Kaupallinen yhteistyö: Kannustalo

Nyt on aika viedä teidät vihdoin tarkemmalle virtuaalikierrokselle Villa Fregattiin! Kuten kotonakin, sisustus Fregatissa rakentuu ja hioutuu ajan myötä. Sisustuksen peruspalikat alkavat kuitenkin olla paikoillaan. Minusta olemme saaneet luotua Villa Fregattiin sitä fiilistä, jota lähdimme hakemaan: ajatonta skandinaavisuutta ripauksella kodikasta rentoutta, modernin ja klassisemman tyylin sekoitusta. Kurkistetaanpas peremmälle!

Aloitetaan tilasta, jonne yleensä ensimmäisenä astumme eteisestä: eli keittiöstä, joka avautuu ruokailutilaksi korkeuksiin kohoavaan olohuoneeseen. Keittiömme on ekologinen Puustelli Miinus*, josta kirjoittelin aiemmin kesällä. Keittiöstä tulen kirjoittamaan vielä tarkemmin toiminnalliset seikat huomioiden, mutta nyt näette jo miltä se näyttää.

Kaapinovet ovat vaaleaa tammiviilua ja tuunasin keittiöön persoonallista ilmettä vetimillä. Keraamiset pallovetimet ovat A.S. Helsingön yhteistyössä Raaka Rå:n kanssa luodut uniikit luomukset. Korkeassa kaapistossa on puolestaan ruotsalaiselta Superfrontilta tilatut Wire-vetimet. Ihastuin molempiin vetimiin niin paljon, että en osannut päättää kummat valitaan ja niinpä päätin yhdistellä erilaisia vetimiä.

Käytännön seikkana painoi myös se fakta, että integroituun jääkaapin oveen ei suositella nuppivedintä. Erilaisten vetimien myötä kaapistoista tulee minusta huonekalumaisemmat. Pidän kovasti tästä lopputuloksesta! Keittiön toinen seinä laatoitettiin ihanilla eri valkoisen sävyisillä laatoilla*, jotka löytyivät ABL-laattojen valikoimasta.

Fregatista avautuu kauniita näkymiä tilasta toiseen

Keittiöstä avautuu näkymä ruokailutilaan, jossa katseen vangitsee yksi kaikkien aikojen unelmavalaisimeni: Ingo Maurerin suunnittelema Zettel’z. Joku ehkä muistaakin tämän valaisimen Kannustalon vuoden 2011 messutalosta Kokkolasta. Korkeassa tilassa näyttävä valaisin pääsee oikeuksiinsa. Aiemmin jo mainitsinkin ajatuksestamme, että valaisimen paperilaput voivat toimia ikäänkuin vieraskirjana, johon kirjata ylös muistoja mökkihetkistä ja vieraista. Tämä on ainoa tänne uutena hankittu valaisin; kaikki muut valaisimet ovat meiltä kotoa tai siskoni kätköistä.

Suuret maisemaikkunat tuovat luonnon osaksi sisustusta

Ruokailutila on yhtenäistä, korkeaa tilaa olohuoneen kanssa – tämä on Villa Fregatin sydän. Tilassa yhdistyy monta lempiyksityiskohtaani: esille jäävä kattoparru, suuret maisemaikkunat ja pyöreä ikkuna sekä ylös asti terävästi jatkuva sisäkatto. Korkeuksiin nouseva olohuoneen katto tuo tilan tuntua pieneenkin taloon. On ollut mukava kuulla, miten talossa vierailleet ystävät ja työmiehetkin ovat huomanneet miten Fregatti vaikuttaa paljon neliöitään suuremmalta – niin moni on kommentoinut sitä ja sekös lämmittää mieltäni! Suunnittelun taustalla kantanut ajatus neliöitään suuremmasta tilantunnusta on totta.

Valo kulkee Fregatissa kauniisti eri vuorokauden aikoina

Olohuoneen huonekalujärjestys muuttui alkuperäisestä suunnitelmasta, sillä päätimmekin sijoittaa sohvan (ihanan Adean Mr. Jones-sohvan*, josta kuulette myöhemmin lisää) portaiden alle, jolloin sohvalta voi suoraa ihailla merimaisemia. Toki se sopii myös pyöreän ikkunan alle, mutta koska emme (vielä) ole hankkineet takkaa voimme sijoitella sohvan vapaammin mihin vain.

