Kuivakukat ovat nyt kovin trendikkäitä. Trendit muovautuvat ajan kanssa, eivätkä koskaan palaa täysin samanlaisina takaisin. Niinpä nytkin trendikkäillä kuivakukilla ei tarkoiteta niitä 80-luvun kuivakukka-asetelmia, vaan vähän uudistuneempaa näkökulmaa kuivakukkiin. Tässä muutamia minun lemppareitani.

Minä olen pitänyt kuivahtaneista kukkasista jo pidemmän aikaa ja blogista onkin voinut varsinkin aina loppukesäisin bongata etenkin kuivuneita laukkoja ja hortensianoksia. Yksinkertaiset, pallomaiset kukat ovat lemppareitani ja ne kuivuvat myös kauniisti. Nämä kuivakukat ovat muodoltaan yksinkertaisia, eikä niistä tule yhtään mieleen vanhanaikaiset, romanttiset kuivakukkakimput. Yksittäinen kuivakukan oksa maljakossa sopii moderniinkin kotiin.

Mutta kaikista trendikkäimpiä lienevät tällä hetkellä ihan runsaat kuivakukka-asetelmat. Ne saattavat olla ihan valmiita kimppuja, jotka ovat kuivahtaneet kauniisti. Kimpuissa yhdistellään erilaisia kukkia ja kasveja, mutta olennaista on rentous ja runsaus. Kimppuja ei sidota tiiviisti yhteen, vaan ne saavat muotoutua maljakossa luonnollisesti.

Trendikkäimpiä lienevät tällä hetkellä runsaat kuivakukka-asetelmat

Minä poimin mökillä kimpun metsästä ja rannasta löytyneitä kasveja Villa Fregatin kuvauskierrosta varten. Kimppu unohtui maljakoon ja kuivahti siihen nätisti. Kuivanneet kukkaset ovat nyt toista viikkoa esillä mökillä ja minusta ne näyttävät tosi kauniilta. Kuivakukkien luonnolliset sävyt sopivat täydellisesti meidän mökin värimaailmaan.

Yksinkertaiset, pallomaiset kukat ovat lemppareitani ja ne kuivuvat myös kauniisti

Minulla on ollut tapana istuttaa joka syksy pihalle laukan sipuleita. Ne ovat aivan lemppareitani! Nytkin kukkapenkissä nojailee muutama kuivahtanut laukan kukkanen, sillä minulla on niitä ennestään tallella sisällä, joten uusia ei tarvitse enää poimia. Yhden jättimäisen laukan oksan pelastin kyllä sisälle, sillä se oli suurempi ja näyttävämpi kuin vastaava oksa, jonka olin poiminut muutama vuosi sitten. On niin ihanaa, kun voi omasta pihasta poimia koristusta maljakkoon.

Kukkakaupasta ostetut kuivakukat

Yhden kuivakukkanipun olen ostanut kukkakaupasta. Näitä oksia on näkynyt nyt viime aikoina aika paljon somessa ja luulenpa, että tässä saattaa olla seuraaja pampaheinävillitykselle. Minulla ei pampaheiniä ole koskaan ollut, vaikka toki niitä kovasti ihailinkin trendin ollessa kuumimmillaan. Mökkirannasta poimitut kaislat toimivat minusta yhtä hyvin.

Kuivakukat säilyvät kotona vuosikaudet ja niitä voi ottaa esille aina fiiliksen mukaan. Minä olen sujauttanut kuivakukan oksia satunnaisesti kirjahyllyn maljakoihin ja otan niitä sieltä välillä esille osaksi sisustusasetelmiani. Se ikävä puoli kuivakukissa toki on, että ne keräävät pölyä, eikä niitä voi oikein kovasti pyyhkäistä pölyhuiskalla, koska etenkin leikkokukat ovat kuivahtaneina tosi hauraita. Laukat ja muut isommat oksat kestävät käsittelyä paremmin.

Erilaiset heinät ja kaislat ovat juuri nyt kauneimmillaan. Niitä kannatta napsia maljakoon vaikka lenkkipolun varrelta.

Author

2 Comments

  1. Heippa Suvi.Ihania kuivakukka asetelmia sinulla.Mutta minulla olisi sinulle yksi kysymys,onko sinulla minkäänlaista tietoa kokolattiamatoista.Mistä niitä mahdollisesti voisi hankkia,entä laatu,nyt en tarkoita mitään hikisiä huopamattoja mitä oli ennenvanhaan.Kauniita hyvälaatuisia ja pehmeitä.Josko vaikka laittaisi makuuhuoneeseen?Käsittääkseni niitä on taas alettu laittaa,ainakin tuolla ruotsin puolella.Kiitos niin ja melkein unohdin…..ihana mökki teillä.Hyvää syksyn odotusta.

    • Suvi M Reply

      Kiitos kivasta kommentista! 🙂 Ainakin Värisilmän valikoimasta löytyy kivoja kokolattiamattoja. Olen niitä siellä ihastellut. Ne tosiaan ovat taas ajankohtaisia. Toivottavasti mieleinen ratkaisu löytyy. Ihanaa syksyn jatkoa sinnekin! 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.