On vuoden viimeinen päivä ja perinteisen vuosikoosteen aika. Siinä missä vuosi 2016 oli hyvin kiireinen blogitöiden, lehtijuttujen ja päivätyönkin osalta, yritin hieman hillitä tahtia vuonna 2017. Rehellisesti sanottuna tuskin olisin jaksanut toista yhtä kiireistä vuotta heti perään. Blogissa keskityttiin siksi entistä enemmän ihaniin hetkiin, fiilistelyyn ja palattiin osittain sisustusbloggaamisen juurille. Toki vuoteen mahtui siltikin monta huippuhetkeä ja ikimuistoista kokemusta!

Tammikuu ja uusi vuosi käynnistyi perinteisesti sisustustrendien ennustuksella. Ennustin mm. ruskeiden sävyjen nousua, ryijymattojen tuloa, sametin suosiota ja monimuotoisten kattokruunujen nousua trendien harjalle. Jaoin trendiennustuksiani myös Me Naiset -lehdessä.  Tammikuun pakkasilla tuuletimme petivaatteita ja naputimme tauluhyllyn ruokailutilan seinään. Tein myös lupauksia uudelle blogivuodelle – osittain ne jäivät kyllä toteutumatta, sillä en pystynyt toteuttamaan reseptipostauksia niin usein kuin olisin halunnut. Tammikuussa kirjoitin myös vinkkejä bloggaamiseen. Kuukausi huipentui tupareihin The Rasmus -yhtyeen Lauri Ylösen upeassa uudessa kodissa.

Helmikuussa sovittelin mattoa ruokailutilaan ja nautin magnolian oksista. Vastasin sekalaisiin kysymyksiin bloggaamisesta ja kirjoittelin siitä miten kodikkuus rakentuu vähitellen. Pääsin sisustamaan kotiamme yhteistyössä Marimekon kanssa ja jaoin teille ajatuksiani päivän tärkeimmästä hetkestä. Listasin myös 5 vinkkiä koristetyynyillä sisustamiseen. Julkaisin Transylvanian matkani kakkososan. Kuu huipentui hiihtoloman herkkuhampurilaisiin.

Maaliskuun aloitin vastaamalla usein kysyttyihin kysymyksiin. Kotona rymsteerattiin siirtämällä perheemme vanha Artekin pöytä meille ruokapöydäksi, saunatupa somistui konjakin sävyillä ja makuuhuone herkullisella marjapuuron sävyllä. Tuunasin tavallisen tulppaanikimpun ja ihastelin kevään tärkeintä ”sisustuselementtiä”. Kirjoitin vuoden 2017 laattatrendeistä ja olin ABL-laattojen sisustuspäivillä antamassa laattavinkkejä. Loppukuusta rohkenin kirjoittamaan bloggaamisen aitoudesta. Kirjoitus herätti mukavasti keskustelua ja poiki postauksia muissakin blogeissa. Kiitos siitä! <3

Huhtikuussa käynnistin Valkoisen Harmajan kevätarvonnat – kiitos vielä kaikille yhteistyökumppaneille, jotka lähtivät mukaan! <3 Järjestelin kirjahyllyä uudestaan ja paljastin siivousainesuosikkini. Huhtikuussa kodin sisustus päivittyi sattumoisin kertarysäyksellä monin osin, sillä meille saapui niin uusi hylly, olohuoneen matto* kuin Twiggy-pöytäkin. Vietimme koko perheen aamiaishetkeä ja pääsiäistä – minä innostuin kattamaan pöydän teeman mukaisesti.

(*matto saatu)

Toukokuussa kirjoittelin mökkihaaveista ja pohdin millainen olisi täydellinen sisustus. Yhteistyö Marimekon kanssa jatkui ja kesä saapui meidän kotiin ja innostuin myös tuunaamaan betonista erilaisia sisustusjuttuja. Kirjoittelin myös siitä voiko eri valkoisen sävyjä yhdistellä keskenään. Valitsimme maalisävyt lastenhuoneisiin, joiden remontti oli juuri alkamassa.

Kesäkuussa kirjoittelin kuunvaihteen ikimuistoisesta matkastani Norjan Lofooteille, jonne pääsin Samsungin kutsumana. Hyvin pian siirryttiinkin arkisempiin aiheisiin, kun meidän pesukone meni rikki ja pohdimme kuivaavan pesukoneen hankkimista. Sellainen meille sitten tulikin ja tarkoituksenani olisi kirjoitella siitä kokemuksia jossain vaiheessa. Sisustusrintamalla ei tapahtunut suuria, sillä olimme kiireisiä lastenhuoneiden parissa, jonne valmistui parvisängyt. Pohdin kuitenkin sitä miten sisustustrendejä voi soveltaa omassa kodissa. Nautimme kesästä koleasta säästä huolimatta ja istuttelin ruukkukasvimaata terassille. Oli niin viileää, että kesäinen kattauskin syntyi sisätiloihin. Juhannusta vietimme Kalajoen maisemissa.

