Kaupallinen yhteistyö: Adea

Sohva on yksi kodin suurimmista huonekaluhankinnoista. Me satsasimme laadukkaaseen ja ajattomaan sohvaan, kun sisustimme nykyistä kotiamme. Adean Band-sohvamme on ollut erinomainen valinta ja kahdeksan vuoden käyttökokemuksen jälkeen oli selvää, että valitsisimme myös Villa Fregattiin sohvan kotimaiselta Adealta.

Tärkeimpinä kriteereinä sohvan hankinnassa pidän laadukkuutta ja kestävyyttä, ajatonta ulkonäköä sekä vesipestäviä päällisiä. Kyseessä on kodin yksi suurimmista ja olennaisimmista huonekaluhankinnoista, joka kannattaa tehdä pitkäikäisyyttä silmällä pitäen.

Sohvissakin on selkeästi havaittavissa trendityylejä; nyt ajankohtaisia ovat pyöristetyt muodot ja art deco -henkinen tyyli. Pinnalla ovat kovasti myös laatikkomaiset, modernit sohvat. Villa Fregattiin olemme halunneet luoda omanlaista tyyliä, jossa sekoittuu moderni ajattomuus sekä kotoisa klassisuus. Siksi selailin sohvamalleja vähän eri näkökulmasta kuin mitä olisin kotiin valinnut.

Mr. Jones -sohvan suunnittelussa on kiinnitetty aivan erityistä huomiota ylellisen istuinmukavuuden saavuttamiseksi

Sohvan valinta on meidän perheessä sellainen päätös, johon miehelläni Mankulla on painava sana sanottavana. Sohvan täytyy hänen mielestään olla ennen kaikkea mukava istua: tarpeeksi syvä ja leveä sekä miellyttävän pehmeä. Tietysti istuinmukavuus on myös minulle tärkeää. Kävimme koeistumassa monta Adean sohvaa, mutta olin jo etukäteen hehkuttanut Mankulle Mr. Jones -mallia, jota olin itse koeistunut jo aiemmin, muutamia vuosia sitten Habitaressa. Mr. Jones -sohvan suunnittelussa on kiinnitetty aivan erityistä huomiota ylellisen istuinmukavuuden saavuttamiseksi.

Adean Mr. Jones nousi selkeästi Mankun lemppariksi paitsi miellyttävän istuinmukavuuden johdosta mutta myös mittasuhteiden takia. Mr. Jones -sohvassa on normaalia korkeampi selkänoja, mikä tuntuu mukavalta pitkälle ihmiselle. Myös sohvan syvyys (100 cm) tuntui meistä hyvälle.

Mittasuhteet vaikuttavat olennaisesti istuinmukavuuteen, mutta Mr. Jones on sohvassa vielä yksi erityisominaisuus, joka tekee siitä aivan erityisen mukavan: istuin- ja selkätyynyissä viskoelastinen vaahtomuoviydin, joka muotoutuu istujan mukaan. Huoneen tai istujan lämpötila ei kuitenkaan vaikuta vaahtomuoviyhdistelmän ominaisuuksiin, eli sohva ei muutu kovemmaksi jos tilassa on viileää.

Sohvan istuin- ja selkätyynyjen valmistuksessa käytetty pehmuste on kahden erilaisen vaahtomuovin (Waterlily ja Viscosoft) yhdistelmä. Pehmuste on höyhenten peitossa, mikä saa aikaan aivan erityisen istuinmukavuuden. Vaahtomuovin kehittelyssä on huomioitu erityisesti ympäristöseikat: se ei sisällä haitallisia paisunta-aineita tai yhdisteitä (CFC). Valmistuksessa noudatetaan Oeko Tex Standard 100 -luokan standardeja.

