Hiihtoloma kotosalla on tuntunut ihanan rentouttavalta. Aikaa on jäänyt sopivasti myös sisustelulle. Päätin keventää olohuoneen ilmettä vaihtamalla sohvapöytää. Keväisempää ilmettä tuovat lempisisustuselementtini: kukkaset ja kauniit oksat.

Lähdin kukkaostoksille toiveissani löytää jotain uutta ja vähän erilaista. Kukkaset olivat kuitenkin melko perinteisiä niissä liikkeissä, joissa kävin. Ostin kuitenkin jotain minulle epätyypillistä: nimittäin sidotun kukkakimpun. Tämä kerrotuista tulppaaneista, neilikasta sekä metsänvarvuista koottu kimppu oli minusta kaunis. Mutta…kotona maljakossa se näytti aivan hassulta: kuin olisin saanut palkintokimpun, jonka olin sujauttanut maljakkoon. Ei tuntunut yhtään omalta. Niinpä avasin sidonnan ja annoin kukkien asettua luonnollisesti maljakkoon. Alla olevissa kuvissa kimppu on avattu.

Avattuna kimppu näyttää luonnollisemmalta, vaikka ero sidottuun verrattuna onkin melko pieni. Nyt odottelen, että tulppaanit venahtaisivat ja aukeaisivat kunnolla, jolloin kimpusta tulee vieläkin rennompi – juuri sellainen, josta minä pidän. Luulenpa, että tämä kimppu ilahduttaa vielä pitkään, sillä ostin sen torstaina ja nyt lauantaina se näyttää edelleen yhtä freeshiltä kuin ostopäivänä.

Löysin minä kukkakaupoista myös sitä mitä lähdin etsimään: näitä keltaisia oksia. Ne olivat jääneet mieleeni jo aiemmin ja kun bongasin näitä Tukholman huonekalumessuiltakin, niin täytyihän oksia käydä hakemassa omaankin kotiin. Kyseessä on onnenoksa niminen kasvi – tai pensas…Instassa sain viestejä, että tällaiset pensaat kasvavat kotipihoilla.

Vaihdoin tosiaan vaihteeksi olohuoneeseen pienemmän sohvapöydän. Aiemmin olohuoneessa ollut tammipöytä on nyt taas kahdessa eri palassa penkkeinä työhuoneessa sekä toisen sohvan takana. Muuton pyöreä pöytä tuo kivasti väljyyttä tilaan ja onhan se mukavaa vaihtelua. Meillä seilaa nyt jonkin verran ”ylimääräisiä” kalusteita, sillä osa on menossa mökille sitten kesällä, kun se valmistuu.

Sohvatyynyjen poistaminen vaihteeksi sohvista oli sekin ihan toimiva muutos, mutta minusta on paljon vaikeampaa aseteella koristetyynyt nätisti sohville nyt kun selkätyynyjä ei ole. Toisella sohvalla onkin vain yksi pilkullinen tyyny ja toisella tuollainen kolmen tyynyn rykelmä. Vielä en kuitenkaan vaihtanut tekstiileitä keväisempiin.

Mukavaa lauantaita!

P.S. Bongasitko Pörrö-kissan lelut kuvista? Entä Pehmiksen? 😉

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.