Meidän olohuonetta somistaa uusi kaunis kasvi: kolmiokäenkaali. Tätä kasvia on näkynyt sisustuskuvissa jo pitkään, mutta minulla kesti useamman vuoden, että vihdoin sain omani.

Olen ihaillut tummanviolettia kolmiokäenkaalia sisustuskuvissa vuosikaudet. Olen useamman kerran kysynyt kasvin perään kukkakaupassa, mutta mistään en sitä saanut käsiini. Kunnes muutama viikko sitten tavallisella kauppareissulla bongasin ison pöydällisen tätä ihanaa kasvia. Nappasin tietysti oman kukkaseni mukaan!

Jälkiviisaana täytyy sanoa, että olisi ehkä ollut parempi etsiä kolmiokäenkaalia puutarhoilta. Tämä mielletään nimittäin ennemminkin puutarhaan istutettavaksi kukaksi. Me sisustajat poimimme ulkokasvitkin sisälle jos ne sopivat sisustukseen…

Meillä kolmiokäenkaali jäi paraatipaikalle olohuoneen pöydälle, mutta luulenpa, että siirrän kasvin jossain vaiheessa sivupöydälle. Nyt ihastelen sen kaunista sävyä ja lehtien kolmiomuotoja, ja olen tyytyväinen, että löysin vihdoin tämän kauan metsästämäni kasvin. Kolmiokäenkaali on viehättävä myös siksi, että se elää päivärytmissä: sen lehdet menevät nuppuun pimeän tullen.

Jos sinäkin olet etsinyt tätä kasvia, niin Prismasta ainakin saa. Voi olla, että minäkin käyn vielä hakemassa pari lisää ja istutan ne pihalle…

Author

2 Comments

  1. Kiitos kovasti vinkistä, toivottavasti meidänkin alueen prismasta löytyy. ÄIdilläni oli kyseisiä kukkia kun hän vielä eli, hän sanoi niitä nukkumatiksi juuri šen takia että illalla lehdet menee suppuun. Olen pitkään itsekin etsiskellyt kukkaa. Mukavaa kesän odotusta Kokkolaan!

    • Suvi M Reply

      Toivottavasti löydät omasi. Tuo on niin ihana kasvi! 🙂 Kivaa kesän odotusta sinnekin!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.