Istuin- ja selkätyynyissä viskoelastinen vaahtomuoviydin, joka muotoutuu istujan mukaan

Samalla kun istuinmukavuus on miellyttävä ja jokaisen istujan mukaan muotoutuva, ovat sohvatyynyt myös todella kimmoisat ja säilyttävät muotonsa erinomaisesti. Tämä on myös kestävyyden kannalta olennaista: Mr. Jones sohva säilyttää muotonsa ajan mittaan. Mutta koska täytteenä on myös höyheniä, tulee tyynyjä varmasti tarpeen pöyhiä silloin tällöin. Tähän mennessä olen kuitenkin huomannut, että sitä täytyy tehdä paljon harvemmin kuin kokonaan höyhentäytteisille sohvatyynyille, jollaiset meillä on kotona.

Minulle tärkeää sohvan valinnassa on tietysti myös visuaaliset seikat. Mr. Jones tuntui klassisen mutta samalla nykyaikaisen muotoilunsa ansiosta olevan oikea valinta Villa Fregattiin. Sohvan muotoilussa on juuri se punainen lanka, joka on ollut mielessäni Villa Fregattia sisustaessa: modernin ja klassisen tyylin yhdistäminen. Mr. Jones sohvan on suunnitellut ruotsalainen muotoilija Alexander Lervik. Lervikin tavoitteena oli tehdä klassisesta Howard-sohvasta ajankohtainen versio antamalle sille terävöitetyn linjakkaan olemuksen. Siinä on minusta onnistuttu erinomaisesti!

Materiaaliksi halusin valita tietysti vesipestävän ja väriltään ajattoman kankaan. Tärkeää oli löytää kangas, joka olisi tarpeeksi tiivistä niin etteivät kissojen kynnet pääse siitä heti irrottamaan lankoja. Laajan kangasvalikoiman läpikäytyäni valitsin meille ”Grace 02” kankaan, jossa on kaunis ja eläväinen lämmin beige sävy. Materiaaliltaan kangas on 55% puuvillaa, 40% viskoosia ja 5% polyesteria. Kankaassa on viskoosinukka, joka tekee pinnasta vähän eläväisen, jolloin kankaan pinnassa näkyy pieniä sävyvaihteluita. Päälliset ovat tietysti irroitettavat ja ne voi pestä koneessa – tämä on minulle jo itsestäänselvyys sohvassa.

Päälliset ovat tietysti irroitettavat ja ne voi pestä koneessa – tämä on minulle jo itsestäänselvyys sohvassa

Mr. Jones -sohvan alkuperäismallissa etujaloissa ovat klassisesta Howard-sohvasta tutut pienet pyörät, mutta sohvaa saa myös ilman pyöriä. Me päätimme valita sohvan ilman noita pieniä pyöriä, jollon sohva on vielä aavistuksen verran modernimpi, säilyttäen vielä kuitenkin klassisen henkäyksensä.

Olemme nyt saaneet nauttia tästä ihanasta sohvasta heinäkuusta asti ja täytyy sanoa, että emme voisi olla enempää tyytyväisiä valintaamme! Sohva on aivan täydellinen niin mukavuuden kuin visuaalisuuden kannalta. Ja on siinä kuulemma oikein mukava nukkuakin, sillä pari kertaa sohva on jo ehditty pedata yövieraille. Sohva on todella tukeva ja sen tuntee konkreettisesti painosta – yksin painavaa sohvaa ei pysty siirtää. Laadukkaat sohvat ovat harvoin kevyitä.

Saamme suomalaisina olla ylpeitä tästä kauhajokelaisesta yrityksestä, joka on kasvanut kansainväliseksi vientibrändiksi

Käyttökokemuksen myötä täytyy sanoa, että en yhtään ihmettele, että Mr. Jones -sohva voitti vuonna 2017 ruotsalaisen Elle Decoration Swedish Design Awards: Vuoden huonekalu -palkinnon. Aivan mahtavaa kuinka suomalaisyrityksen huonekalu saa tunnustusta länsinaapurissa! Adea on minusta hienosti saavuttanut arvostetun aseman niin muissa Pohjoismaissa kuin laajemminkin Euroopassa. Adean huonekaluja viedään yli kymmenen Euroopan maan lisäksi myös Aasiaan. Saamme suomalaisina olla ylpeitä tästä kauhajokelaisesta yrityksestä, joka on kasvanut kansainväliseksi vientibrändiksi!

