Kaupallinen yhteistyö: Puustelli Miinus

Yksi rakennusprojektin suurimmista päätöksistä on keittiön valinta. Meidän keittiösuunnitelmat olivat visuaalisesti hyvin selvillä melkeinpä alusta asti, mutta keittiötoimittajaa punnitsimme tarkkaan. Tutustuin Puustelli Miinus -keittiöön ja oikeastaan sen jälkeen mikään muu keittiö ei enää vetänyt sille vertoja. Puustelli Miinus on aidosti ekologinen valinta – monestakin syystä.

Villa Fregatti pyritään rakentamaan mahdollisimman ekologisesti, hyviä rakennusperiaatteita ja säännöksiä noudattaen. Kun tutustuin tarkemmin periaatteisiin Puustelli Miinus keittiön taustalla, tiesin että tämä olisi oikea keittiö meidän vapaa-ajan kotiin. Toki olen visuaalisesti ihaillut monien muidenkin valmistajien keittiöitä, mutta kun punnitsee vaihtoehtoja myös muiden kriteerien kautta, oli valinta selvä.

Mikä erottaa Puustelli Miinus keittiön muista? Se on aivan uudenlainen, patentoitu runkorakenne, joka on erittäin ekologinen. Puustelli Miinus -keittiössä perinteiset, yleisesti käytössä olevat runkomateriaalit MDF-ja lastulevy on korvattu kierrätettävällä biokomposiitilla. Biokomposiitti on polypropeenin ja sellukuidun yhdistelmä, jota valmistetaan Suomessa.

Paitsi, että runkomateriaali on ekologista biokomposiittia, tekee rungon sisäilma- ja kestävyystulokset sekä runkojen muunneltavuus keittiöstä entistäkin ekologisemman. Biokomposiitista ei vapaudu huoneilmaan myrkyllisiä päästöjä, ja sen muotopysyvyys, lujuus sekä väri säilyvät erittäin vaativissakin olosuhteissa. Biokomposiitti on turvallinen materiaali, sillä terveydelle haitallista formaldehydiä siinä on 0 %. Kaiken lisäksi materiaalin keveys vähentää kuljetusten aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.

Puustelli on saanut Eurooppapatentin Miinus-kalustejärjestelmän keksinnöistä. Kalusteosissa ja erityisesti kaapin rungon rakenteissa on useita patentoituja yksityiskohtia. Keksinnön sanotaan olevan globaalisti kalustealan merkittävin innovaatio vuosikymmeniin.

Biokomposiittirunkojen värivaihtoehdot

”Miinus-keittiöstä on kaikki tarpeetonmateriaali poistettu, miinustettu. Keittiön paino(massa) on noin 50% vertailukeittiötä pienempi. Sitä on kevyempi käsitellä, asentaa ja kuljettaa. Siksi myös kuljetusten aiheuttama hiilijalanjälki on lähes puolet pienempi tyypilliseen keittiöön verrattuna. Kierrätettävyyden, hiilijalanjälkilaskelmien ja useiden tutkimustulosten perusteella ekologisessa keittiössä ei voida käyttää tutuiksi tulleita MDF-tai lastulevyjä, eikä melamiini-tai laminaattipintoja. Kokonainen Miinus-keittiöalittaaparhaan sisäilmaluokan raja-arvot jopa puolella, materiaali-ja pintakäsittelyjen valinnoista riippuen.” kerrotaan Puustellilta.

Miinus-keittiötä voi myös muunnella myöhemmin, esim. elämäntilanteen tai keittiön toiminnallisuuksien muuttuessa. Tämän mahdollistaa biokomposiitin väsymätön materiaali. Kaapista voi tehdä laatikoston tai päinvastoin, tai seinäkaapin voisi muuttaa kuivauskaapiksi, lasivitriiniksi tai avohyllyksi. Minusta tämä on erinomainen ominaisuus, sillä koskaan ei voi tietää millaisia muutostarpeita keittiöön saattaa vuosien kuluessa tulla. Tämä muunneltavuus pidentää keittiön käyttöaikaa huomattavasti.

Miinus-ovirakenteet poikkeavat tavanomaisista levyrakenteista. Puustelli Miinus -keittiön ovia löytyy kenno-rakenteisena, OSB-runkoisena sekä puukehyksellä. Kenno-rakenteisessa versiossa oven reunat ovat massiivipuuta ja pinta puuviilua. Puustelli Miinus -ovimallistosta löytyy monia puulajeja ja erikoisviiluja ja meilläkin meni hetki ennen kuin saimme päätöksen tehtyä. Lopulta valitsimme Villa Fregatin ovimateriaaliksi vaalean tammiviilun. Ihan alusta asti haaveilin puuovisesta keittiöstä ja nyt tuo haave on toteutumassa! Päädyimme vaaleaan tammeen siksi, että tammi on niin ajaton valinta ja uskon, että se näyttää hyvältä vielä vuosikymmenienkin jälkeen sisustustrendien vaihdellessa.

Näitä vaihtoehtoja me pyörittelimme
Meidän valinnat keittiön pintamateriaaleiksi (korkeasta laatasta tulee hiukan eri versio)

Se, että valitsimme keittiön myös muiden kuin pelkästään visuaalisten seikkojen takia, ei suinkaan tarkoita sitä, että visuaalisuudesta olisi pitänyt tinkiä. Olin luonnostellut keittiön yhdessä siskoni kanssa jo aikoja sitten, joten saamme myös ulkonäöltään sellaisen keittiön, josta olen haaveillut. Ja saamme aamiaiskaapin! Puustellin erittäin ammattitaitoinen keittiösuunnittelija auttoi minua vielä loppusuoralla monessa käytännön yksityiskohdassa ja muutamassa pienessä mutkassakin, joita en olisi itse osannut ratkaista.

Näistä kuvista saatte hiukan esimakua siitä, mitä on tulossa. Tuunaan lopputulosta omanlaiseksi vielä vetimien ja muiden yksityiskohtien avulla, eli nämä kuvat eivät täysin vastaa lopputulosta.

Meidän Puustelli Miinus -keittiö saapuu ensi viikon torstaina, joten ihan kohta pääsen näkemään keittiön ihan oikeasti! En malttaisi odottaa! Kannattaa kurkata Villa Fregatin Instagram Storyihin torstaina, sillä päivittelen sinne tunnelmia keittiön asennuksesta. Ja varmasti tulette vielä näkemään valmiin keittiön kattavan esittelyn kera.

Lue lisää:

Puustelli Miinus -sivusto
Puustellille Miinus-kalusteiden Eurooppa-patentti

Author

6 Comments

  • Suvi M Reply

   Eikö olekin?! En minäkään ollut kuullut Miinus-keittiöistä mitään ennen tätä meidän raksaprojektia.

 1. Onpa kivan ja rauhallisen näköinen keittiö teille tulossa ja muutenkin mökkinne on viihtyisän näköinen. Oikein ihanaa mökkeilykesää koko perheelle ja nauttikaa myös tästä rakennusvaiheesta. Kiitos kivasta blogista, on minun lemppariblogi ja instaa seuraan myös. Sinulla on erittäin miellyttävä ja rauhallinen ääni kertoa kuulumisia ja olet jotenkin todella helposti lähestyttävän oloinen ihminen.

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla! Ja kiitos kauniista sanoistasi. 🙂 Nautitaan kyllä, vaikka toki välillä on raskastakin… ihanaa, että seurailet myös Instassa. 🙂

  • Suvi M Reply

   Kiva kuulla! 🙂 Muunneltavuus on minustakin tosi iso plussa tässä innovaatiossa.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.