Kaupallinen yhteistyö: Gedigo

Täältä meiltä Kokkolasta löytyy upeita, kotimaisia design-yrityksiä, joita nostan mielelläni esille. Nahkatuotteistaan tunnetusta Gedigosta olen kirjoitellut blogiin aiemminkin, mm. kun sovittelin iki-ihanaa Odda-penkkiä meidän kotiin. Ihastuin penkkiin valtavasti ja nyt vihdoin se kotiutui Villa Fregattiin.

Valitsimme Villa Fregattiin uuden, tummanruskean mallin Odda-penkistä

Odda-penkki valmistetaan luonnonnahasta ja saarnesta. Vaaleasta, kasviparkitusta nahasta valmistettu Odda-penkki on varmasti monelle sisustusintoilijalle tuttu mm. sisustuslehdistä, asuntomessuilta ja Habitaresta. Mutta nyt tuota kaunista penkkiä saa myös mustana sekä kahdessa ruskean sävyssä (”Antique Brown” ja ”Light brown”). Me valitsimme Villa Fregattiin juurikin tuon uuden, punaruskean ”Light Brown” mallin, johon ihastuin aivan ensinäkemältä! Tummemman ruskea Odda-penkki on minusta todella kaunis, sillä ruskean sävy on hitusen punertava.

Kun nahan sävyjä yhdistelee ennakkoluulottomasti, voi aikaansaada todella kauniita yhdistelmiä

Vaikka meillä oli mökillä ennestään jo kahdensävyistä nahkaa (vaaleaa kasviparkittua Noma-tuolissa* ja konjakin ruskeaa Adean nahkarahissa*), päätin yhdistää mukaan vielä tätä tummanruskeaa nahkaa. Lopputulos on minusta oikein kaunis olohuoneessa. Liian täydellisesti yhteenmatchaavat sävyt saattavat luoda vähän tylsän vaikutelman, mutta kun sävyjä yhdistelee ennakkoluulottomasti voi aikaansaada todella kauniita yhdistelmiä.

Odda-penkki eteisessä

Penkki on monikäyttöinen kaluste, sillä istumapaikoille ja laskutilalle on tarvetta monenlaisissa tiloissa. Olen sovitellut Odda-penkkiä mökillä eteiseen, olohuoneeseen, yläkerran isoon oleskelutilaan sekä makuuhuoneeseen. Olohuoneessa se toimii ikäänkuin daybedin tyyliin, mutta on kevyempi vaihtoehto. Eteisessä penkki on käytännöllinen, sillä siihen on hyvä laskea kantamuksia heti sisääntullessa tai sen päällä voi istua kenkiä solmiessaan.

Odda-penkki alakerran makuuhuoneessa

Odda-penkki voisi löytää luontevasti paikkansa missä tahansa huoneesta, mutta pysyvämmin se on nyt asettunut meidän alakerran makuuhuoneeseen. Makuuhuoneessa penkki toimii loistavasti sekä lisäistuimena että tasona. Minä laitan sen päälle aina päiväpeitteen ja koristetyynyt (ja vaatteitakin) yön ajaksi.

Odda-penkki yläkerrassa

Odda-penkin materiaali ja osat on hankittu, jalostettu ja koottu Suomessa. Se valmistetaan tilaustyönä, eli jokainen penkki on uniikki. Ostaja tekee lopullisen kokoamisen käsin ilman liimaa tai ruuveja. On todella hieno innovaatio kehitellä penkki, jonka voi koota ilman erillisiä kiinnitysmekanismeja! Penkki pysyy kasassa puuliitosten ansiosta ja istuinosa kiinnitetään runkoon soljilla, jotka löytyvän nahkaistuimen alta.

Suomalainen luonto on lähtökohtana kaikille Gedigon tuotteille

Tällaiset, kotimaiset upeat designtuotteet ovat mitä parhaimpia sisustusvalintoja: tuotteet valmistetaan lähellä, laadukkaasti ja erinomaisista materiaaleista. Arvostus tällaista huonekalua kohtaan nousee aivan uudelle tasolle, jolloin sen käyttöikä on varmasti pidempi kuin ketjuliikkeestä hankitulla tuotteella – jälleenmyyntiarvosta puhumattakaan (mutta eihän tällaisista huonekaluista raaskisi edes luopua).

Gedigon mallistoon kuuluu myös muita aivan ihania nahkaa ja puuta yhdistäviä tuotteita, kuten mm. näissä kuvissa nähty halonkantoteline sekä meidän kodin saunatuvasta tuttu naulakko/pyyhetanko. Suomalainen luonto on lähtökohtana kaikille brändin tuotteille; Gedigon tuotteet tehdään kestävästi aidoista, suomalaisista luonnonmateriaaleista minimoiden ilmastovaikutuksia. Suosittelen lämpimästi tutustumaan tähän hienoon, kotimaiseen designbrändiin tarkemmin – jälleenmyyjät löydät Gedigon verkkosivuilta ja ostoksia voi toki tehdä brändin verkkokaupassakin.

Lue myös: Kaunis kotimainen Odda-penkki

*tähdellä merkityt tuotteet hankittu kaupallisessa yhteistyössä

Author

8 Comments

 1. Tuo penkki on todella kaunis! Olen ihaillut sitä vaaleampaa mallia, mutta tuo tummempikin on tosi ihana!

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla! 🙂 Kaikki sävyt tästä penkistä on minusta tosi ihania.

 2. Tuo penkki on kyllä ihana tummanakin <3, meillä makkarissa vaaleamalla nahalla. Penkki kyllä käy moneen tilaan ja kiva nahan ja puun combo <3
  Hyvin muuten käy usemman nahka sävyn sekoittaminen 🙂

  • Suvi M Reply

   Tämän penkin vaaleampi versio näyttää niin kauniilta teillä. 🙂 On kyllä monikäyttöinen huonekalu.
   Kiva kuulla, että sinäkin tykkäät tuosta eri sävyisten nahkojen kombosta.

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos! 🙂
   Matto on hankittu muutamia vuosia sitten HobbyHallista.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.