Kaupallinen yhteistyö: Ellos

Kotona sisustelen mieluusti etenkin olohuoneessa ja makuuhuoneessa. Makuuhuoneeseen pyrin tuomaan rauhallista ja levollista tunnelmaa. Vaihtelua tuon tekstiilein ja vaihtuvine sisustusastelmineen. Päätin listata blogiin kuusi seikkaa, jotka minun mielestä määrittävät makuuhuoneen tunnelmaa. Samalla kurkistetaan tarkemmin myös Elloksen kattavaan sisustusvalikoimaan. Postauksen lopussa on erityinen Black Week -alekoodi Valkoisen Harmajan lukijoille.

Lakanat

Aloitetaan yhdestä lempisisustuselementistäni eli lakanoista. Taidan olla pikkuisen lakanafriikki, sillä kaapista löytyy niin monet erilaiset lakanat niin väreiltään kuin materiaaleiltaan. Minusta lakanat ovat yksi helpoimpia tapoja päivittää ja tuoda vaihtelua makuuhuoneen sisustukseen – etenkin jos petaa sängyn ilman päiväpeitettä.

Tähän pimeään vuodenaikaan kaipaa petaukseen ehkä hitusen ylellisyyttä ja pehmoisuutta. Niinpä valitisisin materiaalin näistä lähtökohdista. Elloksen Juliette-pussilakanasetti on pehmeäksi pestyä 100% ekologista puuvillaa, jonka langantiheys 144 tc. Juliette-lakanasetin ekologinen puuvilla on viljelty ilman kemiallisia torjunta-aineita, keinotekoisia lannoitteita ja geenimuuntelua (GMO). Tuote täyttää GOTS-sertifikaatissa CU 847472 määritellyt vastuullista valmistusta koskevat ihmisoikeus- ja ympäristövaatimukset aina materiaalin tuotannosta lopputuotteeseen asti.

Juliette-pussilakanasetistä on saatavilla useita eri värejä, joten värivalinnalla on helppo leikitellä. Valkoiset ja neutraalit värit ovat tietysti aina varma valinta.

Verhot

Haluatko makuuhuoneeseen huomaamattomat kaihtimet vai olisiko kivempi valita näyttävät pitkät verhot pehmentämään sisustusta? Tässäkin tapauksessa tekstiileillä on olennainen merkitys tunnelman luomisessa. Valitsemalla verhoihin jännän sävyn, on helppo tuoda persoonallista ilmettä neutraaliinkin makuuhuoneeseen.

Elloksen Daisy poimutusnauhaverho on tähän vuodenaikaan erityisen hyvin sopivaa samettia. Trendikkäät samettiverhot luovat huoneeseen kodikkuutta ja ylellistä hotellitunnelmaa. Ellokselta löytyy myös erittäin pitkiä ja leveydeltään kaksinkertaisia verhoja, jotka sopivat suuriin ikkunoihin.

Helmalakana

Älä unohda helmalakanaa! Petaus jää keskeneräisen näköiseksi jos peittojen alta pilkistää sängyn runko. Helmalakanoitakin on saatavilla monen eri mallisia, joten sen valinnalla voit myös korostaa omaa tyyliäsi: onko se pelkistetty (jolloin lyhyempi, vain rungon peittävä helmalakana voisi tulla kyseeseen) vai hitusen runsaampi (jolloin helmalakana voisi olla pitkä ja kauniisti laskeutuva).

Elloksen puuvillaisessa Dream helmalakanassa on kolme sileää sivua ja vastalaskos kulmissa. Tällainen helmalakana meilläkin on. Dream helmalakana on saanut Joutsen-ympäristömerkinnän. Koko valmistusprosessissa ja raaka-aineiden valinnassa on vältetty haitallisia aineita ympäristövaikutusten minimoimiseksi ja lisäksi siinä on käytetty puuvilla on viljelty Better Cotton Initiative (BCI) -aloitteen mukaisesti.

Valaistus

Valaistus on tärkeä tunnelmanluoja. Makuuhuoneeseen kaipaa ehkä himmeämpää ja pehmeämpää valaistusta kuin kodin muihin tiloihin. Yöpöydälle on hyvä valita valaisin, joka antaa hyvän lukuvalon jos tykkää lukea kirjoja sängyssä. Elloksen Leandro pöytävalaisin on metallia ja siinä on säädettävä varren korkeus. Varjostinta voi säätää korkeus- ja sivusuunnassa.

Kannattaa miettiä myös sitä haluaako valaisimien valintaa korostaa vai saisivatko ne mielummin olla melko simppeleitä. Minä olen esimerkiksi valinnut meidän makuuhuoneeseen näyttävän, suuren kattovalaisimen tuomaan ilmettä kokonaisuuteen.

Matto

Mikäpä olisikaan ihanampaa kuin herätä aamulla ja astua ensimmäiset askeleet pehmoiselle ja lämpöiselle matolle. Suomalaiset makuuhuoneet ovat usein melko pieniä, mutta esimerkiksi pyöreät matot mahtuvat pienempäänkin tilaan ja matto voi hyvin sijoittua osittain sängyn alle. Elloksen Paris Round ryijymatossa on pehmeä ja ilmava nukka.

Pieni matto on siinäkin mielessä kätevä, että se on helppo tuulettaa ja puistella ulkona pölystä. Makuuhuoneessa on erityisen tärkeää ettei pölyä pääse syntymään liikaa.

Viimeinen silaus

Koko makuuhuoneen ilme lässähtää jos petausta ei ole viimeistelty. Tämä on tietysti makuasia, mutta kun minä petaan sängyn viimeistellysti, niin täydennän petausta vielä yhdellä tai kahdella koristetyynyllä. Olen aiemminkin maininnut ns. statement-tyynyn, jolla on helppo tuoda ilmettä simppeliin värimaailmaan. Statement-tyyny voi olla jokin värikkäämpi koristetyyny tai siinä voi olla upea kuosi tai petauksesta poikkeava materiaali. Näin syntyy taas ripaus persoonallisempaa ilmettä.

Elloksen Liva tyynynpäällinen on pehmeäksi pestyä pellavaa/puuvillaa. Viimeistelynä kiertävät farkkusaumat ympäri tyynyä. Elloksen kattavasta valikoimasta löytyy jos jonkilaisia koristetyynynpäällisiä monenlaiseen sisustusmakuun.

Daisy-poimutusnauhaverhoOpaalilasinen kattovalaisinJuliette-pussilakanasetti värissä kittiSanora Pleat -koristetyynyLeandro-pöytävalaisinParis-ryijymatto

Kokosin esimerkkini vielä kollaasikuvaan havainnollistamaan sisustusajatuksiani. Tehosteväriksi valitsin kauniin, pehmeän korallinpunaisen. Vaihtamalla verhojen ja ns. statement-tyynyn väriä, muuttusi ilme taas toisenlaiseksi. Tähän kollaasiin poimin esimerkin myös näyttävämmästä kattovalaisimesta. Elloksen kattovalaisin on valkoista opaalilasia, jossa on antiikkiviimeistely metallisissa yksityiskohdissa.

HYÖDYNNÄ BLACK WEEK ALE-KOODI

Mikäli kodin sisustuksen päivittäminen on sinulle ajankohtaista, niin ale-koodilla 405451 saat nyt lisäalennuksen -5% kaikista Elloksen Black Weekin jo ennestään alennetuista tuotteista. Alennukseen sisältyvät myös eri brändien tuotteet ja huonekalut. Koodi on voimassa vain 25.11. – 2.12.2019. Klikkaa tästä Elloksen verkkokauppaan.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.