Koen vuoden vaihtumisen aina ikään kuin uudeksi aluksi. Minulla ei ole tapana tehdä uudenvuodenlupauksia, mutta suunnittelen ja ideoin mielelläni tulevaa vuotta. Olen vuoden alussa aina täynnä intoa ja ideoita. Blogiin liittyvät jutut pyörivät vahvasti mielessä ja mietin mitä tältä blogivuodelta toivon.

Olen kirjoittanut blogia jo kymmenen vuotta. Siinä ajassa blogimaailma on muuttunut melkoisesti, enkä olisi koskaan voinut kuvitellakaan millaisia mahdollisuuksia bloggaaminen voi tuoda tullessaan. Blogimaailman muutoksista ihanat kollegani Modernisti kodikas -blogin Kerttu sekä Oblik-blogin Jutta kirjoittivat jo omia analyysejaan. Meininki on tietysti muuttunut ja ammattimaistunut, mutta minä kyllä välillä kaipaan niitä ”vanhoja hyviä aikoja”. Toki kehitys on tuonut mukanaan paljon hyvääkin; pidän esim. siitä, miten some-kanavat ovat monipuolistuneet ja InstaStory-videoista on tullut yksi uusi vuorovaikutuksen kanava.

Rentoudun, kun saan sisustella kotona ja taltioida erilaisia tunnelmia

Välillä minäkin olen potenut blogiahdistusta ja riittämättömyyden tunnetta. Sitten aina palaan siihen alkuajatukseen, miksi tätä hommaa rakastan. Sisustaminen on intohimoni ja koska en sitä päätyökseni tee, on tämä ainoa väylä toteuttaa tuota intohimoa. Rentoudun, kun saan sisustella kotona ja taltioida erilaisia tunnelmia kameran linssin läpi. Pelkkä instagrammaaminen ei kuitenkaan riittäisi minulle, sillä haluan ottaa kuvat oikealla kameralla ja nähdä ne osana suurempaa kokonaisuutta.

Olisi ehkä tylsä todeta, että jatkan blogissa tänäkin vuonna samaan tapaan, enkä meinaa muuttaa mitään. Totuus on se, että teen tätä siten, mikä minusta tuntuu hyvältä. Olipa blogimaailman trendit tai vaatimukset mitä tahansa, tärkeintä on tehdä sellaista blogia, jonka tuntee omakseen. Liialliset paineet vievät motivaation koko hommaan. Haluan taltioida blogiin meidän kodin pieniä muutoksia ja tunnelmia sekä kirjoittaa muistiin mökkiraksan käänteitä. Pidän siitä, että en tiedä mistä kirjoittelen blogiin ensi viikolla, vaan kaikki sisällöt syntyvät melko spontaanisti ja suunnittelematta (kaupalliset yhteistyöt ovat toki asia erikseen).

Koen omakseni keskittyä blogissa tiloihin, sisustuksiin ja tunnelmiin

Minusta siskoni kiteytti omassa postauksessaan sen olennaisen: ”Blogin päätarkoitus on edelleen sama kuin kymmenisen vuotta sitten – kirjoitella itseä kiinnostavista asioista ja inspiraatioista toisille samoista asioista innostuneille, tyylillä kuin juttelisi omille ystävilleen.” Olisi tylsää jos kaikki tekisivät blogia samalla tavalla. Siinä missä toiset kirjoittelevat enemmän henkilökohtaisista asioistaan ja ajatuksistaan, koen minä omakseni keskittyä enemmän tiloihin, sisustuksiin ja tunnelmiin. Omia ajatuksiani raotan sen verran, mikä minusta tuntuu sopivalta. Nykyisin on tietysti trendikästä nostaa esiin omaa henkilöbrändiä, mutta tässäkin asiassa toimin niin kuin minusta tuntuu omalta. Esiinnyn itse harvoin blogikuvissa, mutta IG-story-pätkissä voin hyvin jutustella kameran kautta seuraajilleni.

Jotain muutoksia blogiin on kuitenkin varmaan tulossa. Some-kanavien monipuolistuminen muuttaa some-käyttäytymistä, mutta aikahan ei tietenkään lisäänny. Tänä vuonna tulen luultavasti kirjoittamaan blogiin vähän harvemmin; ehkä kolme blogipostausta viikossa aiemman neljän sijaan. Kaipaan enemmän omaa aikaa, luonnonrauhaa mökkimaisemissa ja perheen parissa. Harva sisustusbloggaaja kuitenkaan enää kirjoittaa blogia tiiviiseen tahtiin. Usean blogipostauksen tilalle on tullut muut some-sisällöt kuten IG-storyt. Kukaan ei määrittele minulle sitä, kuinka usein minun pitäisi päivittää blogia – olen määritellyt sen itse omassa päässäni ja nyt yritän päästää irti omista, vanhoista ajatusmalleistani.

En ole laatinut erillistä sisältökalenteria tai aikatauluttanut blogipostauksiani. Spontaanius sopii minulle paljon paremmin. Se on varmaa, että blogissa tullaan tänä vuonna seuraamaan Villa Fregatin valmistumista ja sisustamista, saunatuvan rakentamista ja mökkifiilistelyä. Kotona riittäisi myös fiksattavaa, sillä elämisen jäljet alkavat jo näkyä seitsemän vuoden asumisen jälkeen.

Haluan kuvata sitä, miten koti muuttuu pienillä jutuilla

Kodin sisustamisen saralla jatkan varmastikin samaan tuttuun tyyliin: haluan kuvata sitä, miten koti muuttuu pienillä jutuilla, ja toivottavasti inspiroida sitä kautta myös lukijoita näkemään sen, miten koko sisustusta ei tarvitse uudistaa vähän väliä vaan ne ovat ne pienet jutut, jotka tuovat kaivattua vaihtelua sisustukseen. Inspiraatiota voi tuoda vaikkapa vain jännän värinen tulppaanikimppu. Pienet yksityiskohdat inspiroivat minua usein eniten ja sellaisia ideoita on helpointa soveltaa omaan kotiin. Silloin, kun itse innostuu jostain jutusta, niin se helposti tarttuu ja inspiroi muitakin samanhenkisiä.

Odotan innolla, että pääsen kertomaan teille tarkemmin Villa Fregatin sisustuksesta ja yksityiskohdista. Kotona olen innostunut luomaan selkeämpää ilmettä ja karsimaan turhaa tavaraa. Tämä blogivuosi tuo tullessaan hyvin todennäköisesti myös jotain sellaista, josta minulla ei vielä ole aavistustakaan – se jos mikä on jännittävää!

Voit seurata Valkoista Harmajaa seuraavien kanavien kautta:
Bloglovin, Facebook, Instagram.
Mökkiprojektia voi seurata sen omalla Instagram-tilillä: @villa.fregatti

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.