Villa Fregatti rakennetaan kaupallisessa yhteistyössä Kannustalo Oy:n kanssa

Kurkistetaanpas mökille! Viime päivinä on tuntunut siltä, että raksaprojektissa ei ole vähään aikaan tapahtunut mitään, mutta kun katsoo kuvia taaksepäin, huomaa miten monta askelta otettiinkaan eteenpäin toukokuussa! Meidän mökki on ihan pian valmis sisältä!

Toukokuun alussa naputtelimme viimeisenkin kattopaneelin paikoilleen ja siten tuo yksi iso urakka tuli valmiiksi! Kattopaneeleiden hiominen ja käsittely sekä paikoilleen laittaminen oli melkoinen homma nyt kun jälkeen päin miettii. Mutta saatiin meille mieluinen katto.

Nämä rakennustelineet saatiin purkaa

Sen jälkeen koitti hetki jota olin odottanut: saimme purkaa korkeat, rakennusmiehien tekemät rakennustelineet pois olohuoneesta. Olipa ihanaa nähdä olohuone ”vapaana” ylimääräisistä häkkyröistä. Nyt jälkeenpäin sitä ei enää meinaa muistaakaan kuinka kivalta tuokin etappi tuntui.

Kattoparru oli ehtinyt jo tummua

Sitten käsittelimme esillä olevan kurkihirren, kattoparrun. Ensin se hiottiin, sillä jo tässä ajassa puu oli ehtinyt kellastua melkolailla! Hiomisen jälkeen kattoparru käsiteltiin samalla Osmo Colorin Uviwaxilla* kuin kattopaneelit. Uviwax estää puun kellastumista.

Kun hiomishommat oli saatu tehtyä, voitiin ottaa esille alakerran betonilattia. Betonilattia valettiin joulun alla ja siitä saakka se on saanut tekeytyä rauhassa muovin ja kovalevyjen alla. On tärkeää, ettei betonilattia kuivu liian nopeasti, sillä silloin se halkeilee. Lattialämmityksen laitoimme päälle joskus lopputalvesta. Suojapeitteiden irrottaminen jännitti kovasti, mutta onneksi lattia näytti hyvältä, eikä halkeamia ollut yhtäkään!

Suojamuovien irroittamisen jälkeen lattia pääsi kuivumaan lopullisesti ja sen väri alkoi vaalentua silmissä. Betonilattiassa on luonnollinen, eläväinen pinta ja halusimme säilyttää lattian juuri sen näköisenä kuin se olikin. Niinpä päätimme lakata lattian Tikkurilan Fontedur-kaksikomponenttilakalla, joka ei tummenna betonipintaa. Lakan voi halutessaan myös sävyttää, mutta me emme tehneet sitä, koska pidämme betonilattian omasta sävystä.

Betonilattian lakkaus

Betonilattian lakkaus jännitti, sillä kyseessä on ammattilaisten tuote, eikä meillä ollut aiempaa kokemusta betonilattian käsittelystä. Ennen lakkausta Mankku hioi muutamat karheat kohdat pois ja pinta puhdistettiin. Lopulta itse lakkaus sujui melko nopeasti ja helposti – kuulemma. Lakkaa levitettiin kaksi kerrosta. Minä olin tuona päivänä sisustusbloggaajien reissussa Vaasassa, enkä päässyt seuraamaan lakkausta tarkemmin. Lattiasta tuli juuri sellainen kuin toivoimme!

Lakkauksen jälkeen

Lakan kuivuttua lattia peitettiin kevyesti paperilla, koska seinät piti maalata vielä kertaalleen. Viime päivät ovatkin kuluneet maalaushommien viimeistelyssä. Seuraavaksi olisi vuorossa yläkerran lankkuparkettilattian asennus sekä ilmanvaihtoputkien asentaminen välikatolle. Huippuimuri on jo asennettu katolle. Niin ja vielä täytyisi tilata alakerran makuuhuoneen tapetti…

Tähän tulee keittiö. Maalipurkeista jääneet läikät jäävät kaapiston alle.
Testailin jo Timberwisen lankkuparkettia yläkertaan

Toukokuussa teimme myös tärkeitä ja olennaisia päätöksiä. Keittiötoimittaja on nyt valittu ja keittiösuunnitelmat ovat valmiina. Meidän keittiö saapuu jo ensi viikolla! Kirjoittelen siitä ihan pian tarkemmin. Kilpailutimme myös porrastoimittajat ja mieluisat portaat löytyivät tästä läheltä, Uudestakaarlepyystä. Portaat tulevat Westwoodilta, mutta niistäkin vielä myöhemmin tarkemmin… Saunatupakin on muuten jo tilattu, mutta ensin täytyy saada luvat kuntoon!

Meidän koti on täynnä mökille menevää tavaraa! Tuoleja on siellä täällä ja eteisessä on kasa Ikea-laatikoita. Ostimme Ikeasta sängynrungon, jossa on laatikot ja näin saamme säilytystilaa makuuhuoneeseen. Mökin sisustus alkaa olla kasassa; enää täytyy hankkia vain sängyt. Haaveilen vielä myös vitriinikaapista, mutta katsotaan myöhemmin mahtuisiko sellainen johonkin. En halua sisustaa mökkiä täyteen.

