Kaupallinen yhteistyö: K-Citymarket

Vietimme ensimmäisen juhannusaaton mökillä! Vaikka siellä on vielä aika keskeneräistä, varsinkin pihalla, onnistui pienien grillibileiden järjestäminen oikein mainiosti ja kerrankin sää suosi juhannuksen viettäjiä. Grillissä paistui mitä maukkaimpia herkkuja ja jälkiruoaksi nautitiin suussasulavaa kesäistä kakkua, joka on superhelppo valmistaa!

Suunnittelu ja hyvät etukäteisvalmistelut ovat onnistuneiden juhlien a ja o

Instagram Storyissa pääsittekin seuraamaan ja vaikuttamaankin meidän grillijuhlien valmisteluihin. Suunnittelu ja hyvät etukäteisvalmistelut ovat onnistuneiden juhlien a ja o, sillä itse juhlapäivänä eteen tulee usein vaikka millaista odottamatonta säätöä. Silloin pinna kiristyy helposti jos pakka menee sekaisin ja suunnitelmat eivät ole selvät.

Selailin grillireseptejä K-Ruoka-sivustolta, mistä löytyy todella kattava reseptipankki moneen makuun. Miltä kuulostaisi grillatut vesimeloni-halloumjuusto-vartaat? Minusta todella houkuttelevalta ja uudelta idealta! En ole koskaan aikaisemmin grillannut vesimelonia ja koska se on myös meidän lasten suurta herkkua, piti tätä reseptiä ehdottomasti testata! Pääruoaksi päätimme valmistaa hamburilaisia ja ihastuimme otis Akseli Herlevin Naughty Burger -hampurilaisresepteihin. Jälkiruoaksi löysin mitä herkullisimman ja helpoimman kakkureseptin!

Minut tuntevat ja some-kanaviani pidempään seuranneet taitavatkin tietää, että suosin mielelläni erittäin helppoja reseptejä. En ole mikään superkokki, enkä oikeastaan erityisemmin nauti ruuanlaitosta tai leipomisesta, mutta jos resepti on superhelppo, niin silloin minäkin innostun. Grillijuhliin valitsemamme reseptit ovat kaikki sellaisia ja makukin oli erittäin kohdallaan!

Ostokset teimme omasta lempiruokakaupastamme, eli Kokkolan Citymarketista. Teemme ruokaostokset Cittarista joka viikko, sillä tavarat ovat siellä loogisessa ja siistissä järjestyksessä ja siellä on minusta aivan paras liha/kalatiski, jossa palvelu on aina todella ystävällistä. Olemme monet kerrat kysyneet neuvoja palvelutiskiltä, eikä tämäkään reissu ollut poikkeus. Valmistimme nimittäin grillimenun lisäksi myös savustettua lohta (koska kaikki eivät syö lihaa), joten oli hyvin vaikea arvioida kuinka suuri pala riittäisi meidän porukalle. Samalla saimme palvelutiskiltä erinomaisia vinkkejä myös itse savustamiseen. Huippua!

Onneksi olimme suunnitelleet tarjottavat hyvin etukäteen ja valmistelin ruoat kotona osittain jo etukäteen ennen mökille lähtöä. Nimittäin mökillä riitti vielä kaikenlaista säätöä. Kun siellä on vielä keskeneräistä, niin joitakin ruuanlaittovälineitä puuttui ja jouduimme esimerkiksi vatkaamaan kakkutäytteen kahvipannussa (unohdin ottaa kulhoja mukaan). Mutta kaikki järjestyi.

 

Suomen juhannussää on aina iso arvoitus, joten pystytimme varmuuden vuoksi pihalle juhlateltan. Tällä kertaa saimme onneksi nauttia aurinkoisesta säästä, mutta välillä tuulenpuuskat puhalsivat aika voimakkaasti ja yksi puuska kaatoi kukkakimppuni pitkin pöytää. Cittarista löytämäni kertakäyttöinen liina kuivui onneksi tosi nopeasti ja saimme ruokailla kuivalla pöydällä. Kukkakimpun kokosin luonnonkukista sekä Cittarista valitsemistani pioneista – aivan ihanaa, kun nykyisin pioneitakin saa ihan ruokakaupasta!

Grillattu vesimeloni oli todella hyvää ja sitä pitää ehdottomasti tehdä uudestaan! Herkullisuuden salaisuus oli mausteseos, jolla vesimelonin ja halloumin palat maustettiin ennen grillausta. Tarkoitus oli tehdä grillivartaita, mutta mehän unohdimme grillitikut kotiin! Mutta palat pystyy hyvin grillaamaan sellaisenaankin grillialustalla.

Pääruoksi valmistimme Top Chef-voittaja Akseli Herlevin Naughty Burger -hampurilaisia, Grand Theft Nacho Burger -reseptillä, johon tuli täytteeksi mm. nachoja ja avokadoa. Toki jokainen sai koota sellaisen hampurilaisen kuin itse halusi. Minä tein omani reseptin mukaan lukuunottamatta korianteria. Hampurilaisista tuli todella maukkaita!

Tarjoilimme ruuat Cittarista löytyneiltä, ekologisilta Pirkka-kertakäyttöastioilta. Tämä oli niin kätevää, kun ruokailun jälkeen sai siivota astiat vain roskikseen. Ja eihän meillä olisi ollut mökillä vielä astioitakaan.

Ruokajuomaksi valitsimme perinteiseisesti erilaisia limsoja, sekä aikuisille myös olutta ja lonkeroa. Löysin Cittarista aivan ihania pulloja, joissa oli vanhanaikaisesti avattava korkki. Juoma oli ennemminkin mehua kuin limsaa, sillä siinä ei ole hiilihappoja.

Kuten aiemmin mainitsin Instagramissa, löysin K-Ruoka-sivustolta myös mitä helpoimman ja maukkaimman kakkureseptin. Kesäinen täytekakku syntyi kädenkääntessä kahdesta valmiista Pirkka-mutakakusta ja niiden väliin sekä päälle tulevasta kerma-rahkaseoksesta. Tuoreet marjat kruunasivat lopputuloksen. Tämä kakku oli a i v a n  t ö r k e ä n  h y v ä ä !!! Ja mikä mainiointa, resepti on gluteeniton.

Grillijuhlat sujuivat rennoissa merkeissä perheen kesken. Meidän perheen lisäksi mukana olivat Mankun vanhemmat sekä sisarukset lapsineen. Lapset kirmasivat uimaan monta kertaa ja tekivät hienoja hiekkamaailmoja hiekkaan. Päivän kruunasi se, kun Mankku kantoi veljensä kanssa meidän soutuveneen rantaan ja pääsimme soutelemaan ensimmäistä kertaa! ”Tämä oli paras juhannus koskaan” tuumasivat meidän lapset.

Linkit resepteihin:

Grillatut vesimeloni-halloumjuusto-vartaat

Grand Theft Nacho Burger

Helppo täytekakku mutakakusta

 

Lue myös:

Kurkkaa erilaisia grillijuhlatunnelmia myös Kaisan Si Moda -blogista. Seuraavaksi grillijuhlia järjestää Liemessä-ruokablogin Jenni.

Author

2 Comments

    • Suvi M Reply

      Sitä ne ovat kyllä kaikki! 🙂 Tänään tehtiin uudestaan tuota kakkua – paitsi, että Cittarista oli Pirkan mutakakut loppu. ;D

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.