Rentouttava syysloma on vietetty ja tänään tuntui ihan mukavalta palata taas arkeen. Vietimme osan syyslomasta mökillä, enkä voi lakkaa ihmettelemästä sitä kuinka siellä rentoutuu ja kadottaa ajantajun!

Pakkasimme kipsut ja kampsut lauantaina ja lähdimme mökkeilemään. Siellä on niin hyvä olla! Mökillä tuntuu kuin olisi aikapoimussa, sillä aika kuluu siellä niin paljon hitaammin – se on todella kummallista! Ehkä se johtuu siitä, että siellä askareet ovat erit kuin kotona, eikä välttämättä tule vietettyä niin paljon aikaa somessa.

Mutta vaikka mökillä riittääkin kaikenlaista puuhaa käsin tiskaamisesta, saunan lämmittämiseen ja kokkailuun, tuntuu että siellä ehtii tehdä monta asiaa lyhyessä ajassa. Kun kuvittelee kellon olevan vaikkapa seitsemän, se onkin vasta viisi iltapäivällä. Jostain kummasta syystä siellä tuntuu, että aika kulkee pari tuntia hitaammin. Ja se on tietysti aivan ihanaa!

Meidän kesävesi on nyt katkaistu mökiltä, joten veden kanssa saa vähän säätää. Paljussa oli vielä puhdasta vettä, mutta tämä taisi olla viimeinen paljuilukerta ennen ensi kevättä…ellemme hanki pumppua ja pumppaa paljuvettä merestä. Talvella matala ranta kyllä jäätyy pohjaan saakka.

Joutsenet olivat vallanneet meidän rantapoukaman ja pitivät siellä melkoista meteliä yötä myöten. Mukana oli myös harvinainen musta joutsen. Todella upea näky! Ihailin myös ruskan kaunistamaa maisemaa sekä valon kulkua mökissä. Luonnon kauneus antaa minulle paljon voimaa.

Vein mökille ison satsin kynttilöitä ja tuikkuja tuomaan tunnelmaa pimeisiin iltoihin. Aamullakin innostuin kyllä sytyttelemään kynttilöitä aamukahvihetkeen. Vein mökille myös pari uusinta, ruotsalaista sisustuslehteä, joiden parissa oli täydellistä inspiroitua ja rentoutua.

Tiistaina palasimme mökiltä takaisin kaupunkiin ja vielä oli syyslomaa jäljellä monta päivää. Suunnitelmissa oli pieni Helsingin reissu, mutta se jäi toteuttamatta, koska emme varanneet junalippuja tarpeeksi ajoissa ja sopivat junat olivat loppuunmyyty. Mutta kului se loma kivasti kotosallakin.

Odotamme kyllä innoissaan ensi kevättä ja ensimmäistä kunnon mökkeilykesää! Mitenkäs te muut mökkeilijät: tuntuuko teistäkin, että aika hidastuu mökillä?

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.