Villa Fregatti rakennetaan kaupallisessa yhteistyössä Kannustalo Oy:n kanssa

Kurkistetaanpas nyt seuraavaksi meidän mökille. Raksahommat edistyivät joulukuussa oikein kivasti ja olemme päässeet jo aloittelemaan sisäpintahommia. Meri on jäätynyt ja olemme ihastelleet kauniita auringonlaskuja.

Joulukuun suurin edistysaskel oli lattiavalu. Ensiksi mökki piti saada lämpimäksi, jotta betonivalu voitaisiin suorittaa. Se onnistui kätevästi kahden lämpöpuhaltimen avulla ja jo seuraavana päivänä mökki oli mukavan lämmin.

Ennen valua suojasimme sisäseinien alaosat kovalevyllä, jotta tasoituskoneet eivät raapisi kipsilevyjä rikki. Meille tulee alakertaan lopulliseksi lattiaksi betonilattia, joten lattiavalu piti suorittaa erityistarkasti, sillä pintaa ei peitetä esim. lankulla tai parketilla.

Betonilattia näyttää onnistuneen oikein mainiosti, mutta valmis lopputulos selviää vasta myöhemmin, kun lattia on kuivunut tarpeeksi. Betonivalu tehtiin hyvin lähelle kipsilevyä, sillä pyrimme siihen ettei lattialistoja tarvittaisi ollenkaan – saa nähdä miten onnistumme. Betonivalun jälkeen lattia piti suojata muovilla, jotta se ei kuivu liian nopeasti. Muovi saa nyt olla lattiassa kunnes olemme tehneet pintatyöt valmiiksi.

Yksi mieleenpainuvimmista hetkistä koitti, kun poistimme suojat ikkunoista

Yksi mieleenpainuvimmista hetkistä oli se, kun leikkasimme ikkunoista höyrynsulkukankaat pois ja ikkunanäkymät avautuivat ensimmäistä kertaa! Istahdimme lattialle kahvipaussille ja ihastelimme merimaisemia. Myös ulkoapäin mökki näyttää pimeällä viehättävältä, kun se loistaa metsän keskellä kuin lyhty.

Kun lattia oli kuivunut muutaman päivän, suojasimme sen vielä kovalevyillä, jotta muovi ei rikkoonnu raksahommien edetessä: jos muoviin tulisi reikä, lattia kuivuisi reiän kohdalta nopeammin, jolloin lopulliseen lattiapintaan jäisi jälki.

Joulun välipäivinä Mankku pääsi aloittelemaan yhtä lempihommaansa: seinien pakkelointia. Se sujuikin huippunopsaan! Kohta pitäisi aloitella myös alakerran väliseinien rakentaminen. Alakertaanhan tulee yksi makuuhuone – muita väliseiniä sinne ei tule.

Nyt alkaa olla käsillä ne kivoimmat vaiheet, kun raksalla tapahtuu paljon näkyviä juttuja. Kun seinät on paklattu ja hiottu, pääsemme maalaushommiin. Eniten minua jännittää sisäkaton panelointi, sillä se tarkoittaa työskentelyä korkealla katonrajassa. Eilen ostimme korkeat rakennustelineet, joille on varmasti myöhemminkin käyttöä esim. ikkunoiden pesussa.

Kohta meidän pitäisi varmaan päättää lopullisesti millainen keittiö meille tulee ja laittaa se tilaukseen. Keittiösuunnitelmat ovat olleet selkeästi mielessä jo pitkään, mutta esim. keittiötoimittajaa emme ole vielä päättäneet. Samoin täytyisi tehdä päätös kevyttakasta. Ja portaista.

Tuntuu, että tämä raksaprojekti on edennyt hurjan nopeasti, vaikka emme ole erityisesti kiirehtineet ja välillä on ollut hetkiä, jolloin ei ole tapahtunut juuri mitään. Ehkäpä meillä on ensi keväänä jo aika valmista, ellei tule mitään yllättäviä mutkia matkaan. Aapeli myrsky kaatoi meidän mökkitontin laitamilta kaksi suurta kuusta, mutta onneksi ne eivät osuneet lähelle mökkiä.

Mökkiprojektin aikaisemmat kuulumiset näet kätevästi blogin Mökki-kategoriasta tai valikosta ”Villa Fregatti”.

Villa Fregatin valmistumista voi seurata reaaliaikaisesti Instagramissa: @villa.fregatti. Olen tallettanut profiilin ”Kohokohtiin” InstaStory-videoita projektin etenemisestä.

Author

8 Comments

 1. Onpa upea mökki ja kerrassaan pysäyttävät maisemat ikkunoista. Tyylikäs ja varmasti ajaton mökki. Taidanpa laittaa seurantaan mökkikategorian.

 2. Vau, onpa kyllä tosiaankin kauniit maisemat mökiltä! Alkaa omakin mökkikuume nousta tällaisten artikkeleiden myötä 🙂 Onnea projektiin!

  • Suvi M Reply

   Kiitoksia tsempeistä! 🙂 Vielä on kovasti intoa yllä ja mahtavaa jos innostus välittyy niin, että mökkikuume tarttuu. 😀

 3. Hei,

  Kiitos blogistasi. Minua kiinnostaa lattiavalun teko. Pystyitkö vaikuttamaan betonin sävyyn? Minkä merkkistä beroniaines oli? Lattiaksi näyttää todella harmaalta, eikä taita ruskeaan – tätä itsekin haluaisin. Mitä piti huomioida kun jätitte betonipinnan näkyviin (kipsilevyjä lähelletuonnin lisäksi)? Millä aineella ja miten käsittelitte betonipinnan? Mietin että ratkaisu oli varmaan aika edullinen kun joka tapauksessa betonivalun tehtävä ja nyt ei tarvi laittaa parkettia tms. päälle. Entä kestävyys! Mitä kun veitsen terä tai muu terävä tipahtaa betonipinnalle, jääkö jälkiä? Kiinnostaisi myös tietää millainen kotinne saunatuvan betonilattialle kuuluu vuosien (kevyemmän) käytön jälkeen? Kiitos ja mukavaa joulunodotusta!

  • Suvi M Reply

   Kiva kuulla! 🙂 Valitettavasti en tiedä tarkemmin tuosta betonimerkistä, mutta valitsimme hienojakoisempaa betonia. Emme sävyttäneet betonia mitenkään – sekin on toki mahdollista. Lattia käsiteltiin Tikkurilan Fontedur-lakalla; tästä kirjoittelin tässä postauksessa tarkemmin: https://www.valkoinenharmaja.fi/mokkiprojektin-kuulumisia-betonilattian-ja-muiden-pintojen-valmistuminen/

   Lakka muodostaa aika kovan pinnan, joten naarmuja ei ole tullut. Kotona saunatuvan betonilattiassa on Weberin pintakäsittely, joten se ei ole puhdas betonilattia.

   Toivottavasti tästä on apua. Mukavaa joulun odotusta sinnekin!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.