Vuosi sitten kirjoittelin blogiin otsikolla ”Viimeinen joulu tässä kodissa…?” ja kerroin aikeistamme laittaa omakotitalo myyntiin ja muuttaa uuteen kotiin. Vuoden varrella suunnitelmat toteutuivat ja nyt vietimme ensimmäistä joulua täällä uudessa kodissa. Tuntuu aina vähän hassulta sanoa ”uusi koti”, sillä tämä on vanhempieni vanha koti ja monelta kantilta kovin tuttu meille. Mutta meidän perheen uusi koti tämä toki on.

Aattoaamun riisipuuro liedellä

Odotin joulua kovasti, sillä syksy on ollut todella kiireinen; ei pelkästään ison muutto- ja remonttiurakan takia, vaan myös työn puolesta. Juuri kun olimme saaneet suurimmat remonttihommat tehtyä ja muuttokuorman purettua, saikin alkaa laittamaan joulua kotiin. Oli ihanaa kaivaa esille kaikki tutut ja rakkaat joulukoristeet.

Itsenäisyyspäivänä tein joulupöydän ”koekattauksen” IKEA-Instagram-kamppiksen yhteydessä. Ihan samanlaisena ei aattoillan kattaus toteutunut, mutta osittain kyllä. Pellavapöytäliina ja -lautasliinat pääsivät joulupöytäänkin (tässä ei kylläkään siitä kuvia) ja led-valot koristivat joulukotia monessa huoneessa.

Yhdessä poikamme kanssa kävimme ostamassa joulukuusen torilta ja kannoimme sen kotiin aatonaattona. Onneksi matka ei ole pitkä! Tänä vuonna joulukuusi oli todella tuuhea, mutta aika lyhyt. Latva oli katkaistu vähän hassusti, eikä tähti pysynyt pystyssä ylimmässä oksassa, joka ei oikeasti ollut latva-oksa. Mutta kuusi on aivan ihana! Sille löytyi luonteva paikka ikkunan edestä.

Olohuoneen sisustus on muotoutunut lähes itsestään muuton jälkeen. Ripustimme pitkät samettiverhot ikkunoihin ja ne tuovat kivasti pehmeyttä tilaan. Joulun kunniaksi olen lisännyt kynttilöiden määrää ja ostin itse asiassa muutaman uuden Uyuni-led-kynttilän lisää. Ne ovat niin huippuja! Näyttävät tosi aidoilta ja ovat käteviä käyttää kaukosäätimellä. Uyuni-led-kynttilät pääsivät joulupöytäänkin, kun en uskalla aitoja kynttilöitä pöytään laittaa yllä roikkuvan paperivalaisimen vuoksi.

Joulun alla sain pr-lähetyksenä upeat Boråstapeterin lakanat, jotka halusin heti pedata joulusänkyyn. Kuosi on niin kaunis ja sopii hyvin vanhaan taloon! Tosi kiva, että brändin upeista tapeteista on alettu tehdä myös sisustustuotteita! Makkarin tunnelman kruunaa ikkunasta näkyvä valtava joulukuusi.

Ensimmäinen joulu tässä kodissa oli hiukan erilainen kuin aiemmat joulut, mutta parhaat perinteet säilyivät onneksi. Parasta oli se, että saimme viettää joulua yhdessä isommalla porukalla, kun siskoni tuli miehensä kanssa Turusta tänne joulupäivänä. Saimme lähes koko minun puolen perheeni koolle. Veljeni tulee sitten viettämään uutta vuotta tänne. Joulu merkitsee minulle ennen kaikkea kiireetöntä aikaa yhdessä perheen kanssa. Siksi olen pitänyt joulun ajan pientä sometaukoakin. Nyt teki mieli tulla kirjoittelemaan joulumuistoja blogiin.

Minulla on vielä pari päivää joululomaa, eikä onneksi mitään suunnitelmia. Ihan parasta! Täytyy kyllä myöntää, että odotan jo pikkuisen joulusisustuksen karsimista, sillä tuntuu etten ehtinyt sisustaa kotia täysin oman näköiseksi vielä ennen kuin joulukausi alkoi. Täällä on joulun myötä melko runsas sisustus, mutta toisaalta se tuo tunnelmaa ja kodikkuutta.

Toivottavasti teillä on ollut ihana joulu!

Author

2 Comments

  1. Saariston asukki Reply

    Kaunis seesteinen koti teillä tämäkin. Asunto on upea. Ihailin aina äitisi kauniita kuvakulmia asunnosta ja esineistä. Niitä olen jäänyt kaipaamaan. Onnea uuteen kotiinne tulevina vuosina.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.