Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kylläpäs on ollut touhukas viikonloppu! Minulla on ollut paljon blogitöitä ja rästiin jääneitä kotihommia, joten aivan täysin levon kannalta ei tämä viikonloppu ole sujunut. Tänään aamupäivällä oli vuorossa kotihommat ja sillä aikaa, kun pyykkikone hurrasi, päätin leipoa raparperipiirakkaa. Siitä tuli taivaallista!

Kerroinkin jo “Kurkistus pihaan ja kukkapenkkeihin” postauksessa meidän hurjasti kasvaneesta raparperista. Minun oli jo monena päivänä pitänyt leipoa siitä piirakkaa, mutta tänään ryhdyin vihdoin tuumasta toimeen. Reseptin bongasin Talosta koti -blogista, mutta alunperin tämä piirakkaresepti on peräisin Hämeenkyrön maisemakahvilan emännältä. Kyllä ne emännät tietää!

Itsehän en ole mikään kovin kätevä emäntä, eikä leipominen tai ruuanlaitto ole vahvuuksiani. Silloin tällöin innostun kuitenkin yrittämään jotain ja tällä kertaa ihan hyvin tuloksin. Raparperipiirakka onnistui oikein mainiosti ja oli oikeasti todella maukasta – sekä Mankku että lapset kehuivat sitä kovasti ja he kyllä sanoisivat jos olisin (taas) mokannut leipomisessa. Niinpä uskon, että sinäkin onnistut tässä reseptissä.

Katoin iltapäiväkahvit meidän saunatuvan terassille. Sinne paistaa aurinko kauniisti läheisen pihlajan läpi ja varjot väreilevät ihanasti pöydän pinnassa. Tänään on kyllä tosi tuulinen sää, joten maljakko piti siirtää melko pian turvaan.

Tätä piirakkaohjetta tulen kyllä soveltamaan myöhemmin myös marjoihin ja ehkäpä omeniin myös.

TAIVAALLINEN RAPARPERIPIIRAKKA

Muruseos: 
8dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2tl vaniljasokeria
250g voisulaa
Pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta
2dl piimää
1 kananmuna
Täyte:
1l raparperipaloja
2 purkkia rahkaa (2x250g)
2dl sokeria
3tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
Pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta
Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 osaa muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetu piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uuninpellille.
Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperipaloja. Marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät myös, samoin omena.
Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle, ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Valmistusaika noin 1 tunti ja 20 minuuttia.

Aurinkoista sunnuntaita!

Author

3 Comments

  1. Kiva että päädyit kokeilemaan reseptiä! Olen sitä hehkuttanut blogissani varmaan joka kevät, ja ajattelin että nyt en enää tänä vuonna vaan enpä malttanut. On tuo oikeasti vaan niin hyvää, ja usein vielä jääkaapissa mehevöityy entisestään. Kiva sieltä napsia sitten viikollakin kahvin kanssa, jos viikonloppuna leipoo 🙂

  2. Itsekin teen AINA raparperipiirakan tällä ohjeella. Toimii todella hyvin myös mustikoiden kanssa <3

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.