Viikonloppuna kuvailin pitkästä aikaa ihan satunnaisia kuvia meiltä kotoa. Tiedostan sen, että olohuone ja makuuhuone näkyvät blogikuvissani eniten. Se taitaa johtua siitä, että molemmissa ilme vaihtuu usein ja melko pienellä vaivalla. Nyt kuvailin eri näkökulmasta: niitä näkymiä, joita useimmiten itse katselen sohvalta tai kun kipitän ympäri kotia. Nämä näkyvät tuntuvat erityisen kotoisilta minulle.

kotoisaa-5698

kotoisaa-5679

kotoisaa-5662

kotoisaa-5757

kotoisaa-5659

kotoisaa-5709

kotoisaa-5720

kotoisaa-5734

kotoisaa-5703

kotoisaa-5740

Minulle kotoisa olo ei tule täydellisyydestä ja täysin minimalistisen riisutusta kodista. Minulle kotoisa tunnelma tulee mm. kerroksellisuudesta, lämpöisestä valosta, isin taiteesta sekä lempparisisustusesineistä, jotka ovat ehkä pikkuisen epätäydellisissä asetelmissa. En tiedä voiko sitä täysin edes selittää, mutta näistä kuvista välittyy sellainen kotoisa fiilis mitä tarkoitan.

Jännä juttu on myös se, että koen tyhjät jääkaapin ovet kalseiksi: niihin täytyy kiinnittää lasten piirustuksia, laskuja ja tärkeitä muistilappuja.

Mutta kuvatkaan eivät kerro kaikkea: niistä ei välity kotoisat tuoksut tai lasten kilkatus. Viikonloppuun sisältyi paljon yhteistä aikaa perheen kesken ja fiilistelin kotoisuutta aivan erityisesti. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, niin kyllä koti on maailman paras paikka!


Translation: The pictures in my blog are often taken from our living room or bedroom. Maybe because those are the spaces where I decorate most often with quite minimal effort. However, in these pictures you see the corners that I most often look at my self at home. This feels home to me.

Author

12 Comments

 1. Näyttää kyllä nii-iin hyvältä ja rennon kotoisalta, kutsuvalta, kauniilta. Teille tekisi mieli tulla heti yökylään. 😉 Ihailen juuri tällaista tyyliä muiden kotona, mutta omassa kodissa haluan tasot tyhjemmiksi ja liian tavaran pois näkösältä… Pitäisi joskus kokeilla kuvata niin, että ei siirrä kaikkea pois, voisi tulla huomattavasti mielenkiintoisempia ja kauniimpia kuvia, joissa olisi myös enemmän muistoja tulevaa ajatellen.

  • suvi m Reply

   Kiitos, ihana kuulla! 🙂

   Minä taas haluaisin joskus kokeilla entistäkin riisutumpaa ilmettä. Tekisi mieli tyhjentää koko talo ja sijoitella kaikki huonekalut ja tavarat uudestaan. Tai vielä mielenkiintoisempaa olisi jos joku mahtava stailisti järjestäisi meidän huonekaluista oman näkemyksensä. Se olisi jännä nähdä! 😀

 2. Olet niin oikeassa, oma koti on maailman paras paikka! Jokaisella se on erilainen ja itselle kullekin kodikas, oli sitten minkälaista tavaraa tahansa. Itselleni kodikkuus tulee myöskin kerroksellisuudesta ja elämisen jäljistä. Vaikka saisin minkälaisen KonMari- kohtauksen, kyllä tuossa jääkaapin ovessa on aina ollut lasten piirustuksia ja tervehdyksiä, nykyisin siis lapsen lasten, se vaan kuuluu meidän kodikkuuteen:)

  Kotinne on todella kaunis, oikein mukavia hetkiä koko teidän poppoolle!

  • suvi m Reply

   Niinpä, jokaiselle oma koti on rakas olipa se millainen vain. Kukaan ei voi sitä tunnetta viedä pois. 🙂

   Luin KonMari-kirjan ja haluaisin niin järjestää kaiken (tai ainakin kaapit), mutta vielä en ole päässyt kovin pitkälle. 😀 Tarvis siivousloman, että olisi aikaa…

 3. Ihania kuvia! Niin elämänmakuisia ja kutsuvia. Sitä niin usein tulee kuvattua samoja nurkkia ja varmasti siitä syystä juuri, että niissä tapahtuu eniten. Tosi harvoin sitä tulee esimerkiksi käytävän seiniä maalattua tai sisustettua läpikulkutiloja… Mutta erittäin virkistävää katsella välillä näitä kulmia myös 🙂 Kiitos siis! Pitäisi varmaan itseänikin ottaa niskasta kiinni tässä suhteessa 🙂

  • suvi m Reply

   Ihana kuulla, Jutta! <3 Onhan se virkistävää välillä postailla muutakin kuin niitä tuttuja nurkkia, vaikka koko pointtini tässä blogissa onkin näyttää miten pienillä muutoksilla voi saada erilaista ilmettä kotiin ilman, että täytyy koko sisustus panna uusiksi.

   Mielelläni katselisin teidänkin kodista lisää kuvia! Siellä on niin kutsuvaa ja kaunista. 🙂

 4. Ai että, olet kyllä niin asian ytimessä näillä kuvilla ja tunnelmilla. Koti on parhaimmillaan juuri noita sattumanvaraisia asetelmia ja arkisten asioiden ja huolella valittujen kauniiden esineiden suloisia sekoituksia <3 Melkein kuulin lasten äänetkin ja tulen räiskyvän takassa näiden kuvien myötä! <3 Kaunista marraskuuta!

  • suvi m Reply

   Ihanasti kirjoitettu Jenni! <3 Se mikä jonkun toisen mielestä voi ehkä näyttää epäjärjestykseltä ja sotkulta, voi asukkaille itselleen olla kotoisuutta ja rentoutta. Ei kotona pitäisi pingottaa siisteydestä.

 5. Tykkään.

  Onko kattokruununne muuten 30 vai 50 lamppuinen? Onko valaisin mielestäsi todella painava? Mietin tätä ruokatilaamme, jossa viistot kattoikkunat (ullakkohuoneisto) ja valaisin kiinnitetään (viistoon/viistossa oleviin) ikkunoiden välissä oleviin ikkunapokiin.

  Kyllähän paino varmasti jostain teknisistä tiedoista löytyy, ajattelin vaan kysyä mielipidettäsi.

  Kiitos.

  • suvi m Reply

   Meillä on se 30-versio. Enpä ole kokeillut kuinka painava tuo on sen jälkeen, kun se asennettiin. En siis enää muista. En kyllä uskalla sanoa kestävätkö ikkunanpokat tuon painon…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.