Kuivakukka- ja heinätrendi jyllää nyt voimakkaana sisustusmaailmassa. Habitarestakin saattoi bongata mitä upeimpia kuivakukka-asetelmia ja heiniä. Minun ostoskoriini tarttui pari kuivakukkakimppua ruokaostoksilla – oli ilo huomata, että marketin kukkaosastokin on näin ajantasalla.

Olimme toissapäivänä ruoka-ostoksilla Cittarissa ja bongasin kukkalaarien seasta aivan ihania kuivakukkia! En tietenkään malttanut olla ostamatta kimppuja omaan kotiin. Näitä lajikkeita ei niin helposti välttämättä saa luonnosta suoraa poimittua.

Ihastuin etenkin tähän viljakimppuun, joka sujahti Marimekon Urna-vaasiin* luonnollisesti kauniiseen spiraalimaiseen muotoon. Postasinkin jo ostoksistani videopätkiä InstaStoryyn ja viisaat seuraajani tiesivät kertoa, että kyseessä on ohra. Aivan valtavan kaunis!

Toinen kimppu on runsas nippu unikon siemenkotia. Unikko on yksi lempikasveistani. Se on valtavan kaunis kukkiessaan ja siemenkodat näyttävät näteiltä niin sellaisina vihreinä kuin näin kuivahtaneinakin. Pyöreät, pallomaiset kasvit ovat aina olleet lemppareitani.

Oli kyllä todella mukava yllätys löytää näin kivoja kasveja marketin kukkaosastolta! Olen pääasiassa poiminut kuivakukat aina luonnosta tai omalta pihalta. Aiemmin kirjoittelinkin ”Ihanimmat kuivakukat” postauksessa siitä, kuinka minulla on tapana tuoda esimerkiksi nuupahtaneet laukka-kukat sisälle maljakkoon, jossa ne saavat kuivahtaa kauniisti. Enpä olisi siis arvannut, että poimisin joskus kuivakukat mukaan ruokakaupasta.

*Marimekon Urna-vaasi saatu aikoinaan blogiyhteistyön kautta

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.