*tähdellä merkityt linkit johtavat kaupallisessa yhteistyössä tehtyihin postauksiin

On vuoden viimeinen päivä ja perinteisen vuosikoosteen aika. Poimin jokaiselta kuukaudelta kolme lempikuvaani sekä lukuvinkit lemppariblogipostauksiin. Mukana tietysti myös muisteloita kuluneesta vuodesta.

TAMMIKUU 2019

Tammikuussa tein perinteisen sisustustrendianalyysin ja minusta tuo analyysi pätee edelleenkin. Kirjoittelin myös ajatuksia bloggaamisesta ja tältäkin osin ajatukseni ovat pysyneet samanlaisina. Ihastelimme tietysti pienoista kissapalleroamme, Pörröä, joka saapui meille joulun välipäivinä. Mankku ahersi mökkiraksalla ja minä mietin sisustusratkaisuja. Saatiin nauttia erittäin lumisista maisemista!

Tammikuun lukuvinkit:

Kissanpentu tulee taloon – mitä huomioida sisustuksessa?

Mökkiprojektin kuulumisia: betonilattia ja pakkelointi

Sekalaista sisustusinspiraatiota

HELMIKUU 2019

Helmikuussa ihasteltiin talviauringonsäteitä ja huollettiin viherkasveja. Aherrus mökkiraksalla jatkui ja väliseinät nousivat. Kirjoittelin ajattomasta sisustuksesta ja Helena Karihtalan tyylistä, jota ihailen kovasti! Uudistin sohvien ilmettä mitä helpoimmalla tavalla. Magnolian kukat jaksoivat taas ihastuttaa.

Helmikuun lukuvinkit:

Suosituimmat sisustusesineet meidän kodissa

Viherkasvien huolto

Sohvan uusi ilme helposti

MAALISKUU 2019

Maaliskuussa mökkiraksalla maalattiin jo kovaa kyytiä ja asennettiin tilaa säästävä liukuovi*. Mietin edelleen kovasti mökin sisustusratkaisuja ja kirjoittelin siitä mikä minua inspiroi sisustuksessa. Päivät olivat selvästi pidentyneet ja sisustelin kotona ihanan talviauringon valossa. Hullaannuin keltaisista onnenoksista.

Maaliskuun lopussa julkaistiin minun Kannustalolle suunnittelema Fregatti-talomallisto*! Se on kyllä huikeinta mitä olen ikinä päässyt toteuttamaan!

Maaliskuun lukuvinkit:

Tässä tulee Fregatti-talomallisto*

Tämän kodin hyvät ja huonot puolet

Mustavalkoisuutta kotoisasti

HUHTIKUU 2019

Huhtikuussa kirjoittelin siitä, miten yksityiskohdilla voi päivittää sisustusta. Teimme vanhempieni ja siskoni kanssa reissun Pariisiin, sillä meidän isän, Juhani Melenderin, maalauksia esiteltiin siellä kansainvälisessä taidenäyttelyssä. Huikeaa! Kävin tyttöjen reissulla Tampereella ja meillä oli niin hauskaa! Vietettiin pääsiäistä ja ehostettiin terassia. Raksakin edistyi mukavasti.

Huhtikuun lukuvinkit:

Yksityiskohdilla päivitystä sisustukseen*

Terassin kevätehostus

Sisusta kevät makuuhuoneeseen*

TOUKOKUU 2019

Toukokuussa haaveilin kesästä ja ostin ihanan kolmiokäenkaalin, jota olin ihastellut monta vuotta (se on nyttemmin kyllä kupsahtanut). Parempaa tuuria minulla oli yllättäen istustusten kanssa sekä terassikasvien suhteen. Ruukkuistutukset* säilyivät hengissä pitkälle syksyyn – itse asiassa bambu on vieläkin erittäin elinvoimainen meidän terassilla. Kirjoittelin valkoisesta väristä sisustuksessa ja kuinka se herättää vahvoja mielipiteitä. Mökkiraksa edistyi hienosti ja saimme isot rakennustelineet purettua olohuoneesta. Toukokuussa meillä oli sisustusbloggaajasiskojen kanssa hauska reissu Vaasassa.

