Vietin pitkän viikonlopun Pariisissa vanhempieni sekä siskoni kanssa. Matkan päätarkoitus oli käydä kansainvälisillä Paris Contemporary Art Fair -taidemessuilla, jonne meidän isän, Juhani Melenderin, tauluja oli valittu esille. Toki ehdimme myös kierrellä Pariisissa ja viettää kiireetöntä aikaa kahviloissa ja puistoissa.

Olen matkustellut paljon Euroopassa, mutta tämä oli ensimmäinen visiittini Pariisiin. Odotin eniten pariisilaista fiilistä, kauniita vanhoja rakennuksia sekä Eiffel-tornin näkemistä. En kyllä joutunut pettymään. Pariisi oli juuri niin ihana kuin olin kuvitellutkin. Parasta oli ihan vain käppäillä kaduilla ja puistoissa tai istuskella kahvilassa – kaupoissa kiertely ei enää jaksa minua niinkään innostaa. Muutamassa kaupassa ja tavaratalossa piipahdimme ostamassa tuliaisia.

Näkymä meidän hotellin ranskalaiselta parvekkeelta

Näkymä meidän hotellin ranskalaiselta parvekkeelta

Meidän isän taulut olivat hienosti esillä kansainvälisillä taidegallerioiden messuilla. Isäni taidetta edusti madridilainen Van Gogh -taidegalleria. Taidemessuilla riitti paljon katsottavaa ja ihasteltavaa. Taide on todella inspiroivaa! Ihailin sommitteluita ja värien käyttöä sekä omaperäisiä tekniikoita, joita taitelijat ovat keksineet.

Juhani Melenderin maalaukset Pariisissa

Kevät oli jo pitkällä Pariisissa ja pääsimme ihastelemaan kirsikkapuiden ja tulppaanien väriloistoa. Lauantaina kaikki keskeisimmät turistikohteiden metroasemat oli suljettu, samoin kuin osa keskeisistä kaduista. Tuntui aika jännittävältä kulkea aseistettujen poliisiaitausten ohi ja kävellä leveillä kaduilla, jotka liikenteen vilinä normaalisti täyttää. Varotoimet johtuivat mielenosoituksesta, josta me emme kyllä nähneet vilaustakaan.

Pariisista kotiuduttuamme saimme lukea ikäviä uutisia Notre Damesta. Meiltä jäi tuo historiallinen kohde tällä reissulla välistä ja nyt kyllä harmittaa!

Pitkä viikonloppu Pariisissa irrotti tehokkaasti arjesta ja kotiin palattua tuntuikin, että olisi pidempäänkin ollut pois kotoa. Miten se onkin niin, että kun lähtee jonnekin kauemmas, tuntuu että aika kulkee hitaammin? Kotona yksi viikonloppu menee ohi yhdessä hujauksessa. Kun lähtee vähän kauemmaksi, niin tajuaa mitä kaikkea viikonlopussa ehtiikään tehdä ja nähdä.

Nyt on ihana rauhoittua pääsiäiseen viettoon kotona! Tiedossa on meidän tytön synttärijuhlintaa, pihahommia ja taitaa aika vierähtää myös raksahommissa.

Author

2 Comments

  1. Onnea kovasti isällesi, hienoa, että hänen taulut valittiin mukaan! Kuvien perusteella olettekin ehtineet kiertää kovastikin Pariisia viikonlopun aikana, se on kyllä uskomattoman kaunis ja sielukas kaupunki <3

    • Suvi M Reply

      Kiitoksia isin puolesta! <3 Ihan mukavasti ehdittiin kiertää, vaikka aikaa oli vähän ja metropysäkkien sulku toi mutkia matkaan. 😀 On se ihana kaupunki!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.