Kaupallinen yhteistyö: Veljekset Keskinen Oy

Blogini yksi kantavista teemoista on tuoda esille sitä, miten kodin sisustusta voi helposti päivittää pienin keinoin. Yksityiskohdilla on todellakin väliä sisustuksen kokonaistunnelman kannalta. Viime aikoina minua on kiehtonut pehmeä mustavalkoisuus, josta kirjoittelin hiljattain. Tästä inspiroituneena innostuin somistamaan mustalla myös keittiössä ja ruokailutilassa. Jyrkkää mustavalkoisuuden kontrastia pehmentävät mm. puu sekä heleän sävyiset valaisimet.

Valitsin Tuurin kyläkaupan valikoimasta muutamia lempijuttujani, joilla toteutin kotistailauksen meillä kotona. Ihastuin kovasti Maku-brändin monipuoliseen keittiösarjaan, jonka mustat astiat ja keittiövälineet tuovat sopivasti kontrastia meidän vaaleaan keittiöön. Puiset yksityiskohdat pehmentävät jyrkkää mustavalkoista kontrastia.

Edellytän kauneutta myös esillä olevilta kodinkoneilta

Pidän siitä, että keittiöntasolla on esillä kauniita keittiötarvikkeita – ne tuovat kodikkuutta ja elämisenmakua kotiin. Tietysti keittiötarvikkeilla täytyy olla myös funkio, sillä pelkät sisustusasetelmat tasoilla alkaisivat kyllä rasittaa varsinkin siivotessa. Meillä on tyypillisesti keittiöntasoilla esillä rykelmä leikkuulautoja, säilytyspurkkeja (mausteille ja pastalle), yrttejä sekä ahkerimmin käytössä olevat kodin pienkoneet. Keitämme esimerkiksi päivittäin vettä, joten edellytän kauneutta myös esillä olevalta vedenkeittimeltä. Smegin kodinkoneet ovat minusta viehättävän retroja ja ajattomia – ne tuovat tyylikästä kodikkuutta moderniin keittiöön. Smegin jääkaappihan meiltä löytyy saunatuvasta.

Keittiöaskareistakin tulee paljon mieluisempia, kun välineet ovat kauniita ja käytännöllisiä. Sovelsin 4Living-sarjan pannunalustaa ritilänä keittiöaltaan läheisyydessä: siihen saa kätevästi tiskiharjan ja juuriharjan kuivumaan. Kädenulottuvilla on myös söpö Maku-sarjan harja-kihveli-yhdistelmä, joka on tarkoitettu murujen pyyhkimiseen pöydältä.

Maku-tuotesarjaan kuuluu todella paljon erilaisia keittiövälineitä aina etanapannusta söpöihin pikkuämpärin muotoisiin munakuppeihin. Keittiövälineiden lisäksi sarjaan kuuluu kattaustuotteita: lautasia, laseja ja aterimia. Pehmeästä mustavalkoisuudesta inspiroituneena loin kattauksen Maku-sarjan mustilla astioilla. Pehmennykseksi lisäsin ripauksen puun sävyä ja lämmintä metallia.

Hyödynsin kattauksessa kertakäyttöisiä palmunlehtilautasia, jotka asettelin alkuruokalautasen ja pääruokalautasen väliin. Näin mustat lautaset erottuvat toisistaan ja kattaukseen saadaan ripaus lämmintä puun sävyä. Puunsävyt toistuvat myös salaatinottimissa sekä tarjoiluastioiden yksityiskohdissa. Maku-sarjan viini- ja juomalasit ovat kauniin ajattomia yksinkertaisella muotoilullaan. Tässä kattauksessa juomalasit on ajateltu jälkiruokakipoiksi; jälkkärinä voisi olla vaikkapa pannacottaa ja marjoja.

