Minusta syksy on aivan ihana aikaa! Vielä riittää auringonpaistetta ja toisaalta vesisateissakin on oma viehätyksensä. Rakastan tunnelmointia ja hyggemäisiä hetkiä kotona. Nämä kuvat napsin eräänä tiistai-iltana, kun ilta-aurinko valaisi olohuoneen nätisti ja minä käperryin sohvannurkkaan herkuttelemaan omenapiirakalla.

Olen nyt testannut kesällä löytämääni maisemakahvilan emännän piirakkareseptiä monin tavoin. Kesällä leivoin siitä raparperipiirakkaa ja elokuussa piirakkaan pääsivät punaviinimarjat. Saimme tänä vuonna ennätyksellisen omenasadon, joten nyt tein tuolla reseptillä omenapiirakkaa. Ja hyvää tuli! Mankku sanoikin jo, että tästä piirakasta on tullut minun bravuuri. Minun kokkaus- ja leipomistaidon tuntevat tietävät, että se on paljon sanottu.

Meillä on tosiaan tänä vuonna niin paljon omenia, että vanhemmasta omenapuusta ehti jo katketa yksi suuri oksa omenien painosta. Se on tosi harmi, kun en malttaisi odottaa, että omenapuut kasvavat isommiksi. Nyt tuli sitten vähän takapakkia. Mutta iloitsemme tästä sadosta. Aiemmin meidän omenapuihin on tullut vain pari yksittäistä omenaa.

Tänä viikonloppuna taitaa pitkästä aikaa olla sellainen viikonloppu, että emme mene mökille yöksi. Mökillä on aivan ihanaa, mutta kyllä on mukava olla välillä kotonakin. Kun lähes joka viikonloppu on pakannut kimpsut ja kampsut ja suunnannut mökille, on kotona jäänyt moni asia hoitamatta. Ja nyt olisi niiden hommien aika.

Haluaisin tehdä kunnon karsimisoperaation! Aloitamme varmaankin meidän työhuoneesta, sillä se on ihan mullin mallin. Lupasin pojalle ja Mankulle, että siitä voitaisiin tehdä pelihuone. Se oli itseasiassa meidän pojan ehdotus. Laitettaisiin sinne konsolit ja vr-lasijutskat, niin siellä saa rauhassa pelailla. Se on minusta erittäin hyvä idea, koska nyt työhuone on ollut tosi vähällä käytöllä. Mutta siitä pikkuprojektista kuulette varmasti myöhemmin sitten tarkemmin…

Olohuone niin kuin se sattui tiistai-iltana olemaan

Olisi myös ihan kiva vähän sisustella kotosallakin. Minulla on ollut samat koristetyynyt esillä nyt monta kuukautta ja vähän kaipaan jo vaihtelua (vaikka esillä onkin kaikista mieluisimmat tekstiilit). Nyt heitin sohvannurkkaan vain Marimekon Tiiliskivi-viltin*, jossa on tähän vuodenaikaan eriomaisesti sopivat sävyt. Niinkuin tiedätte, tykkään että vuodenajat näkyvät pikkuisen myös kodin sisustuksessa.

Blogiin on nyt syksyllä tulossa vielä monta tarkempaa juttua Villa Fregatin pintamateriaaleista ja muista valinnoista. Kesällä halusin viettää (blogi)lomaa, joten siksi nämä jutut ovat lykkääntyneet syksyyn. Toisaalta, nyt meille on kertynyt käytännön kokemusta siitä, miten valinnat ovat toimineet mökkiarjessa. Monta kattavaa blogijuttua on siis luvassa, mutta välillä on ihana tehdä myös näitä sekalaisempia postauksia. Blogia päivitän jatkossa ehkä vähän harvemmin kuin aiemmin (n. 2-3 kertaa viikossa), mutta Instagram Storiesin kautta pääsee tiiviimmin seurailemaan Valkoisen Harmajan ja Villa Fregatin kuulumisia.

Kivaa lauantaita!

*Marimekon viltti saatu blogin kautta

Author

2 Comments

  1. Ihanan tunnelmallinen ja kodikkaan näköinen sohvannurkka ????.Tuo viltin kanssa samaa sävyä oleva tyyny kiinnitti huomioni. Olen etsiskellyt vastaavaa, mistähän tyyny on?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.