Viikonloppuna hääräilin kotona: vaihdoin olohuoneen tekstiileitä ja ihailin viikonloppukukkasia. Jostain syystä pehmeä mustavalkoinen sisustus kiehtoo minua juuri nyt. Se ei ole vielä liian kesäistä, mutta tuo kuitenkin kaipaamaani raikkautta sisustukseen.

Pehmeällä mustavalkoisella sisustuksella tarkoitan sitä, että koti ei ole jyrkän graafisen mustavalkoinen, vaan mukana on pehmentäviä elementtejä. Mustavalkoisuutta voi pehmentää esimerkiksi puun sävyillä ja tietysti myös kasveilla ja kukkasilla. Tämä pieni olohuoneen muutos syntyi vain tuoreilla kukkasilla ja koristetyynyjä vaihtamalla (klassista). Lisäksi katoin pöytään mustan kattauksen, mutta siitä myöhemmin lisää…

Valitsin viikonloppukukkasiksi ihania leinikeitä ja anemoneja. Niiden sekaan sujautin eucalyptyksen oksia, jotka viehtättivät taas pitkästä aikaa. Kukkakaupan Mari oli tilannut eucalyptyksia myös kauniissa pitkälehtisessä lajikkeessa, johon ihastuin aivan täysin. Laitoin pari runsasta, pitkälehtistä eucalyptyksen oksaa koristamaan ruokailutilaa. Nämä oksat ovat niin kauniita ihan sellaisenaankin.

Kuvien ottamisen jälkeen koti täydentyi vielä parilla kukkakimpulla lisää, sillä minulla oli viikonloppuna synttärit. Lauantai-ilta kuluikin loistoseurassa ystävien kesken. Mankku järjesti minulle yllätysjuhlat, joista sain kyllä vinkkiä vahingossa etukäteen, mutta parempi niin, jotta ehdin sumplia kaikki viikonloppujutut niin, että illalle jäi vapaa-aikaa. Nyt viime päivät olenkin sitten hoivannut sairaita lapsia kotosalla, sillä meille iski mahatauti erään pikkuneidin synttärijuhlista sunnuntaina. Onneksi tuollaiset taudit eivät kestä pitkään.

Näillä pienillä päivityksillä olohuone sai sopivasti raikkaampaa ilmettä, vaikka lopputulos ei mitenkään alleviivaa kevättä. Olen kuitenkin ihan innoissani keväästä ja tästä valoisuudesta! Tiedossa on monia kivoja juttuja blogiin ja lisäksi luvassa on matka Pariisiin, sillä meidän isän, Juhani Melenderin, tauluja on menossa sinne suureen näyttelyyn. Todella jännittävää!

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.