Joulun alla kerroin alustavasti suunnitelmistamme luopua tästä kodista ja muuttaa ”uuteen kotiin”. En silloin vielä avannut aihetta tarkemmin, mutta nyt kun asiat etenevät ja tulen pian postailemaan tarkemmin myös uuden kodin suunnitelmista, on aika kertoa tarkemmin millaiseen kotiin muutamme…

Koti-Livessä olen jo kertonut suunnitelmistamme

Uusi kotimme on itse asiassa meidän koko perheelle kovin tuttu ja moni seuraajistani arvasikin jo millaiseen ratkaisuun olemme päätyneet. Kerroin uudesta kodista jonkin aikaa sitten jo Koti-Livessä ja yllä oleva kuva on otettu tulevan kotimme olohuoneessa.

Muutamme siis vanhempieni nykyiseen kotiin ja he muuttavat pienempään asuntoon, joka heillä oli jo ennestään sijoitusasuntona. Mankku viimeistelee parhaillaan vanhempieni uuden kodin remonttia ja sitten alamme remontoida tätä tulevaa kotiamme.

Uusi kotimme sijaitsee vuonna 1830 rakennetussa kivitalossa keskellä kaupunkia. Talossa on vain kaksi asuntoa. Meidän asuntomme on 4 h + keittiö ja se on pinta-alaltaan n. 138 m2. Asunto on hyvin avara, siellä on korkeat huoneet ja paljon ikkunoita.

Vanhempieni koti on vilahdellut some-kanavissani vuosien varrella ja olen tehnyt siitä myös pienen koti-esittelyn blogiin vuonna 2013. Samana vuonna teimme asuntoon myös pikkuvessan remontin, josta myös kirjoittelin blogiin. Olette päässeet kurkistamaan myös isäni, Juhani Melenderin, työhuoneeseen. Sushi-illastakin olen kirjoittanut blogiin vuonna 2016.

Päädyimme tähän ratkaisuun nopeammin kuin olin ajatellut. Olimme Mankun kanssa hiukan kypsytelleet ajatusta siitä, että voisimme myydä kotimme joskus lähivuosina ja panostaa enemmän mökkeilyyn. Kun viime vuoden lopulla saimme kyselyn voisimmeko myydä kotimme ja mainitsin siitä vanhemmilleni, niin he ehdottivat heti, että muuttaisimme heidän nykyiseen asuntoon, jotta he pääsisivät muuttamaan pienempään asuntoonsa. Siitä suunnitelma lähti pikkuhiljaa etenemään. Olemme antaneet nykyisen kotimme välittäjälle myyntiin.

Uusi kotimme on periaatteessa ihan hyvässä kunnossa, mutta pinnat kaipaavat ehostamista ja joitakin toiminnallisia muutoksia on tarpeen tehdä meidän perheen näkökulmasta. Tulemme uudistamaan kylpyhuoneen ja saunan kokonaisuudessaan. Myös keittiö kokee muodonmuutoksen, sillä kaapinovet on vaihdettava ja tarvitsemme eri tyyppisiä kaapistoja. Keittiöstä pyritään kuitenkin säilyttämään kivitasot ja saarekkeen laatikoston rungot.

Pintaremonttia tehdään jokaiseen huoneeseen. Makuuhuoneisiin asennetaan samanlainen mosaiikkiparketti kuin muualla asunnossa ja koko asunnon lattia hiotaan ja käsitellään uudelleen. Makuuhuoneiden seinät maalataan ja minun ja Mankun makuuhuoneeseen rakennetaan kiinteä kaapisto.

Vanhempani muuttavat ensi kuussa uuteen kotiinsa ja sen jälkeen aloitamme remontoinnin meidän tulevassa kodissa. Toiveissa olisi päästä muuttamaan sinne kesällä. Meidän perheelle oli tärkeää, että tämä koti säilyy suvussamme, joten tuntuu luonnolliselta ratkaisulta muuttaa sinne. Odotamme innolla myös aivan uudenlaista arkea keskellä kaupunkia lähellä kaikkia palveluita ja Kokkolan idyllisimpiä kulmia. Niin jännittävää!

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.