Kaupallinen yhteistyö: Iittala

Matkustin tällä viikolla Tukholmaan tutustumaan tarkemmin uuteen Iittala X Issey Miyake  ”Pause for Harmony” -kokoelmaan. Malliston kansainvälinen lehdistölanseeraustilaisuus pidettiin Tukholman Wetterling galleriassa. Innoissani jo odottelinkin, että pääsisin kertomaan teille tarkemmin tästä ihastuttavasta mallistosta!

iittala_isseymiyake_stockholm

iittala_isseymiyake7

iittala_kukka

Iittala X Issey Miyake yhteistyömallisto syntyi Iittalan ja Miyake Design Studion suunnittelutiimien tiiviissä yhteistyössä, keskustellen ja kokeillen. Issey Miyake on kansainvälinen brändi, joka tunnetaan huipputeknologisesta materiaalistaan sekä innovatiivisista ja aikaa kestävistä vaatteistaan. Neljä vuotta kestäneen suunnittelu- ja kehitysprosessin aikana nousi esille yhteisten perusarvojen lisäksi myös yhteinen arvostus luontoon, käsityöhön, tekemisen ja muotoilun yksinkertaistamiseen, sekä uusiin teknologioihin. Nämä ajatukset välittyivät upeasti lanseeraustilaisuudessa.

iittala_isseymiyake_ani4

iittala_isseymiyake_kirjaSähköinen kirja, jonka sivut vaihtuivat kauniisti käden heilahduksella

iittala_isseymiyake1

Nykyteknologiaa oli hyödynetty kauniissa, rauhallisissa videoinstallaatioissa, joissa herkät kukkakuvat vaihtuivat hitaasti tai kattaus muuttui ajan kuluessa. Videoinstallaatioissa esiteltiin myös malliston pöytäkukkanen kauniisti hitaasti vaihtuen eri väreihin. Napsin videosta kuvia, jotka ovat minusta sinälläänkin jo kaunista taidetta.

iittala_isseymiyake_ani3

iittala_isseymiyake_teemukit

iittala_isseymiyake6

iittala_isseymiyake_kukka

Kokoelma on suunniteltu tuomaan harmoniaa ja rauhaa kiireisen, vaativan arjen keskelle, siitä nimikin Pause for harmony. Iittala X Issey Miyake -mallisto kiinnittyy kotiin, jossa nykyään tehdään paljon: rentoudutaan, työskennellään ja seurustellaan. Kokoelman tavoitteena on luoda kotiin lempeää, rauhoittavaa tunnelmaa ja kutsua meidät nauttimaan arjen pienistä rituaaleista. Hitaasta kahvihetkestä, rentouttavasta kotiinpaluusta tai vaikkapa omasta hetkestä kirjan parissa.

iittala_isseymiyake_hylly

iittala_isseymiyake14

iittala_isseymiyake15

Mallistoon kuuluu 30 eri tuotetta: astioita, lasimaljakko kahdessa värissä sekä tekstiilejä kodin sisustukseen ja kattaukseen. Lisäksi mallistoon kuuluu kaunis laukku. Tuotteisiin on valittu parhaat mahdolliset materiaalit, jotka kestävät aikaa, säilyttävät muotonsa ja ovat helppohoitoisia. Tekstiilit ovat kolmi-ulotteisia, joten muodot ovat käsinkin tunnusteltavissa. Uutuustuotteiden värit istuvat hyvin tähän aikaan: on valkoista, puuterisen vaaleanpunaista, harmaata sekä tummanvihreää.

iittala_isseymiyake_ani1

iittala_isseymiyake8

iittala_isseymiyake_kassit

iittala_isseymiyake_poyta

Ensi viikolla yhteistyömallistoa juhlitaan Helsingissä. Uutuustuotteet ovat kuitenkin jo saapuneet myyntiin valikoituihin myymälöihin. Aivan ihana mallisto minusta!

