Kaupallinen yhteistyö: Teknos

Kuten kerroinkin aikaisemmin, sujui meidän kesälomapäivät osittain myös maalauspuuhissa. Meidän talo ja saunatupa kaipasivat molemmat kipeästi toista maalikerrosta ja nyt vihdoin tänä kesänä päätimme tuon urakan toteuttaa.

Maaliksi valikoitui yhteistyössä Teknoksen kanssa ”Nordica Matt” talomaali, joka antaa kauniin täysin mattaisen maalipinnan. Huoltomaalattava pinta on hyvä pestä ennen maalausta ja sitä varten saimme Teknoksen ”Rensa facade” julkisivupesuainetta.

teknos-nordica-matt-9862

teknos-nordica-matt-9921

teknos-nordica-matt-9902

teknos-nordica-matt-9916

Maalaus on oikein mukavaa yhteistä puuhaa – me tykätään molemmat! Jutustelimme samalla ja kuuntelimme hyvää musiikkia. Mankku osti minulle oman pinkin värisen maaliämpärin, johon kaatoi sopivan määrän maalia ettei se ehtisi kuivua liikaa. Yhdessä työ sujui nopsaan siihen saakka kunnes aloin maalata meidän talon lukuisia koristesäleikköjä. Niiden maalaaminen oli aika hidasta, sillä jokainen ritilä piti maalata edestä, takaa, alhaalta sekä yläpuolelta ja samalla piti pitää huoli ettei toiselle puolelle tullut valumia.

teknos-nordica-matt-0406

teknos-nordica-matt-0350

teknos-nordica-matt-0365

Nordica Matt talomaali osoittautui tosi miellyttäväksi levittää ja se oli koostumukseltaan juuri sopivaa niin ettei roiskeita tai valumia juurikaan tullut. Muistan, että aiemmalla maalauskerralla roiskeita sai olla pyyhkimässä koko ajan pois. Tätä maalia oli ilo levittää! Mankku kehui erityisesti myös maalin peittävyyttä ja tartuntaa.

Meidän maalausoperaatio on vielä pikkuisen kesken, sillä sitä tuli sotkimaan pienoinen kesäflunssa sekä sateet ja ukkoset. Onneksi enää maalaamatta ovat vain talon ylimmät osat, joihin ei omat kädet ylety. Täytyy vuokrata sellainen pieni nosturi ensi viikoksi jos vain säät suosivat, niin saadaan koko julkisivu valmiiksi. Eron vanhaan maalipintaan huomaa nimittäin melkoisen selvästi:

teknos-nordica-matt-0361

teknos-nordica-matt-0397

teknos-nordica-matt-0378

Tämä sivuseinä on maalattu julkisivun keskellä olevaan koristepeltiin saakka, yläosa on siis maalaamatta. Ja toki maalasimme minun pihakaappinikin, jotta se saa samanlaisen kauniin, mattaisen pinnan.

Valitsemaamme valkoiseen sävyyn NCS S0300-N (Perusmaali 1) olemme erittäin tyytyväisiä: sävyn valinnasta kirjoitin aiemmin ”Talon ulkomaalaus osa 1: sävyn valinta” postauksessa. Nordica Matt maali näyttää muuten tosi upealta myös mustassa värissä – kurkaa esim. Coffee Table Diary -blogista.

Täällä siis maalausurakka jatkuu vielä hetken aikaa. Toivotaan nyt vain kauniita, aurinkoisia elokuun päiviä, jotta saadaan projekti valmiiksi. Nordica Matt -maalin himmeän ja kovan pinnan luvataan hylkivän likaa ja säilyttävän ulkonäkönsä ja värisävynsä erittäin pitkään, joten uutta maalausurakkaa ei pitäisi olla tiedossa muutamaan vuoteen. Saadaan sitten vain ihastella kauniin valkoista ja mattapintaista julkisivua.

Kaupallisessa yhteistyössä:

teknos_logo

Author

4 Comments

 1. Hei, näyttää hyvältä! Mikä maali teillä on tuon Nordica Matt-maalin alla? Tuo Matt vaikuttaisi juuri sopivalta vaihtoehdolta, mutta meillä itsellä on Nordica Eco alla – osaatkohan sanoa, käykö tuo Matt sen päälle?

  • suvi m Reply

   Meillä oli perusöjlypohjaista maalia ennen. Nordica Matt sopii nettisivujen mukaan seuraaville pinnoille: ”Uudet ja aikaisemmin akrylaatti- ja öljymaaleilla maalatut puupinnat sekä teollisesti pohja- ja/tai välimaalatut puupinnat, esim. ulkoseinät, räystäänaluset ja vuorilaudat.”

 2. Moi! Kyselisin talon ulkoväreistä, onko katto ja räystäät tummanharmaat ja minkä valmistajan? Kiiltävää/mattaa? Aiempi maalisävy seinässä oli Tikkurilan paperi? Tekisitkö vielä samat värivalinnat kuin rakennusaikana? Kiitos tosi kivasta blogistasi!

  • suvi m Reply

   Juu, katto on tummanharmaa peltikatto, sävy RR23, samoin räystäät. Ne tulivat valmiiksi sellaisina Ruukilta – ei itse olla maalattu. Aika mattaisia näyttävät olevan… Ja juu, seinissä oli aiemmin Paperin sävyä ja tämä uusi maali on hyvin lähellä sitä. Kyllä tekisin edelleen samat valinnat, eli valkoinen talo ja tummanharmaat peltiosat ja ikkunanpuitteet. 🙂 Kiva jos tykkäät blogistani. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.