Toukokuun lukuvinkit:

Tärkeintä on valo

Etupihan ihana ruukkupuutarha*

Valkoista ja valkoista

KESÄKUU 2019

Kesäkuussa mökkiraksa edistyi harppauksin: betonilattia ja pinnat valmistuivat ja keittiökin saapui. Kirjoittelin blogiin siitä, mitä somessa kannattaa laukoa ja tuosta tuli yksi suosituimmista postauksista. Kurkistettiin pihaan ja kukkapenkkeihin ja leivoin taivaallista raparperipiirakkaa. Vietettiin juhannusta niin omalla saunatuvalla kuin mökin pihapiirissäkin grillaten*.

Kesäkuun lukuvinkit:

Mökkiprojektin kuulumisia: betonilattian ja muiden pintojen valmistuminen

Villa Fregatti X Puustelli Miinus*

Valkoisen sävyn valinta*

HEINÄKUU 2019

Heinäkuussa pääsimme vihdoin viettämään ensimmäistä yötä mökillä! Kyllä sitä oli odotettukin! Heinäkuussa blogi päivittyi verkkaisemmin, sillä keskityin lomailuun.

Heinäkuun lukuvinkit:

Voiko terassi olla liian suuri?

Ne oikeat portaat: Villa Fregatti X Westwood*

Kesäloma lähiseudulla länsirannikolla

ELOKUU 2019

Elokuussa kirjoittelin blogiin ensimmäisen jutun Villa Fregatin sisustuksesta. Mökin sisustus täydentyi mm. ihanalla Noma-tuolilla ja rannasta poimituilla kukilla. Kotiin hankimme ensimmäisen ”kunnon ruokapöytämme”*. TV sulautui entistä paremmin osaksi tauluseinää, kun hankin siihen puukehykset. Maalasimme mökin ja kirjoittelin ihanimmista kuivakukista.

Elokuun lukuvinkit:

Villa Fregatin ulkomaalaus*

Sisustuskierros Villa Fregatissa

Se oikea ruokapöytä*

SYYSKUU 2019

Syyskuussa sisustin kotona jo syksyisempää ilmettä. Ihastuin pehmoisiin trikoolakanoihin ja vietettiin tunnelmallista omanapiirakkahetkeä. Kauppareissulta löytyi ihania kuivakukkia, mutta ne eivät lopulta sopineetkaan kissaperheeseen. Kesän jälkeen blogin tahti hidastui ja postailin n. 2-3 postausta viikossa. Olin koko syksyn todella kiireinen monien työjuttujen takia.

Syyskuun lukuvinkit:

Timberwisen kaunis lehtikuusilattia*

Kotasauna täydensi mökkitunnelman

Kauniin sävyiset puupinnat pidempään*

LOKAKUU 2019

Lokakuuhun sisältyi paljon kissan hoitoa, sillä Pörrö steriloitiin ja sitten oli vielä episodi heinän juuttumisesta kurkkuun. Onneksi kaikki meni hyvin lopulta! Vietimme syyslomaa ja kirjoittelin siitä kuinka mökillä tuntuu aina siltä kuin olisi aikapoimussa. Esittelin Villa Fregatin ihanan Adean Mr. Jones sohvan*, johon olemme olleet kyllä supertyytyväisiä. Karsin ja järjestelin vaatehuoneessa ja tunnelmoin lempikynttilöillä ja tuikuilla.

Lokakuun lukuvinkit:

Miksi kannattaa puhua sisustustrendeistä?

Taloprojektin kulku: pystymetsästä Villa Fregattiin

Kokemuksia Puustelli Miinus keittiöstä*

MARRASKUU 2019

Marraskuussa kirjoittelin lisää Villa Fregatin sisustusvalinnoista ja sisustelin kotona aronian oksilla. Marraskuussa aloitin jo joulufiilistelyt blogissa ja avasimme joulukauden mökillä. Oli ihanan tunnelmallista! Kirjoittelin tunnelmallisen makuuhuoneen luomisesta* ja mieluisimmista hyasinttiasetelmista.

