Kaupallinen yhteistyö: Osmo Color

Suurien ikkunapintojen ja ilmansuuntien ansiosta Villa Fregatti kylpee valossa lähes koko valoisan ajan. Mökillämme on kaunista puupintaa ja haluamme säilyttää pinnat raikkaina mahdollisimman pitkään. Onneksi löysimme puupintojen käsittelyyn sopivan tuotteen Osmo Colorilta.

Puupinnat kellastuisivat nopeasti jos ne jättäisi käsittelemättä

Valitsimme Villa Fregatin sisäkattomateriaaliksi raakapontti-kuusipaneelin, koska halusimme tuoda mökille puun lämpöä betonilattian ja maalattujen seinien vastapainoksi. Kuusipaneelin sävy on minusta todella kaunis luonnollisena, mutta jos sen jättäisi käsittelemättä kellastuisi pinta melko nopeasti. Ehdimme itse asiassa huomata kellastumisen jo käytännössä, kun Villa Fregatin kattoparrut ehtivät hiukan kellastua rakentamisen aikana. Valoisassa tilassa puu tummenee todella nopeasti.

Osmo Colorilta löysimme ratkaisun puupintojen kellastumisen hidastamiseen: Uvivax UV-suojavahan. Uviwax säilyttää puun värisävyn luonnollisen vaaleana ja suojaa puupintaa auringon kellastavaa ja tummentavaa vaikutusta vastaan.

”Osmo Color -tuotteet perustuvat Euroopassa tuotettuihin kasviöljyihin, joiden raaka-aineet uusiutuvat nopeasti. Pääraaka-aine on auringonkukkaöljy, mutta sideaineena käytetään lisäksi muun muassa karhiaisen, soijan ja pellavan öljyä.” – Osmo Color

Uviwaxia on saatavilla värittömänä tai sävytettynä valkokuultoiseksi tai valkoisen kuusen sävyyn. Koska halusimme säilyttää kuusipaneelin uuden puun vaalean sävyn, valitsimme Uvivaxin valkokuulto-sävyssä. Se vaalensi puun pintaa aavistuksen verran, mutta ei kuitenkaan niin selvästi, että puu näyttäisi kuultomaalatulta (sellaista lopputulosta emme tavoitelleet).

Sisäkatossa olikin sitten ”vähän” urakkaa, kun pienen väärinkäsityksen takia saimme höyläämättömät kuusipaneelit. Ennen kuin pääsimme pintakäsittelemään niitä, oli jokainen paneeli ensin hiottava sileäksi. Sen jälkeen käsittelimme paneelit Uvivaxilla kahteen kertaan. Käsittelyvaihe oli itseasiassa melko sujuvaa, sillä Uvivax kuivuu nopeasti, joten toisen kerroksen pystyi levittämään jo melko pian. Sitten Mankku naputteli sisäkattopaneelit paikoilleen. Korkeassa tilassa se olikin melkoista akrobatiaa ja rakennustelineillä kiipeämistä – aikamoinen urakka siinäkin! Mutta nyt meillä on ihana sisäkatto.

Käsittelimme Uvivaxilla tietysti myös esillä olevat kattoparrut. Ennen pintakäsittelyä kattoparrut hiottiin kevyesti ja tuolloin huomasimme kuinka paljon ne olivatkaan jo ehtineet kellastua! Onneksi päätimme käsitellä kaikki puupinnat, sillä nyt ne säilyvät vaalean raikkaina pitkään. Lisäksi Uvivax muodostaa puuhun vettä ja likaa hylkivä pinnan. Käsitelty puupinta tuntuu itse asiassa tosi silkkiseltä ja miellyttävältä.

Puupinnat jäivät juuri sen värisiksi kuin ne olivat puun ollessa aivan tuoretta

Olen tosi tyytyväinen Uvivaxin sävyyn, sillä puupinnat jäivät juuri sen värisiksi kuin ne olivat puun ollessa aivan tuoretta. Vaalea, luonnollinen puun sävy on minusta todella kaunis sellaisenaan ja pintakäsittelyn ansiosta pääsemme nauttimaan ihanan sävyisistä puupinnoista pitkään. En tiedä kellastuvatko puupinnat käsittelystä huolimatta jonain päivänä, mutta mikäli niin kävisi, löytyisi Osmo Colorilta Inne-sisustusvaha myös jo kellastuneiden puupintojen valkaisuun.

Olen tallentanut Villa Fregatin Instagram-profiilin ”Sisäkatto” kohokohtaan videopätkät sisäkattourakasta, joten sieltä voi tarkemmin katsoa miten sisäkatto rakentui ja paneelit käsiteltiin.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.