Viikonloppuna satoi melkoinen määrä lunta ja pehmoinen puuterilumi teki koko tienoosta niin kovin kauniin. Oli ihan pakko tarttua kameraan ja näpsäistä muutama kuva muistoksi lumisesta kotipihasta. Aurinko pilkisteli pilviverhon takaa ja hennot lumihiutaleet kimaltelivat kiehtovasti auringonsäteissä.

Minä kyllä pidän kunnon talvesta! Kyllä olisi synkkää jos olisi märkää ja pimeää. Lumiset maisemat ovat niin kauniita ja tunnelmallisia. Puhumattakaan siitä kuinka paljon valoisuutta lumi tuo talven keskelle.

Pakkaset paukkuvat täällä melkoisissa lukemissa ja nyt olisikin oiva hetki puhdistaa kodin tekstiilejä lumessa ja pakkasessa. Joko te olette tehneet sen?

Muistan, että viime talvena meidän pihalle satoi ennätysmäärä lunta ja saatiin oikein kunnolla tehdä lumitöitä. Eivät kinokset nytkään ole jääneet kovin vaatimattomiksi.

Pihakeinu jäi talvehtimaan puiden alle, mutta kevään tullen taidetaan viedä se mökille. Minulta kysytään usein mitä nämä meidän takapihan puut ovat: nehän ovat terijoensalavia. Pallomaiset puut ovat suosikkejani. Pihapuut näyttävät superkauniilta pumpulimaisessa lumipeitteessä.

Toivottavasti tämä kunnon talvi enteilee sitten lämmintä kesää – eikös se ole vanhankansan ennustus…?

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.