Marraskuun lukuvinkit:

Odda-penkki löysi tiensä Villa Fregattiin*

Kauneutta myös sähköisiin yksityiskohtiin*

Jouluista tunnelmaa Villa Fregatissa*

JOULUKUU 2019

Joulukuussa vietettiin ensimmäistä adventtia kotona. Mökillä tein jouluisia kattauksia ja sisustelin lampaantaljoilla. Sisustin joulun kotiin ja blogi jäi pienelle joulutauolle. Eilen kirjoittelin muutamasta joululahjasta, jotka täydentävät sisustusta. Niin ja tietysti tein taas printattavan kalenterin ensi vuodelle.

Joulukuun lukuvinkit:

Lampaantaljan lämpöä jouluisen kattauksen äärellä*

Tulostettava kalenteri 2020

Ihana valopuu

*

Vuosi 2019 jäi mieleen erittäin kiireisenä. Mankku ahersi mökkiraksalla ja minä pyöritin arkea kotona. Onneksi väliin mahtui myös yhteistä aikaa ja rentoutumista. Vuoden kohokohta oli ehdottomasti se, kun mökki valmistui ja pääsimme viettämään siellä aikaa. Villa Fregatista on tullut meille kaikille tosi rakas ja odotamme jo kovasti ensi kesää, kun pääsemme taas kunnolla mökkeilemään. Toki voimme talvellakin viettää aikaa mökillä ja uusi vuosi otetaankin siellä vastaan.

Vuonna 2020 haluaisin keskittyä yhteiseen aikaan läheisten kanssa ja tehdä vähemmän töitä. Sometyöt ovat minulle rakkaita, mutta alan muuttuessa ja ammattimaistuessa haluan pitää kiinni siitä alkuperäisestä intohimosta, joka sai minut aloittamaan bloggaamisen. Nykyään sellaiset hetket, joista olisin aiemmin tehnyt pienen blogijutun sopivat paremmin Instagram Stories -sisältöön. Koen InstaStoryt tällä hetkellä aidoimmaksi somekanavaksi ja seuraan niitä mielellään – InstaStoryihin haluan itsekin panostaa jatkossa. Blogi on tärkeä myös, sillä tänne jää jutut talteen ja niihin voi palata myöhemminkin. Myös visuaalisuuden kannalta blogi on minulle tärkeä, mutta postaustiheys ei voi enää olla sama muiden somekanavien lisääntyessä.

Sisustamisen saralla jatkan varmastikin samaan tuttuun tyyliin: haluan kuvata blogiin sitä, miten sisustus muuttuu pienillä jutuilla, ja toivottavasti inspiroida sitä kautta myös lukijoita näkemään sen, miten koko sisustusta ei tarvitse uudistaa vähän väliä vaan ne ovat ne pienet jutut, jotka tuovat kaivattua vaihtelua sisustukseen. Inspiraatiota voi tuoda vaikkapa vain jännän värinen tulppaanikimppu. Pienet yksityiskohdat inspiroivat minua usein eniten ja sellaisia ideoita on helpointa soveltaa omaan kotiin. Silloin, kun itse innostuu jostain jutusta, niin se helposti tarttuu ja inspiroi muitakin samanhenkisiä.

Oikein lämmin kiitos teille kaikille blogini lukijoille kuluneesta vuodesta! Kiitos kivoista viesteistä ja kommenteista, joita olette laittaneet minulle eri kanavia pitkin – ne merkitsevät minulle paljon.

❤

Suuri kiitos myös tämän vuoden yhteistyökumppaneilleni luottamuksesta ja inspiroivista yhteistyömahdollisuuksista sekä pr-lahjoista!

Kiitos:

Adea – Babler Media – Balmuir – Biskophides – Cosy Publishing – Doorie – Ellos – Gedigo – Hakola – IKEA – Isla Clothing Company – Kannustalo – K-Citymarket – Kestopuu – Kivilähde – Lapetek – Lavazza – Legera Flower Bar – Liune – OP Koti –  Osmo Color – Pentik – Plantagen – Puustelli – Scandic – Schneider Electric – Spotify – Tikkurila – Timberwise – Veljekset Keskinen – VM Carpet – Westwood

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.