Kaupallinen yhteistyö: Teknos

Mankku on remontoinut uutta kotiamme erittäin ahkerasti ja vaikka vielä on paljon tekemistä, pääsen jo näyttämään teille uuden kodin makuuhuonetta! Olemme todella tyytyväisiä makuuhuoneen seinävärin valintaan sekä ihaniin listoituksiin, jotka kunnioittavat talon aikakautta.

Uuden kodin remonttia suunnitellessa päätimme, että teemme ensimmäisenä suuren makuuhuoneen mahdollisimman valmiiksi. Tila voi sitten toimia myös huonekalujen ja tavaroiden säilytyspaikkana, kun muita huoneita viimeistellään. Yksi remontin ensimmäisiä päätöksiä koskikin makuuhuoneen värin valintaa. Sävyjen valitseminen on aina vähän haastavaa, mutta pidän siitä prosessista todella paljon! Minusta on ihana inspiroitua kauniista sävyistä ja suunnitella erilaisia vaihtoehtoja.

Tavoitteena oli tehdä meidän vanhempien makuuhuoneesta levollisen rauhallinen ja valita sellainen sävy, joka sopii innokkaan sisustajan kotkotuksiin. Eli siis ajaton sävy, johon voi yhdistää monenlaisia värejä tekstiilien ja muiden yksityiskohtien avulla. Remontin yhteydessä halusin toteuttaa myös uuden tyyppisen sängynpäätyidean, sillä nykyisen kodin sängynpäätymme olisi minusta liian moderni uuteen kotiimme ja toki lähes 20 vuoden jälkeen kaipaa jo vaihtelua. Sängynpääty on saanut vaikutteita Porvoon ihanasta Runo-hotellista.

Oikeaa seinien sävyä lähdin etsimään Teknoksen Colour your story -värikokoelmasta, johon on kuratoitu 105 kaunista sisustusväriä eri teemojen mukaan. Cool Living -teemassa oli monta juuri sellaista sävyä, jota tavoittelin, eikä minun tarvinut kovin kauaa pähkäillä seinän sävyä. Sävy HARMAJA T1736 ihastutti niin nimensä kuin sävynsä puolesta. Oikea sävy löytyi tällä kertaa tosi nopeasti!

Sitten voitiinkin aloittaa maalauspuuhat. Makuuhuoneeseen tarvittiin kolmea eri maalia, sillä seinien lisäksi maalaisimme sängynpäädyn listat sekä sisäkaton. Päätimme maalata koko huoneiston sisäkatot, jotka olivat vuosien varrella tummuneet, emmekä halunneet jättää uusien raikkaiden seinäpintojen kontrastiksi nuhjaantuneita kattoja.

Arvostan sitä, että Teknokselle on tärkeää kehittää maaleja, joiden kokonaisvaikutukset ihmiselle ja ympäristölle ovat mahdollisimman pieniä

Valitsimme kaikki maalit kotimaisen Teknoksen valikoimasta. Teknos on perheyritys, joka on valmistanut maaleja jo vuodesta 1948 lähtien. Arvostan sitä, että Teknokselle on tärkeää kehittää maaleja, joiden kokonaisvaikutukset ihmiselle ja ympäristölle ovat mahdollisimman pieniä. Esimerkiksi seinämaaliksi valitsemallemme BIORA BALANCE Sisustusmaalille on myönnetty Joutsenmerkki, M1-merkki sekä Allergiatunnus. Nämä kertovat maalin ympäristöystävällisyydestä, vähäpäästöisyydestä ja soveltuvuudesta allergisille. BIORA-sisustusmaalit valmistetaan Suomessa ja niille on myönnetty myös Avainlippu-tunnus.

Kattomaaliksi valitsimme TEKNOSPRO® KATTO -maalin, jolla myös nykyisen kotimme katot on aikoinaan maalattu. Kun Mankku alkoi maalata sisäkattoa, huomasimme kuinka sinertävän valkoinen se olikaan ennen ollut! Nyt katosta tuli erittäin raikas sävyttämättömällä valkoisella kattomaalilla maalattaessa. Mankku maalasi kattomaalilla myös seinien yläosat, jolloin seinämaalin saa kauniisti rajattua. Tällainen rajaus sopii minusta hienosti vanhoihin taloihin.

Katon maalaamisen jälkeen päästiin seinien kimppuun! Päätimme jättää koko huoneistossa seinien alaosan valkoiseksi ja rajata sen koristelistalla, mikä on kiva yksityiskohta vanhaan taloon.

Maalasimme makuuhuoneen kaikki seinät täyshimmeällä BIORA BALANCE Sisustusmaalilla HARMAJA T1736 -sävyssä. HARMAJA-sävy on minusta hyvin kaunis harmaan sävy. Se ei taita liikaa vihreään tai siniseen, vaan on kauniin puhtaan harmaa. Sävy vaihtelee viehättävästi vuorokauden ajasta ja sisälle tulvivan valon määrästä riippuen.

Harmaja T1736 sävy on kaunis puhdas harmaa

Sängyn takaisen seinän rimoituksen toteutimme listojen avulla. Listat sekä listojen yllä oleva hylly maalattiin samalla HARMAJA-sävyllä, mutta himmeällä ja vesiohenteisella FUTURA AQUA® Kalustemaalilla. Aiomme vielä maalata päätyseinän jalkalistat samalla harmaalla maalilla, sillä huomasimme näistä kuvista, että harmaat listat sopivat tälle seinälle paremmin – muilla seinillä voi olla valkoiset listat, sillä niissä on valkoinen alaosa.