Loppukiri häämöttää, mutta emme aio kiirehtiä. Raksailun lomassa täytyy nauttia myös kesästä ja edetä sopivaan tahtiin ettei väsähdä. Talviturkki on jo heitetty! Mutta kyllä ihan pian pääsemme mökkeilemään, vaikka hommia riittää vielä sitten ulkona ja saunatuvan parissa.

 

Raksaprojektin aikaisemmat kuulumiset näet kätevästi blogin Mökki-kategoriasta tai valikosta “Villa Fregatti”.

Villa Fregatin valmistumista voi seurata reaaliaikaisesti Instagramissa: @villa.fregatti. Olen tallettanut profiilin ”Kohokohtiin” InstaStory-videoita projektin etenemisestä.

 

*tähdellä merkityt tuotteet saatu blogin kautta osana kaupallista yhteistyötä valmistajien kanssa

Author

12 Comments

 1. Superkaunista! Odotan innolla sisustuspostauksia.
  Onko tuo uviwax aivan väritön? Ei siis vaalenna puuta?
  – Elma –

  • Hei, teidän betonilattia näyttää tosi hyvältä!
   Meille tulee uuteen taloon betonilattia myös ja siihen liittyen minulla olisi kysymys… olen jostain kuullut, että betoni tarvitsisi hiota ennen pintakäsittelyä, jotta saadaan pois sementtiliima sen pinnalta. Pelkään vain, että lattia tummuu ei-toivotusti siinä samalla. Eli tarvitsiko teidän tehdä muuta käsittelyä lattialle kuin tuon lakkauksen?

   • Suvi M Reply

    Kiva kuulla Nina! 🙂 Sementtiliima pitää hioa pois normaalisti, mutta me teimme vain kevyemmän hionnan (epätasaisuudet pois), koska tarkoitus oli jättää lattia betonille. Ja betonivalussa käytettiin hienompijakoista betonia. Ei tarvitse tehdä muuta kuin tuo lakkaus. 🙂

    • Kiitos paljon vinkistä! Pidän tuon mielessä, kun päästään siihen vaiheeseen, että lattiaa aletaan tekemään. Ihanaa kesää sinulle!

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla! 🙂 Uviwaxia saa eri sävyissä. Meillä on hiukan sävytetty vaaleammaksi.

   • Tarkoittaako tuo ”vaaleammaksi” sävyä Uviwaxin 7256 Valkokuulto vai 7266 Valkoinen kuusi vai joku teidän oma sekoitus? Moneenko kertaan käsittelitte? Kyselen näin kovasti, koska teidän Fregatin puun vaalea sävy on aivan täydellinen.

    – Elma –

 2. Hei

  Hieno betonilattia ???? meille on mökille tulossa myös betonilattia ja olisin kysynyt että mistä hankitte hienojakoisempaa betonia? Onko tämä Uviwax juurikin sitä? Oliko teillä jokin tietty nimi/ numero sävylle?

  • Suvi M Reply

   Kiitos, mukava kuulla! 🙂 Tuo Uviwax on puunkäsittelyaine – ne kommentit liittyivät kattopaneeleiden käsittelyyn. Betonilattian valamisen hoitivat ammattilaiset, joten valitettavasti en tiedä siitä tarkemmin. Sovimme vain, että pintaan laitetaan hienojakoisempaa betonia.

 3. Hei, kiitos betonilattia vinkeistä, pitää ottaa myös korvan taakse, kun se vaihe käsillä. Uviwaxin sävytyksestä olisin kiinnostunut, koska aiomme käsitellä hirsipintoja vahalla. Oliko joku tietty dävy vai sävytetäänkö se jollain standardivalkoisella ja kuinka paljon teillä pigmenttiä lisättiin? Sitä täytyy toki testailla että näkee lopputuloksen, mutta suuntaa antavista neuvoista olisin kiitollinen ????

 4. Hei, Upea betonilattia teillä. Etsin ulkovalaistuskuvia netistä ja sattui tämä betonikäsittelypostaus tulemaan vastaan. Suosittelen aina sisätiloissa käyttämään M1 -luokiteltuja tuotteita, mikäli perheessä on allergiaa.

 5. Ihana mökki teille rakentuu! Olen itsekin hieman haaveillut tuollaisesta betonilattiasta meille kotiin, se näyttää varsinkin noin lakattuna todella kivalta. Tyttäreni ehdotti esimerkiksi mastertop lattiaa tai sirotelattiaa vaihtoehdoksi. Mutta sen verran iso remontti on kyseessä, että menee ainakin ensi kesään.

 6. Hei Suvi! Mökkinne toimii minullekin inspiraation lähteenä ja tällä kertaa mietin lattiamateriaaleja. Betonilattia kiinnostaisi minua, mutta mieheni ei ole kovin vakuuttunut. Onko teillä lattialämmitys betonilattian alla?

  Tumma mikrosementti olisi minusta ihana lattiamateriaaliksi mökille, mutta mieheni epäilee, että se tuntuu kylmältä jalkojen alla ilman lattialämmitystä.

  Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.