Pitkään pääsiäisviikonloppuun on mahtunut sopivasti lomailua ja puuhastelua. Lauantaina pesimme takapihan terassin ja kannoimme puutarhakalusteet esille. Olipa ihanaa, että aurinko helli meitä ja saimme lomalla nauttia terassikeleistä!

Meidän terassilaudasta tuli heti monia kyselyitä, kun terassisiivoukset vilahtelivat InstaStoryissani. Meidän kodin terassit ovat siperian lehtikuusta, joka harmaantuu itsestään ajan kanssa. Se ei vaadi minkäänlaisia käsittelyitä – siinä mielessä siis helppo materiaali. Joka kevät pesemme terassit hellästi painepesurilla, sillä talvella laudan pintaan kerääntyy sellaista harmaata ”nöyhtää”, kuin nukkaa.

Olen instaviesteisteissäni antanut rehellisen mielipiteeni tästä terassimateriaalista. Uudestaan emme sitä enää meinaa hankkia. Esimerkiksi mökille valitsemme jotain toista terassilautaa. Juurikin tuo joka keväinen nöyhtä ärsyttää, samoin kuin laudasta irtoavat tikut. Lapset eivät enää meinaa uskaltaa kävellä ilman kenkiä terassilla. Harmaantuva siperian lehtikuusilauta on kaunista, mutta samalla se näyttää vähän surkealta. Mökille siis sitten jotain muuta…

Kun olimme pesseet terassin, kannoimme pojan kanssa yhteistuumin terassikalusteet leikkimökin talvisäilöstä esille. Laitoin kalusteet samaan järjestykseen kuin viime kesänä. Lopputulos on vielä kovin paljas, kun kaikki kesäkukkaset puuttuvat vielä, eikä pihallakaan viherrä. Anopilta sain ihanan orvokkiruukun, joka onkin täydellinen piriste muuten askeettisella terassilla.

Tänä kesänä meinaan laittaa terassille ihanat ruukkuistutukset. Useampi ruukkuni oli haljennut talvella, kun olin jättänyt ne terassin katoksen alle talvehtimaan. Niinpä edessä on muutaman uuden ruukun hankkiminen. Lisäksi olisi tarkoitus löytää ihanat pehmusteet kuvassa näkyvään aurinkotuoliin sekä meidän pihakeinuun (joka muuttaa mökille jossain vaiheessa).

Vielä pitäisi haravoida ja lannoitaa piha. Se homma taitaa jäädä vappuun, sillä ensi viikonloppu menee taas reissatessa. Tämä kevät on kyllä ollut minulle tosi kiireinen ja se heijastuu blogiinkin vähän hitaampana postaustahtina. On ihanaa, että on tapahtunut niin paljon kaikkia jänniä juttuja ja on päässyt mukaan kivoihin projekteihin, mutta kieltämättä odotan jo kovasti, että tahti vähän hidastuisi… Onneksi oli tämä ihanan pitkä pääsiäisviikonloppu aikaa ladata akkuja!

Author

4 Comments

 1. maarit nurminen-kohvakka Reply

  hei,
  tykkään lukea juttujasi, mutta, monesti jätän avaamatta, koska sivusi toimivat niin huonosti. yksi ystäväni sanoi samaa… joten ajattelin ilmoittaa.
  yst.terv.
  maarit

  • Suvi M Reply

   Olethan päivittänyt softasi? Sivut on testattu nopeuden suhteen niin mobiilisti kuin desktopilla, eikä niissä lukemissa ole häikkää. Plus, että itsekin selaan blogin sekä kännykällä että pöytäkoneella usein, enkä ole huomannut mitään poikkeavaa. Kiitos kuitenkin, että ilmoitit.

 2. Hei, teillä ilmeisesti oli tämä sama sohvakalusto jo viime kesänä? Miten sohvan päälliset kestivät säävaihteluja? Teillä kun ei ole suuremmin edes lippaa tuossa sohvan päällä. Vai suojasitteko pehmusteita sateelta mitenkään? Olisin tosi kiitollinen vastauksesta. Ja semmone vielä että pysyikö pehmusteet hyvin paikoillaan tuulella?

  • Suvi M Reply

   Juu, viime kesänä hankittiin kaupallisen yhteistyön jälkeen, kun tykästyttiin tähän (ja saatiin alennusta). Hyvin on päälliset kestäneet, vaikka ovat kyllä joskus jääneet sateeseen. Meillä on terassin toisessa osuudessa katettu alue, jonne käyn nakkaamassa päälliset sateen tullen, mutta eihän se aina onnistu jos ei esim. ole kotona. Kovalla tuulella selkätyynyt ovat kyllä tippuneet lattialle.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.