Viime kuukausina maljakoita ovat koristaneet pääasiassa heinät ja kuivakukkaset. Juuri ennen pakkasten tuloa poimin omalta pihalta koristearonian oksia maljakkoon. Lehdettömät oksat muhkeine marjaterttuineen näyttävät viehättäviltä.

Apulainen aina paikalla

Tänä vuonna meidän pihan koristearoniapensaat notkuivat marjoista. Ehkä olemme liian harvoin leikanneet pensaita ja oksat ovat päässeet venahtamaan liian pitkiksi. Osa oksista kaartui ihan maahan saakka marjojen painosta. Nappasin muutaman oksan koristeeksi maljakkoon, mutta jotain pitää kyllä tehdä pensasaidalle… Pitää ihan googlata milloin ja miten sitä kannattaa leikata.

Marjat olivat niin painavia, että maljakkokin meinasi kaatua jos siihen laittoi liian monta oksaa. Lehdettömät oksat tummine marjoineen näyttävät minusta niin kauniilta ja tähän vuodenaikaan sopivilta. Nyt kun pakkanen paukkuu ulkona ja hento lumipeite on peittänyt maan, ei tee mieli ainakaan heiniä poimia maljakkoon.

Odotan kovasti jo joulukautta – myös kukkien näkökulmasta. En muista milloin olisin viimeksi ostanut kukkasia kukkakaupasta. Se taisi olla joskus viime keväänä. Pitkän tauon jälkeen on taas ihana päästä valitsemaan lemppareita kukkakaupan valikoimasta ja kokoamaan omia kimppuja maljakkoon.

Ihan vielä en ole kuitenkaan aloittanut joulutunnelmointia. Pelkään, että jos sen aloittaa liian aikaisin, niin ehtii kyllästyä koko jouluun jo ennen aattoa. Perinteisesti olen ripustanut valot ja ensimmäiset joulukoristeet marraskuun viimeisenä viikonloppuna. Nyt on kuitenkin luvassa erittäin mieluisa jouluinen sisustusstailaus, joten tänä vuonna aloitan joulufiilistelyn vähän aiemmin.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.