Kaupallinen yhteistyö: Aulis Lundell Oy / Liune

Vaikka Villa Fregatti on pieni, 80-neliöinen vapaa-ajan koti, emme kuitenkaan ole halunneet tinkiä avaruudesta ja tilantunnusta. Avaruuden kannalta yksi olennainen ja tärkeä tilaa säästävä ratkaisu on liukuovi. Meille olikin heti alusta asti selvää, että tulisimme valitsemaan liukuoven alakerran makuuhuoneeseen. Mietimme sen nikkaroimista itse, mutta kun selvittelimme valmiin liukuoven etuja, kääntyi valinta selvästi liukuovivalmistajan puolelle. Niinpä tilasimme kotimaisen, väliseinän sisälle liukuvan Liune-liukuoven*.

Liukuovi antaa 3 m²/ovi lisää tilaa kodin pinta-alaan, joten meidän pieneen mökkimakuuhuoneeseen on liukuovi ehdottomasti paras ratkaisu. Ovi liukuu siististi piiloon väliseinän rungon sisään, joten väliovi ei vie mitään ylimääräistä tilaa mökissä. Liukuovi on käytännöllinen ratkaisu tilaan kuin tilaan, aina olohuoneesta keittiöön ja makuuhuoneeseen kuin myös vaatehuoneeseen, keittokomeroihin, kodinhoitohuoneeseen tai vaikkapa kosteisiin tiloihin.

Syitä siihen, miksi päädyimme hankkimaan valmiin liukuoven sen sijaan, että olisimme tehneet sen itse (kuten meillä on kotona, eteisen vaatehuoneessa) on monia. Tietysti on paljon helpompaa hankkia ovi valmiina, ja Liunen liukuovien mukana tulee aina kokonainen, hitsattu runko, joten asentaminen on helppoa. Mutta vaakakupissa painoi muutama muukin painava seikka, kuten se, että ääneneristyskyky on parempi (tavalliseen kääntyvään oven verrattuna 30% parempi) ja Liuneen ovi on laadukas ja tukeva. Meidän itse tehty liukuovi heiluu ja vääntyilee miten sattuu, joten en suinkaan haluaisi sellaista ovea mökille keskeiselle paikalle (kotona, vaatehuoneen ovena se menettelee). Liunen liukuovi ei vaadi ollenkaan kynnystä, joten siitäkin se sai ison plussan.

Liune-väliovi toimitetaan aina yhdessä teräsrungon kanssa. Runkoja saa eri syvyisinä, joten sopiva elementti löytyy varmasti monenlaiseen kohteeseen niin uudisrakentamiseen kuin korjausrakentamisen kohteisiinkin. Runkoelementissä on vakiona paikat sähkövedoille kaikissa runkosyvyyksissä, joten tarvittaessa sähkövedotkin elementin sisällä onnistuvat.

Liukuoven teräselementin asentaminen oli helppoa ja mukana tulee selkeät ohjeet. Yhdistimme Liunen teräsrungon saumattomasti osaksi muita, puurunkoisia väliseiniämme. Kun Liunen teräselementti oli paikoillaan, onnistui oven sujauttaminen kiskolle käden käänteessä (käy kurkkaamassa video Villa Fregatin Instagram-tililtä). Näin meillä oli täydellisesti liukuva väliovi paikoillaan.

Kun olimme saaneet oven asennettua, ihastelimme kuinka sulavasti se liukui ja jäi halutessamme paikoilleen rungon sisälle. Ovessa on nimittäin sellainen lukitus, että se pysyy seinän sisällä ja vapautuu sieltä takaisin liuku-asentoon, kun ovea painaa kevyesti syvemmälle runkoon. Lopputulos viimeistellään vielä liukuoven mukana tulevilla listoilla – näette varmasti ihan valmiin lopputuloksen myöhemmin blogissa.

Liunen valikoimassa on lukuisia erilaisia ovimalleja, joista varmasti löytyy vaihtoehto jokaiseen makuun. Löytyy niin sileitä kuin uritettuja ovia sekä erilaisia materiaali- ja värivaihtoehtoja. Myös oven vedin on valittavissa. Lisäksi saatavilla on pariovellisia malleja. Me valitsimme ajattoman perusvalkoisen liukuoven hopeisella vetimellä – näin se sulautuu osaksi Villa Fregatin valkoisia seiniä avartaen tilaa entisestäänkin.

20% ALENNUS VALKOISEN HARMAJAN LUKIJOILLE

Aulis Lundell Oy haluaa tarjota Valkoinen Harmaja -blogin lukijoille erikoistarjouksen: alekoodilla
LiuneValkoinen saa verkkokaupassa 20% alennuksen kaikista Liune-ovimalleista. Alennus on voimassa 30.4.2019 saakka.

Aulis Lundell Oy antaa kymmenen vuoden takuun Liune Door -elementtirungolle. Tämä edellyttää, että
tuotteiden asennusohjeita on noudatettu ja tuotteet ovat kotikäytössä. Takuu on voimassa Suomessa.

*liukuovesta saatu alennusta osana kaupallista yhteistyötä

Author

2 Comments

  1. Tyylikäs ratkaisu!
    Olisin halunnut tällaisen liukuoven kotiimme, mutta koska myös väliseinät on trhty harkoista ja umpeen valetut betonilla (äänieristys tällöin parempi) ei seinän sisään liukuva ovi onnistunut.

    • Suvi M Reply

      Liukuovi on kyllä kätevä ratkaisu. Harkkoseinään se on toki haasteellisempi toteuttaa…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.