Täällä alkaa olla kaikki valmiina jouluun. Olemme siivoilleet ja sisustelleet pikkuhiljaa tämän viikonlopun aikana.  Nappasin muutamat kuvat joulukodista blogiin muistoksi. Nyt alkaa joulun pyhiin hiljentyminen.

Lapset koristelevat parhaillaan joulukuusta, jonka kannoimme aamupäivällä sisälle. Meillä on aina oikea kuusi ja perinteisesti se laitetaan esille vasta päivää paria ennen aattoa. Kuusen myötä joulutunnelma tulee niin todelliseksi! On ihanaa seurata, kun lapset ripustavat oksille omia askarteluitaan. 13 ja 11 -vuotiasta pienenä askarrellut koristeet naurattavat. Kuusen oksille asettuu myös minun päiväkodissa askartelemiani väkerryksiä. Ne ovat tärkeitä muistoja.

Kotiin syntyi tänä vuonna ajattoman klassinen joulutyyli

Kotiin syntyi tänä vuonna normaalia sisustustyyliäni klassisempi joulusisustus – sopii hyvin jouluun. Inspiroiduin pitkästä aikaa Svenskt Tennin norsutyynyistä. Olohuoneessa on nyt pitkästä aikaa myös ”joulumatto”, joka on vanhempieni vuosia sitten hankkima laadukas villamatto. Tummanpunainen väri viehättää nyt kovasti – sitä löytyy myös kynttilöistä. Esillä on myös yksi meidän perheen perinteisistä joulutyynyistä: Mulberryn klassikkokankaasta ommeltu koristetyyny.

Vaihdoimme olohuoneessa huonekalujen paikkoja. Valtava joulukuusi on &traditionin nojatuolin paikalla ja nojatuoli siirtyi olohuoneen nurkkaukseen laiskanlinnan paikalle. Laiskanlinna taas siirtyi olohuoneen toiseen päähän, työhuoneen oven lähettyville. Minusta &traditionin Catch-nojatuoli sopii ihanasti Muuton hyllyn seuraksi ja luulenpa että se saakin jäädä siihen. Pitää vielä miettiä mihin laitamme laiskanlinnan joulun jälkeen (alunperin se piti viedä mökille). Joulun jälkeen meinaan karsia sisustusta, joten nyt nautin täysillä tästä runsaammasta tyylistä.

Eilen kävin ostamassa joulupöydän kukkaset ja rakensin niistä oman kukka-asetelman. Runsaassa kimpussa on persikan värisiä amarylliksiä, eucalyptysta, skimmiaa ja pistaasiaa. Olohuoneen pöydällä on perinteisempi hyasintti-asetelma. Makuuhuonetta koristaa yksi sipuliamaryllis lasimaljakossa.

Trikoolakanat tuntuvat pehmeältä vaahtokarkilta

Sänkyyn petasin mahdollisimman pehmoiset lakanat pitkien yöunien maksimoimiseksi. Syksyllä Annon alesta hankkimani trikoiset pussilakanasetit ovat nousseet lakanalemppareiksi. Trikoolakanat tuntuvat kuin pehmeältä vaahtokarkilta untuvapeiton kera. Plussaa tulee myös siitä, että lakanat eivät rypisty pesussa pahasti. Petauksen viimeistelee Marimekon ihana Love-tyyny.

Nyt on koti valmiina jouluun ja alan nyt itsekin virittäytyä rentoon joulutunnelmaan. Se tarkoittaa pientä taukoa myös tänne blogiin. Haluan lomailla joululomalla oikein kunnolla, joten palaan blogiin sitten taas vuodenvaihteen tienoilla. Instagram Storiesiin saatan päivitellä kuulumisia jos siltä tuntuu.

Oikein hyvää ja rentouttavaa joulun aikaa kaikille!

Author

8 Comments

 1. Miten ihanan jouluisen rauhallinen tunnelma <3 suloinen uudenvärinen runsas joulukimppu, johon taulujen värit sopivat niin hyvin! Ihana joulumatto kooltaan ja väriltään….
  Ihanaa ja rauhallista joulua koko perheellesi! 🙂

 2. Rauhallista ja hyvää joulua! Kaunis joulutunnelma teillä. Tuo Annon lakanasetti on niin ihana; ostin ne sinun inspiroimana ja nykyään ei haluaisi muuta käyttääkään 🙂

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla! 🙂 Nuo Annon lakanat olivat yksi parhaista hankinnoista – tykkään niistä tosi paljon.
   Hyvää uutta vuotta sinne!

 3. Sarimarjukka Reply

  Rauhaisaa joulua sinulle ja perheelle. Valtavan kaunis koti sinulla, ilo katsella!

 4. Hyvää uutta vuotta! Onko tuo parivuoteen peitto mikä teillä on tuossa sängyn päälle? Haluaisin päiväpeitoksi muhkean valkoisen täkin, mutta kaikki tuntuvat olevan liian pieniä. Minkä kokoinen tuo teidän peittoonttävistä se on hankittu?

  • Suvi M Reply

   Tuossa on ihan normaalit nukkumapeitot: Familonin untuvatäkit. Eli molemmille omat, ei tuplapeittoa.
   Hyvää uutta vuotta sinnekin! 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.