Miten rakastankaan valoa! Sen luomaa tunnelmaa ja valojen ja varjojen kontrasteja. Valon kulku kodissa on yksi tärkeimmistä ”sisustuselementeistä” jos niin voi sanoa.

Meidän olohuoneen ikkunat suuntautuvat etelään/länteen ja tähän aikaan vuodesta valo tulvii sisään alkuillasta kunnes aurinko laskee naapuritalojen taakse. En varmasti koskaan kyllästy ihailemaan valon luomaa tunnelmaa.

Vuosi vuodelta olen oppinut pitämään kontrasteista entistäkin enemmän

Vuosi vuodelta olen oppinut pitämään kontrasteista entistäkin enemmän. Minusta erilaiset kontrastit tekevät sisustuksesta mielenkiintoisen. Tasaisen värinen tai tyylinen sisustus jää helposti tylsäksi ja ontoksi. Kontrasteja voi tuoda kotiin eri tavoin: materiaaleissa, väreissä ja huomioimalla valon kulun tilassa.

Valkoinen sisutus taitaa tällä hetkellä olla kovin epätrendikästä. Toki valkoinen on aina ajaton valinta, mutta sekin näyttää ajankohtaisemmalta ja pehmeämmältä kun siihen yhdistää luonnonsävyjä tai vaikkapa ihan reippaita värejäkin. Minua häiritsee kovasti tällä hetkellä kotimme liiallinen valkoisuus (kun vaihdoin sohviin valkoiset päälliset) ja odotan innolla, että pääsisimme maalaamaan ruokailutilan takaisen seinän.

Villa Fregatin materiaalivalinnat ovat pyörineet vahvasti mielessä viime aikoina ja vaikka sielläkin on paljon valkoista (valkoiset seinät), on vastapainona kuitenkin paljon puuta sekä betonilattia. Tällä hetkellä ajankohtaista ovat keittiön tason ja välitilan laattojen valinta. Pyörittelen erilaisia valkoisen sävyjä ja testailen miten ne matchaavat toisiinsa. Minusta eri valkoisen sävyjä voi hyvin yhdistellä toisiinsa.

Onneksi ilta-aurinko rikkoo liiallisen valkoista tunnelmaa lämpimällä valolla ja varjojen kauniilla heijastuksilla seinissä. Itse olen tuonut kotiin lisää väriä vaihtamalla tauluasetelman maalauksia tv-seinällä (isin tauluja tietenkin) ja petaamalla sänkyyn puuterinsävyiset lakanat. Maljakossa on sekalainen sekoitus äitienpäivältä jääneitä kukkasia – uusi, värikäs kimppu toisi ihanasti väriä kotiin…

Author

2 Comments

  1. Olen täysin samaa mieltä. Rakastan kodissamme aamuauringon läikkää olohuoneen uusilla matoilla ja illansuun valoa seinällä. Ihana kun on valoisa koti.

    • Suvi M Reply

      Ihana kuulla, että siellä on muitakin valosta intoilijoita. 🙂 On hienoa, että iloa voi löytää näinkin pienistä asioista kuin auringonläikistä.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.