Sisustuskuvissa (etenkin blogeissa) oli pitkään vallalla ylivaloitettu, vaalea värimaailma. Tummien sävyjen noussessa sisustustrendien aalloharjalle, alkoi myös valokuvat tummentua. Etenkin ruotsalaisissa sisustuslehdissä on pitkään ollut melkoisen tummia kuvia.

Minusta tämä on ollut ihan virkistävä tuulahdus ja ylivaloittuneet kuvat näyttävät nykyään vähän tökeröiltä. Itse käsittelen kuvat Lightroomissa, mutta pyrin säilyttämään melko totuudenmukaisen tunnelman. Aika moni valokuvaaja on kuitenkin suositellut kokeilemaan VSCO-filmejä, joten jonkin aikaa sitten minäkin latasin perus-VSCO-paketin omalle koneelleni. Kuvien värimaailma muuttuu niitä käyttämällä melkoisesti, enkä aiemmin ole (muutamaa kuvaa lukuunottamatta) julkaissut blogissani VSCO:lla käsittelemiäni kuvia. Nyt päätin tehdä poikkeuksen.

vsco_testing-44061

vsco_testing-43161

vsco_testing-4329

vsco_testing-4356

vsco_testing-4362

vsco_testing-4381

vsco_testing-4384

vsco_testing-4376

vsco_testing-4373

vsco_testing-4336

vsco_testing-4392

vsco_testing-4331

Huomaatte varmaan, että olen vaihtanut taas harmaat päälliset sohviin. Koristetyynynpäällisiä en vaihtanut, sillä olen tykästynyt tähän komboon. Uusi, beigensävyinen matto sopii kivasti yhteen myös harmaiden sohvien kanssa.

Toisen sohvan taakse on jäänyt sivupöytä, joka aiemmin majaili saunatuvalla. Sivupöytä oli tässä vain väliaikaisesti, mutta vaivihkaa siitä on tullut osa olohuoneen sisustusta ja olen hyödyntänyt tasoa sisustuslehtien ja -tavaroiden säilytykseen. Kyllähän tuohon on kätevä laskea kahvikupponenkin, kun sohvalla istuskelee.

Näissä kuvissa käytin VSCO-filmiä “C-400H Vibrant”. Filmin myötä olohuonekuviin syntyi tunnelmallinen, hämyisä tunnelma. VSCO-filmeillä saa kyllä kivaa vaihtelua kuviin, mutta tuo rakeisuus pistää liikaa silmään. Alunperin otin nämä kuvat aikomuksenani kirjoitella harmaan ja beigen sävyjen yhteentoimivuudesta meidän olohuoneessa – kuvakäsittelyn myötä tuo seikka ei enää tule niin hyvin, tai totuudenmukaisesti, esille. En usko, että otan VSCO-filmejä aktiiviseen käyttöön, sillä haluan kuitenkin säilyttää blogikuvissan yhtenäisen ilmeen, mutta ehkä näitä filtereitä voi käyttää silloin tällöin.


Translation: Testing VSCO films in my interior pics. I do not think that I will start using the VSCO filters very often, but they certainly are a nice change. However, I want to keep a coherent and quite realistic look in my photos, so therefore I’ll use VSCO sparingly.

Author

8 Comments

 1. Moikka Suvi!

  Hei ihanalle näyttää <3 Mä en saa vsco-filttereillä meidän sisustusta näyttämään lainkaan hyvälle, mutta ruokakuvissa nuo filtterit toimii tosi kivasti 🙂

  • suvi m Reply

   Mietinkin, että nämä filtterit toimii varmasti tosi hyvin ruokakuvissa. Ne ei taas ole yhtään mun specialiteettia… 😉

 2. Upeat on kuvat tällä vsco´lla. Minä kyllä tykkään. <3

  Ihan erilaista syvyyttä on näissä.

  • suvi m Reply

   Kiva kuulla! 🙂 Ehkäpä innostun joskus toistekin käyttämään näitä…

 3. Hei mikä tuo kiva sinivihreä maljakko on olohuoneen sohvapöydällä (ison kirkkaan maljakon ja ruskean maljakon välissä)?

  • suvi m Reply

   Se on Iittalan harmaa Kaasa-lyhty. VSCO-filtteri vaan tekee siihen sinertävän sävyn. Oikeasti se on tummanharmaa. 🙂

 4. Kiitos vinkistä, noin hienovaraista filtteriä en osaisi varmaan itse edes rakentaa lightroomilla! Antaa tosiaan hämyisää tunnelmaa, pitääpi ladata ja katsoa saisiko sillä itse jotain aikaan. 🙂 Rakeistakin vähän on, mutta ymmärtääkseni se jakaa ihmiset kahteen kategoriaan: osassa blogeja on todella selkeät, tarkkapiirteiset kuvat ja loput sitten käyttävät grainia ihan tyylikeinona. Itselleni tuo jälkimmäinen sopii, sillä omalla kameralla ei saa niin tarkkaa kuvaa, ja rakeisuuden lisääminen vähän häivyttää tätä valitettavaa seikkaa. 😉

  • suvi m Reply

   Niin aivan, rakeisuutta voi käyttää myös tehokeinona. Ja se näyttääkin ihan kivalta joissakin kuvissa, mutta itse on niin tottunut erilaiseen tyyliin, että se pisti silmään…mutta joskus näitä filttereitä on kiva kokeilla. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.