Näyttävät aterimet nousevat keskiöön pelkistetyssä kattauksessa

Tyylikkäät ruusukultaiset aterimet pehmentävät mustavalkoista kontrastia. Aterimet nousevat keskiöön pelkistetyssä kattauksessa, kun asettelin ne alkuruokalautasen päälle. Olen ennenkin sanonut, että minusta kattauksessa voi hyvin soveltaa omaa luovuuttaan ja unohtaa kaikenlaiset säännöt. Tärkeintä on minusta luottaa omaan silmään. Kun unohtaa liian tarkat säännöt, on vapaus luoda mitä erilaisempi yhdistelmiä oman astiakaapin antimilla.

Hento ruusuinen sävy toistuu aterimien lisäksi ruokapöydän valaisimessa. Testailin Innoluxin Candeo Air Nude 2018 -valaisinta meidän ruokailutilaan ja vaikka se näyttävyydessä onkin vaatimattomampi meidän Flos-kattokruunuun verrattuna, on sen etuna moni käytännöllinen seikka. Candeo-valaisimessa on kirkasvalotoiminnallisuus, joten pimeään aikaan se tuo valoenenergiaa arkeen. Meidän koko perhe ihastui myös siihen, miten alaspäin suuntautuva valo antaa hyvän näkyvyyden pöydälle hämärään aikaan. Candeo-valaisin on minusta myös todella kaunis muotoilultaan ja voisin hyvin valita sen meidän ruokailutilaan jos Flosin kruunu siirrettäisiin vaikka olohuoneen puolelle.

Pehmeä mustavalkoinen sisustus jatkuu myös olohuoneen puolelle. Siellä tunnelman kruunaa kaunis Airamin Wirkkala K2 -valaisin, jollaisia minulla on ennestään peräti kaksinkappalein. Nyt pääsin testailemaan, miltä tämä klassikkovalaisin näyttää lasikuvulla. Puuterisen beige lasi tuo lämmintä sävyä olohuoneeseen ja lasikuvun muoto henkii sopivasti 50-luvun tunnelmaa. Tapio Wirkkala suunnitteli WIR-lampun Airamille vuonna 1959. Sohvapöydän ylle laskeutuva tunnelmavalaisin kokoaa sohvapöytäasetelman yhtenäiseksi ja antaa viimeisteltyä ilmettä. Valaisin sopii minusta tosi nätisti yhteen myös taustalta näkyvän ruokailutilan Innolux-valaisimen kanssa.

Sisustuspäivä Tuurin kyläkaupassa la 6.4.2019

Nämä kotistailauksessa käyttämäni tuotteet löydät Tuurin kyläkaupasta, jossa vietetään sisustuspäivää ensi lauantaina 6.4.2019. Olen itsekin siellä paikalla esittelemässä kattaus- ja stailausideoita, joten tulkaahan moikkaamaan! Luvassa on paljon erilaisia tarjouksia sekä arvontoja. Sisustuspäivässä voit osallistua esimerkiksi kattauskilpailuun, jonka voittajan pääsen minä valitsemaan. Kurkkaa myös Instagram-päivitykseni, josta löydät nyt muutamat lauantain aletärpit 4Living-tuotesarjasta. Nähdään Tuurissa lauantaina!

*kotistailauksessa käytetyt tuotteet ovat kuvauslainassa

Author

4 Comments

 1. Hei! Mikä tuo ihana ruokapöydällä oleva musta maljakko on?:) yritin etsiä vastausta ensin ensimmäisestä mustavalkoista-jutusta ja odotin tätä juttua että se selviäisiä, mutta vieläkään se ei selvinnyt joten pakko kysyä kun jäi vaivaamaan:))

  • Suvi M Reply

   Se on siskoni vanha maljakko. Taitaa olla kirppislöytö… 🙂

 2. Hei! Tuo pannunalunen ritilänä harjoille onkin hauska idea. Olen itsekin pyrkinyt ostamaan katseenkestäviä käyttöesineitä. Näin kaikkea ei tarvi piilottaa kaappeihin.

  • Suvi M Reply

   Kiva kuulla! 🙂 Minusta kotiaskareet tuntuvat paljon kivemmilta, kun välineetkin miellyttävät silmää.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.