestys on muutettu alkuperäisen suunnitelman mukaiseksi ja tykkäämme tästä lopputuloksesta kovasti! Kurkkaa aiempi järjestys esim. täältä.

Sohvalla istuessa avautuu edelleen kauniit näkymät. Merimaisema tulee itseasiassa lähemmäksi, kun sohva on lähempänä ikkunaa. Suoraa sohvalta eteenpäin katsottaessa avautuu näkymä ruokapöydän suuntaan ja ikkunasta pihalle ja metsään. Sohvalla pötkötellään usein, joten siitä kulmasta merinäkymät näkyvät entistä paremmin.

Senkki sopii täydellisesti portaiden alle ja tauluasetelma näyttää minusta paremmalta senkin yllä kuin aiemmin sohvan yllä. Woodnotesin My Outdoor -tuolit majailevat talvella sisällä ja niissä on mukava loikoilla ja katsella merelle päin. Iltaisin kokoonnumme perheen kanssa katsomaan leffoja. Samsungin Serif-televisio on kaunis ja koska ikkunapinta-alaa on todella paljon, ei haittaa vaikka televisio on sijoitettu ikkunan eteen.

Mökillä on kyllä niin hyvä olla! En malttaisi odottaa, että lumet sulaa ja jäät väistyvät mereltä. Vuoden paras aika on edessä ja kevään ja kesän aikana tulemme viettämään mökillä kaiken mahdollisen ajan.

Author

4 Comments

 1. Onneksi on talvi, että voi odottaa kevään tuloa ja tulee ikävä mökkikautta. Loppukesästä olen jo täysin kyllästynyt mökkeilyyn ja odotan syksyä, että saa olla kaupungissa. Kummallinen tää ihmisen mieli.

  • Suvi M Reply

   Niin se usein saattaa mennä. 🙂 Mutta on ihanaa, että on jotain mitä odottaa.

 2. Upeita kuvia ja miten ihanasti auringon valo valaisee kaikki tilat. Ihailen noita isoja ikkunoita. 🙂

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos, mukava kuulla! 🙂 Valon kulku on kyllä yksi parhaimmista jutuista täällä.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.