Kaupallinen yhteistyö: Westwood

Rakennusprojektissa saa tehdä satoja suuria ja pieniä valintoja, ja vaihtoehtojen määrä saattaa välillä hengästyttää. Yksi tärkeimmistä valinnoista Villa Fregatissa olivat portaat. Ne ovat keskeisellä paikalla olohuoneessa ja pienessä talossa ei haluaisi käyttää yhtään ylimääräistä neliötä olohuoneesta. Mietimme pitkään, mikä voisi olla sellainen porrasratkaisu, joka noudattelisi talon tyyliä, eikä veisi liikaa tilaa olohuoneesta. Tuttavan vinkistä löysimme Westwoodin ja sitä myötä juuri oikeat portaat meille!

Rakennusprojektin alussa pyörittelimme mielessä kierreportaita. Alusta asti oli selvää, että haluaisimme metalliset pinnakaiteet ja loft-henkistä tunnelmaa. Mittasuhteita pyöritellessä kävi kuitenkin selväksi, että kierreportaat veisivät sittenkin yllätävän paljon tilaa olohuoneesta, eikä esim. sohva mahtuisi kierreportaikon viereen. Lopullisiin piirrustuksiin piirrettiin parviportaat.

Rakennusprojekti eteni ja porrasajatukset jäivät taka-alalle. Yhtäkkiä huomasimmekin, että pian porrashankinta pitäisi päättää ja olimme vähän hukassa. Googlailimme erilaisia vaihtoehtoja, mutta sitä täydellistä ratkaisua ei tuntunut suositteli hän minulle Westwoodia – yhtä Suomen johtavista porrasvalmistajista, joka toimii kaiken lisäksi tässä meidän lähellä, Uudessakaarlepyyssä.

Westwoodista löytyi porrasmalleja niin klassiseen kuin moderniin makuun. Me tavoittelimme jotain siltä väliltä, joten päädyimme räätälöityyn ratkaisuun – sekin onnistuu siis! Saimme ammattilaisten laatiman 3D-mallinnuksen portaistamme (3D-mallinnoksen voi muuten tehdä itsekin Westwoodin sivuilla) ja sen myötä viilasimme yksityiskohtia.

Mietimme erilaisia materiaalivaihtoehtoja askelmiin, koivua ja tammea, kunnes lopulta valitsimme kauniin saarnen, joka soituisi täydellisesti yhteen yläkerran lankkuparketin kuin muidenkin Villa Fregatissa käytettyjen puulajien kanssa. Westwoodilta saisimme myös ne metalliset pinnakaiteet, joista olimme haaveilleet alusta saakka. Päätimme lisätä kokonaisuuteen vielä ripauksen lämpöä saarni-puisilla käsijohteilla. Ihan viime hetkellä keksin muuttaa käsijohteen pyöristetyiksi, jolloin ne sopivat täydellisesti Villa Fregatin tyyliin.

Innolla odotimme portaiden saapumista ja kun ne saapuivat, en malttanut olla avaamatta laatikoita jo vähän etukäteen. Kuinka upeat askelmat olivatkaan! Olin aivan fiiliksissäni huippukauniista saarni-puusta ja viimeistellystä työn jäljestä. Westwoodin tuotantoprosessi on pitkälle automatisoitu, mutta jokainen osa kulkee ammattitaitoisten puuseppien käsien läpi ja laatu tarkistetaan moneen kertaan.

Portaiden asennuksen suoritti Westwoodin taitava asentaja. Portaat olisi voinut toki asentaa itsekin, mutta kun katsoimme kuinka monesta osasta ne kasattiin ja mitä kaikkea asennuksessa piti huomioida, totesimme, että oli oikea päätös ottaa portaat asennettuna. Lopputulos on aivan upea meidän mielestä!

Portaat ilmentävät minusta erinomaisesti Villa Fregatin tyyliä: niissä yhdistyy ajaton klassisuus sekä modernimpi loft-henkisyys. Pidän todella paljon saarnesta, joka poimii elävyydellään sävyjä niin ikkunanpuitteista, puukatosta kuin yläkerran lankkulattiasta. Suosikkiyksityiskohtani on kyllä pyöristetyt käsijohteet.

Yllätyimme kuinka vähän parviportaat lopulta veivätkään tilaa olohuoneesta ja sohvamme mahtuu oikein hyvin portaiden alle – tai pyöreän ikkunan alle, miten vain päätämmekään sisustaa. Portaamme ovat jyrkät parviportaat, mutta ne ovat erittäin tukevat ja siksi niitä pitkin tuntuu turvalliselta kavuta ylös ja alas. Porraskaide jatkuu kauniisti yläkerrassa vinon katon reunaan saakka.

Onko porrashankinta sinulle ajankohtaista? Kannattaa ehdottomasti tutustua Westwoodin valikoimaan. Tunnelmia meidän portaiden asennuksesta löydät Villa Fregatin Instagram-tilin kohokohdasta ”Portaat”.

Author

5 Comments

 1. Aivan ihanat ja juuri tuonne sopivat portaat! Ja mikä on tuo valaisin rappujen yläpäässä seinällä? Etsin meidän rappukäytävään lamppua ja tuo näyttää ihanalta!

  • Suvi M Reply

   Kiitos, ihana kuulla! 🙂 Tuo on Flosin valaisin, jonka ostin Sisustuksen Koodin loppuunmyynnistä. Flosin sivuilta kannattaa tarkistaa löytyykö valaisin edelleen valikoimasta.

 2. Kirsi Hovikorpi Reply

  Hei. Meilläkin korkea huonekorkeus ja rajallisesti portaille tilaa parvelle menoon. Miten saisimme Fregatin tyyppisistä portaista tarjouksen, minne lähettää dwg kuvat talostamme? Kirsi H

 3. Hei!

  Aivan ihanat portaat olitte saaneet! Minullakin on tarve hyvin kapeille ja tilaa viemättömille portaille ja olen aivan ihastunut Westwoodin portaisiin. Osaisitko sanoa, miten pieneen tilaan portaat lopulta mahtuivat? Mitat portaden viemästä tilasta olisivat aivan huippu juttu! Westwoodin suunnittelija voi tietysti suunnitella meillekin pienet portaat, mutta olen itse vasta reiän puhkaisua (portaita varten) suunnittelemassa, joten koetan miettiä, mikä on pienin reikä, joka kahden asunnon välille olisi mahdollista puhkaista. En kuitenkaan halua kierreportaita, vaan tällaiset kauniit portaat, kuten teillä.
  Kiitos tiedoista, jos ehdit laittaa! 🙂 <3

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.