Meidän olohuoneessa on tapahtunut hyvin vähän päivityksiä sisustusrintamalla kesän aikana. Viime viikolla saapui kuitenkin yksi pieni ja olennainen hankinta kotiin. Ostimme nimittäin uudet kehykset meidän televisioon. Tuo pieni päivitys on minusta huomattava parannus tv:n naamioimiseksi osaksi olohuoneen sisustusta.

Meidän perheessä tykätään katsoa sarjat ja elokuvat perinteiseen tyyliin televisiosta. Tai toki olemme siirtyneet nykyaikaan siinä mielessä, että harvemmin tulee seurattua varsinkaan sarjoja silloin kun ne lähetetään tv:stä, vaan katselemme niitä omaan tahtiin Netflixistä, CMoresta tai HBO:sta. Joka tapauksessa televisio on ahkerassa käytössä ja siksi minulle on ollut tärkeää löytää sellainen tv, joka sulautuisi huomaamattomasti osaksi sisustusta.

Hankimmekin Samsungin The Frame -television heti silloin, kun se tuli markkinoille vuonna 2017. Pääsin silloin tutustumaan tarkemmin The Frameen Norjassa pidettyyn lanseeraukseen ja tuon pressimatkan myötä sain hankittua The Framen pienellä alennuksella.

Alusta asti haaveilin hankkivani The Frame -televisioon myös siihen kuuluvat puiset kehykset. Nyt hankinta tuli ajankohtaiseksi, kun ostimme uuden television makuuhuoneeseen (kyllä meillä on makkarissakin tv) ja klikkasimme kehykset samaan tilaukseen. Televisio sulautuu puisilla kehyksillä entistäkin enemmän osaksi taulukollaasia.

Luulenpa, että päivitän vielä tässä jossain vaiheessa taulukollaasin maalauksiakin. Käyn tsekkaamassa löytyisikö isin kokoelmasta puukehyksisiä tauluja, jotka sopisivat yhteen The Framen kanssa. Frameenhan saa myös itse ladattua taidekuvia ja meillä onkin siinä usein esillä jokin isäni, Juhani Melenderin, maalaus – tai siis kuva siitä. Pelkästään kuvaa vaihtamalla television art mode -tilaan saa huomattavaa muutosta olohuoneen värimaailmaan ja tunnelmaan.

Olemme olleet kyllä tosi tyytyväsiä The Frame -televisioon! Mutta välillä olen tuskaillut sitä miten televisio tulkitsee ympäröivän valon ja säätää sävyä sen mukaan. Minusta tuntuu, että säätö menee väärin päin: silloin kun ulkona on kirkasta, pitäisi tv:n kuvankin kirkastua ja sitten pimeällä pitäisi tv-kuvan pimentyä. Ainakin meidän Framessa säädöt tuntuvat menevän päinvastoin. Mutta toki asetuksia voi myös itse säätää kännykällä jos automaattiasetukset eivät miellytä. Ja uudemmissa malleissa on automaattiasetuksiin ilmeisesti tullutkin parannusta…?

Niin ja se makuuhuoneen uusi tv – minkä valitsimme? Tietysti Samsungin The Framen taas.

*tv:stä saatu alennusta aikoinaan

Author

9 Comments

 1. Kiitos inspiraatiosta! Ensimmäisenä tutustuin frameen blogisi kautta ja vuosi sitten hankittiin meillekin, puisilla kehyksillä tottakai. Mukavasti sulautuu omien taulujen sekaan 🙂
  Tuossa uudemmassa on parempi säätö valotuksen kanssa, menee niinpäin kuten pitääkin ????????

 2. Hei! Itsellä tv:n hankinta pääällä ja samaa harkitsen. Koko vain tuottaa tuskaa… Minkä kokoisen valitsitte olohuoneeseen? Minulla seinien etäisyys 4,3 m. Pähkään siis 55″ ja 65″ väliltä. Itse ehdin katsoa tosi vähän tv:tä, uutiset menee kännykälläkin, mutta 7-luokkalaisen pojan pelaamisessa ja futiksen katsomisessa tv:n rooli suurin.
  Yt. Mirva V.

 3. Hei Suvi,

  Toivottavasti sinulle kuuluu hyvää.

  Mistä tuo valkoinen tv-taso on?

  Ystävällisin terveisin,
  Tessa

 4. Moikka! Kuvassa ei käy sitä kirkasta piuhaa, itseä se häiritsee.

  Vai onko teillä seinän sisällä putkivedot niin että piuhan saa sitä kautta?

  Yt Varpu

 5. Oho, eipä uskoisi että yksi tauluista onkin telkkari. Mieheni on jo pitkään puhunut, että pitäisi saada uusi led screen tv olohuoneeseen. Emme kuitenkaan ole vielä löytäneet sellaista joka sopisi kummallekin. Meilläkin on lähinnä käytössä nuo suoratoistopalvelut kuten Netflix ja HBO ja mies myös käyttää näyttöä pelaamiseen.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.