Kaupallinen yhteistyö: Schneider Electric

Viimeistellyt yksityiskohdat viestivät loppuun asti mietityistä ratkaisuista ja antavat huolitellun ilmeen sisustukseen. Yksi ehkä pieni, mutta minusta sitäkin olennaisempi yksityiskohta talossa ovat valonkatkaisijat ja pistorasiat. Villa Fregatissa halusimme jatkaa modernin klassista tyyliä myös sähkökalusteissa ja niinpä päädyimme Schneider Electricin Renova-sarjaan.

Moni teistä onkin jo kiinnittänyt kuvissani huomiota vapaa-ajan kotimme pistorasioihin ja valonkatkaisimiin. Renova-sarjan sähkökalusteet viehättävät yksinkertaisella ja retrohenkisellä muotokielellään. Renova-sarja sopii erinomaisesti vanhoihin taloihin, mutta minusta yhtä hyvin myös uudiskohteisiin – tyylistä riippuen. Villa Fregatti on hiukan saaristolaishenkinen kesähuvila, joten meidän mielestä retrotyyliset pistorasiat ja kytkimet sopisivat sinne mainiosti. Modernimpaan taloon voi sopia paremmin saman brändin Exxact-sarja, jota meillä on kotona Valkoisessa Harmajassa.

Valokatkaisimet ja pistorasiat ovat sisustuselementti, jota voidaan korostaa tai niistä voidaan tehdä huomaamattomat. Me valitsimme Renova-sarjan tuotteet valkoisina, mutta yhtä hyvin mökille olisivat sopineet myös sarjan mustat sähkökalusteet. En kuitenkaan halunnut korostaa näitä yksityiskohtia sisustuksessa liikaa, joten päädyimme valkoiseen väriin.

Valokatkaisimet ja pistorasiat ovat myös sisustuselementti

Rakennusprojektissa päätös pistorasioiden ja valonkatkaisimien paikoista täytyy tehdä jo melko aikaisessa vaiheessa, sillä sähköpiirrustukset pitää saada valmiiksi. Tuossa vaiheessa olisi hyvä tietää myös sarja, mikä valitaan sähkökalusteisiin, sillä tuotteiden toimitukselle kannattaa varata hiukan aikaa. Katkaisinsarjaa valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota sarjan laajuuteen; siihen, että samasta sarjasta löytyy monenlaisia säätöjä ja sähkökalusteita (katkaisimista antennipistokkeisiin saakka), jotta säilyy yhtenäinen tyyli. Renova-sarjaan sisältyy monenlaista pistorasiaa, katkaisinta ja muuta osaa, joten siinä mielessäkin sarja on hyvä valinta.

Kirjoittelin pistorasioiden ja kytkimien valinnasta blogiin (Millaiset pistorasiat ja kytkimet?) jo ennen kuin talopaketti oli saapunutkaan, ja muistan kuinka vaikealta tuntui päättää pistorasioiden paikoista jo tuossa vaiheessa. Onneksi sähkökalusteiden tyyli oli kuitenkin helppo valinta.

Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Schneider Electricin Renova -sarjaan. Minä olen tietysti tyytyväinen siitä, että Villa Fregatissa on kauniit sähkökalusteet, mutta käytössäkin Renova-sarjan sähkökalusteet ovat toimineet moitteettomasti ja valonkatkaisimia on miellyttävä naksautella. Ihan vielä en ole oppinut mistä katkaisimesta menee mikäkin lamppu päälle, mutta ajan myötä ne oppii kuin itsestään. Kohta ei enää tarvitse arvuutella mikä katkaisin sammutti minkäkin lampun.

 

Author

6 Comments

 1. Villa Fregatissa kaikki on kaunista ja huolella mietittyä. Minun silmääni miellyttää erityisesti keittiön seinän laatoitus. Se on ihana!

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos, tosi ihana kuulla! <3 Keittiön seinän laatoitus on yksi lempiyksityiskohdistani.

 2. Heippa Suvi. Tiedustelisin mistä teidän rullaverhot on? Niin siis siellä kotona olohuoneessa. Niin ja kuinka leveät on ne ikkunat? Täällä olis tarkoitus laittaa samanlaiset.

  • Suvi M Reply

   Ne on teetetty mittojen mukaan paikallisessa kaihdinliikkeessä. 🙂

 3. Meillä alkaa kohta sähkötöiden suunnittelu. En tiennytkään että noin kauniita pistorasioita voi olla. Niin kuin sanot, nuo paikat pitää tietää jo nyt.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.