Innokkaat sisustajat tietävät, että muutokset sisustuksessa saattavat helposti aiheuttaa ketjureaktion, jolloin alkuperäinen suunnitelma laajenee kodin muihinkin tiloihin. Kun me uudistimme saunatuvan kesällä, tiesin että se tarkoitti muutoksia myös muualle kotiin. Saunatupaan piti saada matto, joten päätimme ostaa uuden maton mielummin olohuoneeseen ja siirtää olohuoneen matto saunatupaan.

Olohuoneessa meillä oli aiemmin mustavalkoinen Linie Designin ”Asko mixed” matto ja se sulautui kivasti osaksi saunatuvan sisustusta. Pidän matosta edelleen tosi paljon, mutta minua meinaa vähän tympäistä, kun sitä näkee joka paikassa. Kauniita ja hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia mattoja on muitakin, kuten ”Uusi matto olohuoneeseen?” postauksessa aiemmin kirjoittelin. Meille ei lopulta kotiutunutkaan mikään tuossa postauksessa esittelemistäni matoista, vaan Linie Designin ”Charles” matto.

uusi_matto-2715

uusi_matto-2750

uusi_matto-2778

uusi_matto-2710

uusi_matto-2733

uusi_matto-2735

uusi_matto-2758

uusi_matto-2741

Päätös tästä matosta syntyi tosi helposti. Sisko laittoi tekstiviestillä kuvan Charles-matosta ja kertoi, että niitä olisi tulossa Sisustuksen Koodiin. Hintakaan ei päätä huimannut, joten vastasin heti perään, että maton saa laittaa tulemaan. Olen aiemminkin tainnut todeta, että päätöksenteko ei tuota minulle yleensä suuria vaikeuksia, sillä tiedän ensi näkemältä mistä pidän.

Toki olin aiemmin pohtinut mielessäni, että en haluaisi toista mustavalkoista mattoa. Maton täytyi poiketa tarpeeksi paljon Asko-matosta, jotta saisin vaihtelua halutessani. Yhtä hyvin voin vielä välillä vaihdella näiden kahden maton paikkaa ja tämä Charles sopii nätisti myös saunatuvan värimaailmaan. Lisäksi luonnonmateriaali oli yksi kriteereistä: tämä käsinkudottu matto on 100% villaa.

Beigen sävyinen matto on ihanan neutraali ja samalla lämmin. Olohuoneessa on nyt ehkä liiankin neutraali ilme vaaleiden sävyjen myötä, mutta se tulee vielä hiotumaan. Musta hyllykin (josta aiemmin kirjoittelin) on laitettu tilaukseen ja se tuo yhdessä takan kanssa kontrastia vaaleaan sisustukseen. Uskon, että syksyn edetessä tulen vielä vaihtelemaan sisustustekstiilejäkin. Kuten alussa totesin, yksi muutos johtaa toiseen…


Translation: We have a new rug in our living room. The one we had before moved to our sauna house and I decided to buy this rug from Linie Design. The model is called ”Charles”. I love the pattern and the soft beige colour. The colour scheme in our living room is very natural right now, but as you know, one thing leads to another and soon there will be more contrasts in this space…

Author

16 Comments

 1. Näinhän siinä aina käy, kun lisää yhden uuden elementin, huomaa, että joku muu kohta kaipaa hiomista :). Minä hankin olohuoneen seinälle ryijyn, ja kiva se on, mutta sen verran dominoiva, että sitten pitikin jo muita palikoita vähän siirrellä ja lisäillä, jotta taspainoa saatiin.

  Kaunis matto, kuvio on siinä kiva, ei liian hallitseva

  • suvi m Reply

   Heh, kiva että muutkin tunnistavat tuon saman kierteen. ;D

   Minäkin ihastuin tuon maton kuviointiin.

  • suvi m Reply

   Sohvapöydät ovat HAY:n Tray-pöydät, joihin olen hankkinut marmorilevyt. Eli niitä on kaksi kappaletta ja olen laittanut ne vain ihan vierekkäin.

 2. Hei!

  Olisipa sisko, joka ehdottaisi juuri oikeanlaisia tuotteita

  kuten tuo mattokin on. Sopii tosi hyvin. Jos sinua häiritsee

  maton kulmat, ennen kuin asettuvat paikoilleen, voisin suosi-

  tella Tessa mattoteippiä. Pitää hyvin eikä jätä liimajälkiä

  lattiaan. Matosta vielä – kivasti erilainen.

  • suvi m Reply

   Sisko on kyllä rakas ja aina niin avuliainen. <3

   Kiitos vinkistä! 🙂 Maton reunat alkavat jo olla aika suorassa.

 3. Nätti matto! Hiukan olen yllättynyt, että haluat nyt niin kovin trendikkään mustan (avo?)hyllyn kotiinne. Sitä paitsi eikö mustien kontrastien aika ole jo vähän ohi?

  • Mitä sillä on väliä jos jostain vain tykkää? Se hylly on hieno ja sopii hyvin minne se on suunniteltukin!:)

  • suvi m Reply

   Mustahan ei mene koskaan pois muodista. 😉 Musta ja valkoinen ovat värejä, joita aina tullaan näkemään sisustuksissa, enemmän tai vähemmän. On totta, että graafisuuden aika alkaa väistyä, mutta se ei minusta tarkoita esim. mustaa metallihyllyä. Vaan pikemminkin sitä, että koko koti olisi sisustettu hyvin minimalistisesti mustavalkoisin, graafisin kuosein ja ilman lämpöä.

   Mutta toisaalta, kuten Johanna toteaa, ei näillä seikoilla ole mitään väliä lopulta, sillä pääasia on, että itse tykkää. Kotiahan sisustellaan omalle perheelle. Se, että bloggaan siitä myös on vain minun harrastukseni. 🙂

 4. Hei,

  Kyselin saunatuvan sisustuksen kommenteissa teidän lattiatyynyistä, mutta et ole ennättänyt vastata minulle. Onko ne vain ns tyynyliinat paksusta puuvillakankaasta, jonne säilötte ylimääräiset petivaatteet? Onko tyynyt muhkuraiset käytössä, kun sisällä on erikokoisia petivaatteita? Olen haaveillut vastaavista ja mietin, että osaavatko esim. Marimekolla suoraan tehdä oikeanlaiset vai onko sinulla ollut joku oma visio tyynyistä?

  Tuo uusi matto näyttää hyvältä! Houkuttelevan pehmeän ja kodikkaan näköinen.

  • suvi m Reply

   Miten muistelisin, että jonnekin vastasin sinulle…? Katosikohan se bittiavaruuteen sitten…?

   No mutta, tässäpä uudestaan. Tyynyt ovat siis sitä Marimekon paksua kangasta (en muista sen virallista nimitystä) ja sisälle mahtuu peitot ja tyynyt. Kangas on niin paksua, että se suoristaa enimmät moukut, eivätkä ne ole minua koskaan häirinneet. Ompelija ompeli tyynyt Marimekon kankaasta – ne eivät siis suoraa ole Marimekolta.

   Kiva, että matto on sinustakin nätti! 🙂

 5. Pingback: Ruskea tulee taas - Meillä Kotona -blogit

 6. Pingback: Tunnelmaa kuviin VSCO-filmeillä - Meillä Kotona -blogit

 7. Pingback: matto olohuone - sisustus-fi.com

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.