Luonnolliset värit ja aidot materiaalit ovat sisustuksen perusta

Parviportaat johtavat yläkertaan, joka on yhtä, suurta tilaa. Yläkerta on lasten valtakuntaa. Vinon katon alle muodostuu mukava makuusoppi ja tilaa jää vielä rutkasti oleskeluun. Yläkerran sisustus on tällä hetkellä kaikista keskeneräisin. Toisesta päädystä löytyy viihdekeskus televisioineen ja pleikkareineen. Löhöilyalustana toimii väliaikaisesti ilmatäytteinen patja, jonka päälle olen heittänyt Omiakon lettineulepeiton. Luultavasti hankimme yläkertaan jotkin ihanat lattiatyynyt tai rahit, joiden päällä istuskella.

Yläkerran upein juttu on ehdottomasti näkymä, joka avautuu suurista yläikkunoista kohti merenrantaa. Tässä istuskelee ja tuijottaa maisemaa mielellään.

Kaikki neliöt on otettu hyötykäyttöön pienessä makuuhuoneessa

Palataan lopuksi vielä alakertaan, sillä jäljellä on vielä kurkistus meidän vanhempien makuuhuoneeseen sekä eteiseen. Alakerran makuuhuone on pieni: vain 8 m2, mutta sinne mahtuu se olennaisin, eli sänky. Kuten yläkertaan hankimme tännekin sängyn, jonka alaosassa on laatikot säilytystä varten. Näin saamme rutkasti lisää säilytystilaa ja sängyalus tulee hyötykäyttöön. Tilaa säästää rutkasti myös Liune-liukuovi, josta kirjoittelinkin jo keväällä (”Tilaa säästävä liukuovi”). Liukuovi on osoittautunut aivan nappivalinnaksi: liukuu nätisti ja eristää ääntäkin mukavasti.

Makuuhuoneen sisustus on vielä keskeneräinen, mutta tällä hetkellä siellä on kotimaisen Gedigon nahkainen penkki*, joka on jo kyllä ehtinyt majailla myös eteisessä – se on niin monikäyttöinen. Makuuhuoneen sisustuksen viimeistelee jättimäinen riisipallovalaisin.

Eteisen kaapisto kätkee sisälleen sähkökeskuksen ja rutkasti säilytystilaa

Eteinen on osoittautunut jo tässä ajassa oikein toimivaksi tilaksi. Heti ovensuussa on vanha metallinen naulakko, joka löytyi Mankun vanhempien varastosta. Naulakolle riitti vain perusteellinen puhdistus, kolhut saavat näkyä. Se on minusta erityisen ihana! Eteisen päätyyn hankimme korkeat kaapistot vaatteiden ja siivousvälineiden säilytykseen. Vaatekaappien vetimet ovat vielä jossain Postin kätköissä, joten siltä osin on vielä keskeneräistä. Ulko-ovestakin puuttuu vielä kynnys.

Uudenlaiset sisustusratkaisut ja ajattomat pintamateriaalivalinnat luovat sisustuksen tyylin

Villa Fregatin sisustuksessa olen halunnut löytää uudenlaisia ratkaisuja ja tehdä etenkin pintamateriaaleissa sellaisia valintoja, jotka ennen kaikkea kestäisivät aikaa, eivätkä olisi liian pinnalla juuri nyt. Näin syntyy minusta myös ehkä uutta, omanlaista kädenjälkeä sisustukseen. Olen huoletta yhdistellyt eri puulajeja: tammea, saarnia, kuusta ja lehtikuusta.

Sisustuksessa uudet huonekalut ja valaisimet yhdistyvät vuosia meidän perheessä kulkeneiden huonekalujen ja valaisimien kanssa. Sisustus hioutuu vielä ajan kanssa ja täydentyy varmasti ainakin isäni Juhani Melenderin taiteella. Tavoitteena on yhdistää moderneja ja klassisia elementtejä ja luoda lopputulos, joka olisi lämmin ja kodikas, mutta samalla myös rennolla tavalla eleganttikin.

