Elokuussa teimme Mankun kanssa pienen päiväretken Vaasan seudulle, Jurvaan. Kävimme Sisustuksen Koodin ”lähettiläinä” tutustumassa Hakolan sohviin ja muihin kodin tuotteisiin. Oli äärimmäisen mielenkiintoista päästä näkemään kuinka suositut, kotimaiset sohvat syntyvät ja kuulla tarkemmin Hakolan historiasta.

hakola-0482

hakola-0473

hakola-0487

hakola-0477

hakola_bw-0492

hakola_bw-0498

hakola_bw-0502

hakola_bw-0509

hakola_bw-0513

Kiertelimme ympäri tehdasta toimitusjohtaja Jari Hakolan kanssa. Näimme miten sohvat syntyvät vaihe vaiheelta ja kuinka näppäräksi koko tuotantoprosessi on hiottu. Sohvatyynyt pussitetaan kätevän koneen avulla ja kankaat leikataan ja ommellaan ammattitaitosissa käsissä. Puusepän verstaan puolella ihastelin upeita suuria lankkuja, joista valmistetaan Hakolan tuotteita, esim. Woody-pöytiä. Pöydät näyttivät todella upeilta livenä!

Hakolan tehdas työllistää tällä hetkellä kymmenen henkilöä sekä kymmenen alihankkijaa kotimaassa. Kankaat tulevat Belgiasta, mutta muuten kaikki materiaalit huonekaluihin tulevat lähialueelta. Tuotteiden suunnittelusta vastaa Jari Hakolan tytär, tehtaan luova johtaja Annaleena Hämäläinen sekä joukko nuoria, kotimaisia suunnittelijoita.

hakola-0529

hakola-0521

hakola-0533

hakola-0536

hakola-0540

Jari Hakola kertoi, että tehtaalla valmistetaan jonkin verran huonekaluja myös mittatilaustyönä. Siitähän minä innostuin, sillä (ehkä muistatte) olen suunnitellut meille uuden ruokapöydän, mutta olen vain etsinyt sille sopivaa tekijää. Ehkä voisin teettää meille ruokapöydän Hakolan tehtaalla…? Nyt täytyy piirtää suunnitelmat puhtaaksi!

Vierailun lopuksi nautimme herkulliset leivoskaffit ja istuskelimme Lazy ja Cozy -sohvissa. Lazyssa on normaalia syvempi runkorakenne ja se tuntui erityisen mukavalta. Kerroin miellyttävät kokemukseni siskolleni ja Tomille, ja nyt Koodiin onkin jo saapunut ensimmäinen lähetys Hakolalta (Round-sohvapöytä sekä Lazy-sohva) ja valikoima laajenee lähiaikoina.

P.S. Uusimmassa Avotakassa (9/2016) on juttu Annaleenan upeasta kodista. Kannattaa tsekata!


Translation: Visiting the Hakola furniture factory in Jurva (Finland). The products are hand-made in Finland and I abosolutely love the design.

Author

2 Comments

    • suvi m Reply

      Se pöytä oli todella upea! Isäntäkin ihastui siihen kovasti. Minä kuitenkin haaveilen siitä omasta pöydästä ja haluaisin koittaa toteuttaa sen… 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.