Viikonloppuna juhlistimme pikkujoulua kotona tunnelmoimalla ja leipomalla pipareita. Kotona näkyy jo ripaus joulua, mutta ihan vielä en ole laittanut kaikkia jouluisia juttuja esille. Kurkistetaanpas nyt tarkemmin miltä meillä näyttää näin ensimmäisen adventin aikaan.

Tekstiilieitä en ole vielä vaihtanut olohuoneessa jouluisempiin versioihin, vaan sohvilla ovat lempikoristetyynyni ja torkkupeittoni. Yksi uusi ostos siellä kyllä on: olin kauan ihaillut Marimekon ”Love”-tyynyä, joten kun olimme Mankun kanssa kaupungilla joulunavauksessa, päätin ostaa tuon tyynyn kotiin. Se on minusta tosi kiva!

Aina kun hääräilen kotona, minulla on ihana karvainen kaveri vieressä – Pörrö nimittäin. Pehmis-kissa nukkuu useimiten tuossa sohvapöydän alla tai y-tuolissa; ne ovat hänen lempipaikkojaan, eikä vanhempi kissa enää jaksa kiinnostua minun puuhastelusta. Pehmis kyllä välillä innostuu leikkimään Pörrön kanssa ja täällä käykin aikamoinen ralli välillä.

Ajaton Kubus-kynttelikkö on meidän adventtikynttelikkö

Olohuoneen pöydällä minulla on lempikynttilänjalkojani. By Lassenin Kubus-kynttelikkö on perinteisesti toiminut meillä adventtikynttelikkönä. Minulla on näitä kaksin kappalein; valkoinen Kubus on nykyään mökillä. Maljakkoon olen taas laittanut hyasinttiasetelman.

Lisää kukkasia löytyy ruokailutilan puolelta: ostin Design Torilta ihanan Legeran kukkakimpun. Tässä kimpussa on tämän kauden lempikukkasia ja -sävyjäni. Tummanpunainen hortensia on todella upea! Sen vastapainoksi sopii tosi nätisti herkemmät sävyt ja rönsyilevät eucalyptyksen oksat.

Ruokapöydällä on myös yksi lempikynttilänjaloistani Pentikiltä*. Ehkä muistat tämän meidän jouluisista mökkikuvista? Halusin tuoda kynttilänjalan kotiin, jotta voin ihailla sitä useammin täällä. Pentikin Vekki-kruunukynttilä* on samaa tummanpunaista lempparisävyäni kuin kukkakimpun hortensia.

Joulutähdet laitoin esille marraskuun lopussa. Makuuhuoneessa on piparinruskea joulutähti Granitista ja olohuoneen ikkunassa roikkuu perinteisempi valkoinen joulutähti. Tänä vuonna laitoin ruskeaan tähteen valaisimen, mutta valkoinen johto erottuu niin selkeästi makuuhuoneen sinisiä seiniä vasten, että mietin valaisimesta luopumista (tähden pahvi on muutenkin niin tummaa ja paksua ettei tähti valaise juuri ollenkaan).

Sivuhyllyllä on lempikynttelikköni: Design House Stockholmin ”Joy”. Olen saanut teiltä kyselyitä, että mistä Joy-kynttelikköön löytäisi vielä polttimoita. Minä hamstrasin niitä muutama vuosi sitten talteen Room21-verkkokaupasta. Pikaisella googlaamisella niitä löytyy ainakin Nordic Nest -verkkokaupasta. Minulla on tuossa kynttelikössä vikaa vasemmanpuolimmaisessa polttimossa (ei ota kontaktia) ja minun pitäisikin viedä kynttelikkö huollettavaksi sähköliikkeeseen. Näissä kyntteliköissä on ilmeisesti ollut aika paljon teknisiä ongelmia, mikä on tosi harmi kun kyseessä on niin kaunis kynttelikkö.

Nyt kun olen niin kovin innostunut tummanpunaisesta pieninä ripauksina, niin mietin josko pitäisi laittaa se meidän perinteinen tummanviininpunainen joulumatto taas tänä vuonna esille (matto näkyy esim. Kahdeksan joulusisustusta postauksessa). Joka tapauksessa vaihdan vielä ennen joulua koristetyynynpäälliset ja ehkä innostun vähän muuttamaan huonekalujen järjestystä…

 

*Pentikin kynttelikkö ja kynttilä saatu osana kaupallista yhteistyötä

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.