Tänään on ollut kivan puuhakas päivä. Päätin iskeä sormeni multaan ja vaihtaa viherkasveille uudet kasvualustat. Meidän fiikus oli alkanut notkahtamaan toiseen suuntaan, joten nyt oli tartuttava toimeen. Tässä samalla pieni kurkistus meidän toiseen kylppäriin, joka näkyy harvemmin blogissa.

En ole mitenkään taitava viherpeukalo ja on suoranainen ihme, että viherkasvini ovat säilyneet hengissä näinkin pitkään. Fiikuksen pistokkaan olen saanut äidiltäni ja monta vuotta fiikus säilyi lähes saman kokoisena – kunnes aloin kastella sitä useammin. Meinaan aina unohtaa kastelun, joten syksyllä hankkimani kastelupallot ovatkin olleet erinomainen apu.

Nyt fiikukseen on alkanut ilmestyä uusia lehtiä ihan rungon juureen, joten siinäkin mielessä oli oikea aika vaihtaa mullat ja laittaa kasvi suurempaan ruukkuun. Viherkasvien mullanvaihtoaikahan alkaa jo pian olla muutenkin käsillä. Täytyy kyllä tunnustaa, että en ole joka vuosi multia vaihtanut. Mutta nyt olen (ainakin näille kahdelle kasville). Ja minulla oli tietysti yksi innokas karvainen apulainen vieressä koko ajan.

Kilpipiileani ei ole ehkä parhaimmassa voinnissa, sillä siitä irtosi monta oksaa ja lehteä, kun vaihdoin mullat. Toivottavasti se nyt virkistyy, kun sai uutta kasvualustaa sekä suuremman ruukun. Olohuoneen suuri peikonlehti kaipaisi myös kasvihuoltoa, mutta se on niin raskas, että en jaksanut yksin kantaa ruukkua kylppäriin (Mankku on raksalla).

Minusta on tosi vaikea löytää kauniita ruukkuja viherkasveille. Ainakaan kukkakaupoista ei oikein meinaa löytää mieleisiä. Siksi suosin yleensä klassisia saviruukkuja. Fiikus tosin pääsi upeaan design-ruukkuun, jonka olen saanut aikoinaan blogin kautta By Lassenilta. Kilpipiilea puolestaan sai fiikuksen vanhan ruukun. Nyt minulle jäi tuo harmaa HAY:n ruukku ihan tyhjäksi – siihen toivoisin löytäväni kolmiokäenkaalin.

Nyt jatkuu kivat viikonloppupuuhastelut: vaihdan sänkyyn puhtaat, raikkaat lakanat ja sitten mennään lauantaisaunaan. Ihana päivä!

P.S. Blogissani on käynnissä lukijatutkimus, joka avautuu erilliseen ponnahdusikkunaan. Olisin hurjan kiitollinen jos kävisitte vastailemassa siihen, niin saamme tärkeää tietoa teidän mielipiteistä. Vastaajien kesken arvotaan kaksi 100 euron K-ryhmän lahjakorttia. Kiitos jo etukäteen!

 

Author

2 Comments

    • Suvi M Reply

      On kyllä ihanaa, kun mukana on aina innokas seuralainen, kun puuhastelee jotakin. 🙂 Ja kiitokset kehuista – tuo kylppäri on kivan ajaton.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.