Innoissani viimeistelin makuuhuoneen sisustuksen ja ihailin lopputulosta! En malttaisi odottaa, että pääsemme muuttamaan uuteen kotiin! Olemme jo maalanneet myös meidän teinien makuuhuoneet. Heille molemmille löytyi myös mieleiset sävyt Teknoksen värikartasta: pojan huoneeseen valikoitui sävy BLUE MOMENT T1478 ja tyttö valitsi omaan huoneeseen sävyn HELSINKI HOMELAND T1417. Päivittelen Instagram Stooreissani remonttikuulumisia ja löydät kaikki päivitykset IG-profiilini kohokohdista. Käy sieltä kurkkaamassa myös miltä teinien huoneissa näyttää!

Remontti etenee kivasti ja kodin kaikki seinäpinnat ja sisäkatot alkaa olla maalattu. Seuraavaksi on vuorossa makuuhuoneiden lattioiden vaihto. Myös tässä vanhempien makuuhuoneessa tulee vaihtumaan lattia kuvissa näkyvästä laminaatista mosaiikkiparkettiin, jotta saadaa koko huoneistoon yhtenäinen lattia. Myös kaikki pistorasiat tullaan vielä vaihtamaan talon henkeen sopiviksi, joten makuuhuoneen näkyvällä paikalla oleva pistorasia tulee sekin onneksi vaihtumaan.

Mitä tykkäät lopputuloksesta? Kotimme tyyli muuttuu hiukan talon aikakauteen sopivaksi ja minusta on ihanaa päästä sisustamaan hitusen eri tyylillä kuin ennen. Sisustuksessa tulee yhdistymään moderni ja klassinen vähän tanskalaiseen tyyliin.

Author

21 Comments

 1. On kyllä kaunis makkari. En malta odottaa että saatte kaiken valmiiksi ja pääsette muuttamaan.

  • Suvi M Reply

   Kiitti, ihana kuulla! 🙂 En minäkään malttaisi odottaa, että päästään muuttamaan ja sisustamaan. Vielä on kuitenkin paljon tehtävää…

 2. Voi miten ihanalta siellä jo näyttää! Ihastelen etenkin noita teidän listoja <3 Olen kovasti itsekin miettinyt josko pitäisi tuunata vastaavaa uuteen kotiimme. Houkuttaisi kovasti tehdä juurikin itse vähitellen huone kerrallaan…

  T. Ikuinen aikaoptimisti ?

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos! 🙂 Listoilla saa kyllä kivasti ilmettä. Innolla seuraan teidän projektia! <3

 3. Kaunis, harmoninen makuuhuone.Ihana harmaan sävy. Silmään pistää ainoastaan lämpöpatterin kellertävä väri.

  • Suvi M Reply

   Kiitos! Meillä on aikeissa laittaa patterinsuojukset jossain vaiheessa, joten niitä ei kannata maalata. Itse en kyllä niihin edes kiinnittänyt huomiota, kun minusta ei kellerrä niin pahasti. Mutta olen huomannut, että on kahdenlaisia ihmisiä: toiset kiinnittävät huomion yksityiskohtiin ja toiset katsovat ennemminkin kokonaisuutta – itse kuulun jälkimmäisiin. 🙂

 4. Minäkin katsoin, että patteri olisi hyvä maalata. Muuten näyttää hienolat.

  • Suvi M Reply

   Minä en kiinnittänyt niihin huomiota ollenkaan. 🙂 Yllä tarkempi vastaus.

 5. Jos blogissa kysytään lukijoilta , mitä mieltä olette lopputuloksesta , niin mielipiteet kun on jokaisen omia.Kuuluu sitten niihin jotka kiinnittävät huomion yksityiskohtiin tai toisiin jotka katsovat kokonaisuutta . Hyvää kesää remontin keskelle.

  • Suvi M Reply

   Toki, en ole muuta väittänytkään. 🙂 Enkä tarkoittanut, että siinä olisi mitään pahaa, että kiinnittää huomiota yksityiskohtiin. Olen tuosta aiheesta joskus kirjoittanut blogiinkin, kun olen näiden vuosien varrella huomannut, että on kahdenlaisia ihmisiä tämän suhteen. Se ei ollut kritiikki. 🙂

 6. Todella kaunista ja rauhallista – varmasti uni maistuu noin seesteisissä puitteissa?. Ehkä olisin sängyn vierustan pistorasian siirtänyt remontissa alemmaksi helpommalle käyttökorkeudelle ja silloin se ei myöskään olisi joka kuvassa, mutta hyvä joka tapauksessa että rasia löytyy?? Onnea uuteen kotiin!!

  • Suvi M Reply

   Kiitti! 🙂 Tuo pistorasia on kyllä vähän ärsyttävä, mutta tuntui liian vaivalloiselta hommalta alkaa sitä nyt siirtää kiviseinässä. Meille tulee uudet, kauniit pistorasiat, joten sitten tuo ei enää näytä niin pahalta.

 7. Ihana, ihana, ihana! Meillä on ollut makkari 3 vuotta pelkkää tyhjää seinää, kun en ole ollut varma mitä siihen tahdon. Nyt lähti suunnittelurattaat päässä pyörimään ?

 8. Hei, upea & tyylikäs huone. Olisko mahdollista saada ohjeita rimaseinän toteuttamiseen? Miten rimat on kiinnitetty ja onko tasokin rimaa?

  • Suvi M Reply

   Kiitti! 🙂 Taso on lautaa. Rimat kiinnitettiin pienillä nauloilla. Pitäisi jossain vaiheessa tehdä vaikka video tästä…

 9. Ompa kaunis! Paljonko hyllyllä on syvyyttä ja miten se on kiinnitetty?:)

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.