Meidän vaatehuone näkyy harvemmin blogissa, mutta tänään tarkastellaan tuota tilaa vähän tarkemmin. Tein jonkin aikaa sitten melkoisen inventaarion omaan vaatekaappiini ja pääsette nyt kurkistamaan tarkemmin tähän tilaan sekä kaappien sisälle!

Näkymä kodinhoitohuoneesta päin makuuhuoneeseen
Näkymä makuuhuoneesta kodinhoitohuoneeseen

Meidän vaatehuone on pikemminkin käytävän pätkä, joka sijaitsee makuuhuoneen ja kodinhoitohuoneen välissä. Vaatehuoneen viereen jää meidän aikuisten kylpyhuone. Vaatehuoneessa on korkeat kaapit lattiasta kattoon ja ne kätkevät sisälleen sekä minun että Mankun vaatteet, liinavaatteet ja pyyhkeet sekä siivouskaapin. Tilajärjestely on ollut oikein toimiva ja säilytystilaa löytyy runsaasti. Juurikin tuo runsas säilytystila on ehkä johtanut siihen, että kaapit ovat täyttyneet turhankin tehokkaasti – on ollut tilaa, mihin säilöä kaikenlaista.

Kävin vaaterekkini kriittisesti läpi ja karsin sieltä pois melkoisen määrän vaatteita

Tilanne eskaloitui taannoin jopa siten, että minun vaaterekkini antoi periksi ja romahti! Se viimeistään antoi kimmokkeen aloittaa kunnon karsiminen vaatekaapista. Miksi ihmeessä säilön vaatteita, joita tulee harvemmin pidettyä? Muutenkin suuri tavaramäärä ahdistaa aivan valtavasti. Kävin vaaterekkini kriittisesti läpi ja karsin sieltä pois melkoisen määrän vaatteita. Osan vaatteista vein jo hyväntekeväisyyskirpparille, mutta merkkivaatteet laitoin myytävien vaatteiden kassiin.

Näin paljon jäi tyhjiä henkareita karsimisen jälkeen
Makuuhuoneessa on myös lipasto, jossa säilytetään vaatteita

Karsimisen yhteydessä päätin järjestää vaatteeni uudella tavalla. Olen pintapuolisesti perehtynyt konmari-tekniikkaan, mutta en ole täysin hurahtanut tuohon metodiin. Päätin kuitenkin ottaa pystyviikkaustekniikan käyttööni ja taittelin housut ja paidat pystyyn laatikoihin. Aiemmin säilytin myös villapaitoja henkareissa, mutta joihinkin paitoihin saattoi tulla venymiä henkareista, joten nyt siirsin villapaitani makuuhuoneen puolella olevaan lipastoon. Ja taittelin nekin samalla tekniikalla. Pystyyn taiteltuna on helppoa nähdä kaikki vaatteet kerralla ja vaatteen saa helposti napattua pinon välistä käyttöön. Tykkään!

Olen nauttinut tosi paljon väljemmästä vaatekaapista ja siitä, että pinot ovat siistissä järjestyksessä. Seuraavaksi pitäisi tehdä sama operaation Mankun vaatteille. Sisustustavarakaappini olen karsinut jo aiemmin. Olen päättänyt, että etenen koko talon karsimisoperaatiossa pikkuhiljaa ja oman innostuksen mukaan – mitään stressiä en aio siitä ottaa. Tavoitteena on saada paljon väljyyttä säilytyskaappeihin ja yleisestikin kodin ilmeeseen.

Tuntuu, että blogosfäärissä jyllää nyt jonkinlainen siivous- ja järjestelytrendi ja sehän on aivan mahtavaa! Muiden touhuilut tuovat itsellekin siivous- ja karsimismotivaatiota. Minä nautin siististä kodista ja järjestyksestä, mutta olen myös aika mukavuudenhaluinen, joten sotkuja kyllä kertyy enkä jaksa siivoilla jatkuvasti. Suosittelen kurkkaamaan erinomaisia siivous- ja järjestelyvinkkejä siskoni Siivouscornerista sekä Home via Lauran Kaunis järjestys -sarjasta.

Author

2 Comments

  1. Tuo villapaitojen siirto henkareilta on kyllä täälläkin työn alla. Vapautuu henkareitakin kummasti, ei tarvitse joka Ikean reissulla ostaa lisää.????

    • Suvi M Reply

      Niinpä. 🙂 Henkareilla on kyllä kätevä selailla vaatteita läpi, mutta en halua venyttää villapaitoja.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.