Alakerta

 

Yläkerta

Lue myös:

Fregatti-talomallisto
Villa Fregatin pohjaratkaisu
Tässä tulee Fregatti-talomallisto

*tähdellä merkityistä tuotteista saatu alennusta tai osana kaupallista yhteistyötä

Author

26 Comments

 1. Näyttää kyllä niin kauniilta ja juuri teidän näköiseltä! Ihanasti valo kiertää tiloissa ja materiaalivalinnat sopivat todella kauniisti yhteen! Ihania mökkeilyhetkiä sinne ????

  • Suvi M Reply

   Kiitos Sini! <3 Paras kohteliaisuus onkin juuri se, että "on meidän näköistä". 🙂

  • Suvi M Reply

   Se on HobbyHallin Laura-matto. Se löysi tiensä meidän kotiin vuonna 2016, joten en ole varma saako niitä enää…

  • Hei! Kaunista on! Minkä merkkiset ovat keittiön työtason päällä olevat valaisimet? Ovat niin ajattoman kauniit.

   • Suvi M Reply

    Voi kiitos! <3 Valaisimet ovat ruotsalaisen Zeron A-lampan nimiset. En tiedä saako näitä enää mistään - ovat varmaan 20 vuotta vanhat...

 2. Teidän mökki on kyllä niin ihana! Olen aina ajatellut, että en ole mökkityyppiä mutta tätä teidän unelman valmistumista seuratessa minusta on tullut tullu mökkihaaveilija. Villiä muuten miten instaa seuraamalla olen jotenkin kuvitellut tuon oven tuohon keittiön jatkeeksi pöydän tilalle ja liukuoven makkariin sitten kuvittelemani ovea vastapäätä eli toisen puolen keittiökaaopeja vastapäätä. Nyt kun näen pohjapiirustuksen, on päivän selvää että näinhän se tietysti on, eihän ne toisin päin sovikaan!

  • Suvi M Reply

   Voi että, kiitos ihanasta kommentista! <3 Jännästi mielikuvat tilasta saattavat poiketa tosi paljon todellisuudesta. Ajattelin vielä jossain vaiheessa tehdä videokierroksen Villa Fregatista, joten sitten tilat hahmottuvat paremmin.

 3. Niin kaunista ja seesteinen tunnelma. Mökkikuume kasvaa täälläkin tätä ihastellessa????

  • Kauniin harmonista. Oliko teillä wc-tilat erillisessä rakennuksessa?

   • Suvi M Reply

    Kiitos Kirsi! 🙂 Meillä on ihan perinteinen mökkimeininki, eli ulkohuussi. 🙂

  • Suvi M Reply

   Kiitos Johanna! <3 Toivottavasti mökkikuumeeseen tulee helpotusta... ;D

 4. Upea! Erityisen ihanaa on seurata sitä, miten teidän tiimi tuntuu toimivan hienosti – mies rakentaa ja tekee käsillään upeaa jälkeä, ja sinä puhallat sisustuksellasi ihanan hengen hienoihin puitteisiin. Molemmilla oma vahvuusalueensa, ja yhdessä tekeminen on ilo 🙂 Todella kaunis ja toimivalta vaikuttava mökki. Onnellisia yhteisiä hetkiä teille sinne!

  • Suvi M Reply

   Kiitos Kaista ihanasta kommentista! <3 Meidän yhteistyö toimii kyllä kivasti, vaikka tietysti välillä täälläkin hermoja kiristellään. 😀 Vielä on paljon tehtävääkin ja kyllä jo odotellaan, että pääsisi vain nauttimaan mökkeilystä.

 5. Kaunista ???? mistä makuuhuoneen kaunis puukehyksinen peili on hankittu?

  • Ihana laatoitus keittiön seinässä???? Tällainen sopisi hyvin myös meidän uuden kodin keittiöön. Iso kiitos inspiraatiosta!

   • Suvi M Reply

    Ihanaa, Elise, että olet saanut täältä inspiraatiota! 🙂 Se on parasta palautetta. <3

 6. Voi herrajestas,miten kaunista!Tuo puu,sävyt,kalusteet,valo,koko mökki ja nuo maisemat!!Niin rauhallista ja kaunista.
  En lähtisi tuolta koskaan pois.ja meri.sitä voisin tuijottaa ainiaan.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.