Hyasintit kuuluvat meidän jouluun. Hyasintti on yksi lempikukistani ja olen vuosien varrella innostunut tekemään mitä erilaisempia hyasinttiasetelmia. Päätin koostaa blogiin omat lempparitapani laittaa hyasintit esille. Toivottavasti tästä on vinkkiä teillekin!

Hyasinteista on muodostunut minulle jouluperinne ja hankin niitä joka vuosi

Hyasintin tuoksu tuo minulle vahvasti mieleen lapsuuden joulut. Meillä oli aina paljon joulukukka-asetelmia, sillä äiti sai niitä lahjaksi työnsä kautta. Niinpä hyasinteista on muodostunut minulle jouluperinne ja hankin niitä joka vuosi. Tapa, jolla laitan niitä esille vaihtelee. Ja onneksi nykyään hyasintteja saa mitä erilaisimpina variantteina.

Viime vuosien suosikkini on ollut Urna-maljakkoon* rakennettu hyasinttiasetelma. Tässä on ollut variaatioita, sillä toissa vuonna ihastuin vahattuihin hyasintteihin ja käytin niitä. Nyt tällä hetkellä meillä on Urna-maljakossa taas ihan tavallisia hyasintteja – tästä asetelmasta vinkkailinkin viikonloppuna InstaStoryissani.

Urna-maljakkoasetelma näyttää kauniilta niin kauan kunnes hyasintit kasvavat liikaa pituutta. Silloin ne kannattaa siirtää muualle. Itse pidän hyasinteista eniten, kun ne ovat nupullaan. Sipulikukka pärjää ilman vettä, eikä silloin kasva kukkaankaan niin nopeaan – eli kukkakauppiaan ohjeen mukaan: kastelua ei välttämättä tarvita.

Sipulikukka pärjää ilman vettäkin joulukauden

Vahatuissa hyasinteissa sipuli on peitetty vahakerroksella, jonka päälle on ripoteltu valkoisia hiutaleita – kuin lunta. Vahattuja hyasintteja ei kuulu kastella ollenkaan, eivätkä juuret ole näkyvissä. Näin ollen asetelmasta saa aika siistin jos ei tykkää multaisista ja valkoisista juurista.

Sama pätee sammaleella päällystettyihin hyasintteihin. Niistä kokosin viime vuonna näyttävän rivistön ruokapöydän päälle. Sammaloituja hyasintteja voi sellaisenaan laittaa vaikkapa kattauksen tai asetelmien sekaan. Sammaleella päällystetyt hyasintit näyttäisivät kauniilta myös Urna-maljakossa – niitä taidankin ostaa seuraavaksi.

Lopuksi haluan mainita vielä leikkohyasintit. Ne ovat superkauniita myös! Nippu vain maljakkoon ja näyttävä kukka-asetelma on valmis.

Joko sinä olet laittanut hyasintteja esille?

Lue myös:

 

*Urna-maljakko saatu aikonaan Marimekolta yhteistyön myötä

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.