Kaupallisessa yhteistyössä:

issey-miyake-designer-series

Translation: I attended the Iittala X Issey Miyake ”Pause for Harmony” collection international launch party today in Stockholm. It was such a beautiful event, like art. I also love the collection! *Collaboration*

Author

21 Comments

 1. Odotin innoissani malliston julkistamista, ja eilen olikin jo ennen töihin menoa pakko mennä ihastelemaan näitä kauniita astioita ja tekstiilejä. Pakko myöntää, että rakastuin <3. Mukaani tarttui yksi vaaleanpunainen kuppi, mutta valkoinen on kyllä myös kotiutettava, samoin pari erikokoista lautasta ja mitähän vielä :).

  • suvi m Reply

   On kyllä minustakin niin ihastuttava sarja! 🙂 Astioiden lisäksi ihastuin etenkin siihen kalanruotokuvioiseen vaaleanharmaaseen koristetyynyyn. <3

 2. Todellakin aivan ihana mallisto. <3

  Olisikin muutama ylimääräinen huntti, niin

  sijoittaisin ne muutamaan malliston tuotteeseen.

  • suvi m Reply

   Astioita saa halvemmallakin. 😉 Mutta juu, niitä tyynyjä minä himoitsen ja sitä laukkua myös.

 3. Kaunis ja vähän erilainen mallisto kolmiuloittuvuutensa ansiosta. Jtn pientä vois tuosta hankkia, ja ihanaa että edelleen pastellisävyjä!

  • suvi m Reply

   Tuntuu, että vaaleanpunaista näkyy nyt ihan joka puolella. Tykkään! 🙂 Minä ihastuin etenkin tämän malliston kalanruotokuvioisiin tekstiileihin.

 4. Nämä ovat todella kauniita. Harmi etteivät tule käsittääkseni myyntiin tänne pohjoisemmaksi kivijalkaliikkeisiin, mutta onneksi verkkokaupoista saa.

  • suvi m Reply

   ”Tuotteet ovat saatavilla helmikuun alussa

   – seuraavista Iittala store ja –outlet myymälöistä: Iittala store Esplanadi, Iittala store Iso Omena/Kauppakeskus Iso Omena, Iittala store Jumbo/Kauppakeskus Jumbo, Iittala store Sello/Kauppakeskus Sello, Iittala store Kamppi/Kauppakeskus Kamppi, Iittala store Itis/Kauppakeskus Itis, Iittala store Mylly/Kauppakeskus Mylly, Iittala Lielahti/Lielahtikeskus, Iittala outlet Arabia/Arabiakeskus, Iittala outlet Iittala/Iittalan Lasikeskus

   – Store.iittala.fi -verkkokaupasta

   – seuraavista tavarataloista ja myymälöistä: Sokos (Helsinki, Tampere ja Turku), Stockmann Helsinki, Finnish Design Shop”

 5. Voih, ihanaa, nyt vasta hoksasin, että olet lisännyt meidät linkkilistallesi – lämmin kiitos! <3 <3 <3

  Kaunis mallisto tosiaan; etenkin nuo epäsymmetriset, matalat lautaset osuivat silmään. Mitenköhän saisi vielä perusteltua itselleen sellaisen hankinnan 😉 (Olen ollut ennen alalla töissä, joten astioita on enemmän kuin tarpeeksi, heh.)

  Jäämme innoissamme odottamaan muitakin matka- ja messukuvia!

  Viikonlopputerveisin,

  Riika / Coterie

  • suvi m Reply

   Juu, lisäsin Coterien heti, kun löysin sen. Ihana, uusi blogilöytö! 🙂

   Matkakuvia on kyllä ihan hirveästi! Pitää miettiä mitä kaikkea täällä julkaisee…muuten tulee ähky. 😀

 6. Lisään vielä: Näköjään Stockakin myy myös näitä! Joten eipä muuta kuin hypistelemään sinne näitä ihanuuksia 🙂 Materiaalit vaikuttavat todella laadukkailta.

 7. Minkälaista se kassien kangas oli? Se on ilmeisesti ohutta mutta onko läpikuultavaa? Kassissa on ihanan oloinen struktuuri! 🙂

  • suvi m Reply

   Ei se minusta ollut läpikuultavaa. Kassit oli asetettu seinälle, joten en niitä siitä ottanut pois.

 8. Pingback: Pause for Harmony: kodin harmoninen ja rentouttava henki - Meillä Kotona -blogit

 9. Pingback: Sushi-ilta kauniin kattauksen äärellä - Meillä Kotona -blogit

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.