Uskon, että Mr. Jones -sohvasta on meille iloa moniksi vuosiksi eteenpäin. Kaksi metriä leveä sohva sopii mittasuhteiltaan erinomaisesti Villa Fregatin olohuonetilaan. Sohva on nyt sijoitettu parhaimmalle paikalle merimaiseman ihasteluun, mutta joskus saatan testata sohvan sijoittamista myös pyöreän ikkunan alle. Viilenevät illat saavat tulla, sillä minä käperryn mieluusti Mr. Jonesin pehmeään syleilyyn ihastelemaan syksyisiä merimaisemia.

Author

10 Comments

 1. On kyllä todella kaunis sohva! ???? Korkeampi selkänoja on varmasti kiva kun siihen ylettyy nojaamaan päällä. Nykyisin aika monessa sohvassa on matala selkanoja.

  • Suvi M Reply

   Eikös olekin aivan ihana?! 🙂 Korkea selkänoja on kyllä tosi kiva ja siihen pystyy nojaamaan takaraivolla.

 2. Taikahiekkaa Reply

  Moikka! Jos vertaat bandia ja Jonesia, kumpi vie voiton a)istuinmukavuudessa ja b)ulkonäössä?

  • Suvi M Reply

   Kyllä Mr. Jones vie voiton istuinmukavuudessa juurikin sen istujan mukaan muotoutuvan sisälmyksen vuoksi. 🙂 Ulkonäöllisesti ne ovat eri tyylisiä, joten suoraa vertailua ei minusta voi tehdä. Band on modernimpi ja Mr. Jones klassisempi (vaikka ei sentään mikään maalaisromanttinen). Minusta molemmat ovat meillä juuri oikeat valinnat kohteisiinsa: Band kotiin ja Mr. Jones mökille.

 3. Kaunis sohva ja värikin ihana <3

  Yhteen suunnittelukohteeseeni tuli mustalla nahalla ja vähän pitempänä. Oli kyllä mielyttävä istua korkean selkänojan ansiosta ja tyynyt muotoili kivasti 🙂 Tuli julkiseen tilaan eli sohvasta on varmasti iloa piiiiiitkään.
  Sohvaa en laittaisi korkean selkänojan vuoksi ikkunan eteen, jos vielä maisemat on kohdillaan …muuten käy moneen tilaan 🙂

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla! 🙂

   Musta nahkaverhoilu Mr. Jones sohvassa on varmasti aika rock! Olisi kiva nähdä lopputulos. 🙂
   Ja juu, ikkunan eteen ei suinkaan kannata korkea selkänojallista sohvaa sijoittaa ellei ikkuna sitten istu sopivasti sohvan yläpuolelle.

  • Suvi M Reply

   Meillä on 200 cm. Se oli ehkä vähän ohimennen mainittu tuossa postauksessa… 🙂

 4. Miten olette kokeneet erilliset istuintyynyt? Meillä on sellaiset nykyisessä sohvassa, ja itsestä tuntuu, että sinne valuu vuorotellen sekä tavaroita että ihmisiä. Mahdollisesti kyse on kyllä vain sohvan laadusta, mutta olen miettinyt, että seuraavan sohvaan tulee vain yksi yhtenäinen istuintyyny.

  • Suvi M Reply

   En ole kokenut erillisiä istuintyynyjä epäkäytännöllisiksi. Nuo eivät kovin herkästi liiku pois paikoiltaan. Kotona meillä on sohvassa yhtenäiset istuintyynyt, enkä ole aiemmin edes huomannut/ajatellut näiden eroa ennen kuin nyt kysyit. Pikkutavaroita voi toki tippua yhtenäisen tyynynkin rungon ja tyynyn rakoon…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.