Heinäkuussa lomailtiin, joten blogissakin oli hiljaisempaa. Tietysti vierailin asuntomessuilla ja summasin sieltä ensitunnelmia sekä parhaita paloja. Teimme myös inspiroivan miniloman Turkuun siskoni luo ja kuun lopussa suuntasimme Kreetalle. Piipahdin länsirannikon kauneimmassa sisustusputiikissa ja ihastuin siihen oljen sävyyn, josta olen usein jauhanut. Sovittelin paikallisen Gedigo-brändin upeaa Odda-penkkiä kotiimme ja summasin jälleen blogifiiliksiäni.

Elokuussa saimme tytönkin huoneen remontin valmiiksi ja päätin heti perään maalata olohuoneen seinän. Olohuoneen sisustus täydentyi uudella tauluasetelmalla, mutta oliko kaikki taulut maalauksia sittenkään? Valitsin asuntomessujen kauneimmat tilat ja yksityiskohdat ja kirjoittelin syksyn inspiroivimmista sisustustrendeistä. Kurkistettiin myös meidän pihalle ja aloitimme myös melko työlään aitaprojektin. Loppukuusta tein sohvannurkkaan helpon päivityksen yhteistyössä Elloksen kanssa.

Syyskuussa tutustuin Anno-mallistoon vähän etuajassa, kun pääsin HobbyHall-yhteistyön myötä stailaamaan saunatupaamme näillä odotetuilla uutuustuotteilla. Sitten koittikin Habitare ja listasin Habitaren kauneimmat osastot. Kirjoittelin myös siitä miten sisustaa pikkurahalla kaunis koti ja sisustelin pellavan sävyillä makuuhuoneessa. Pääsin vierailemaan Kertun mahtavassa Design Tarinoita -podcastissa – tuon jakson voit kuunnella tästä. Meidän aitakin alkoi vihdoin valmistua!

Lokakuussa valmistelin blogimuuttoa omalle saitilleni jo täyttä häkää, mutta se oli vielä salaisuus. Illat ja viikonloput kuluivat pitkälti uutta sivustoa rakentaessa, mutta toki ehdin myös sisustelemaan. Onneksi oli syysloma! Kirjoittelin siitä mistä inspiraatio kumpuaa ja mietin voiko keittiötä somistaa kasvein ja kynttilöin. Intoilin uusista samettiverhoista ja tein halloweenia pienesti henkivän syyskattauksen.

Heti marraskuun alussa kerroin teille, että blogini muuttaa pois A-lehtien Meillä kotona-saitilta. Viisi vuotta lehtitalojen alla bloganneena odotin todella innoissani itsenäisempää otetta ja ikiomaa sivustoa! Ostin uuden ihanan kalenterin, johon suunnitella blogin uusia tuulia. Blogien anti herätti jälleen keskustelua ja pitihän minunkin kirjoitella siitä sananen. Sisustusrintamalla tapahtui sen verran, että saunatuvan vuodesohvapulmamme ratkesi. Kirjoittelin rennosta sisustamisesta ja ensimmäisistä sisustushankinnoista. Marraskuun lopussa alkoi joulun odotus.

Joulukuu alkoi sitten täällä uudessa, omassa blogiosoitteessa. Kiitos teille kaikille, jotka olette kulkeneet mukana blogimuutosta toiseen! <3 Ilokseni pääsin ilahduttamaan teitä Iittala-arvonnalla Valkoisen Harmajan blogitupareiden kunniaksi. Laitoin myös jakoon ilmaisen printattavan kalenterin vuodelle 2018, kuten minulla on ollut tapana jo useana vuonna peräkkäin. Kotona sisusteltiin jouluisesti mm. vahatuilla hyasinteilla. Innostuimme myös vihdoin tekemään prototyypin uudesta ruokapöydästä. Mietin voisiko joulua sisustaa pastellisävyin, mutta lopulta meidän joulukoti somistui ripauksella punaista ja muita perinteitä. Välipäivinä listasin mieluisimmat vuoden 2017 sisustushankintani ja kirjoittelin muutaman sanasen siitä miten kodin sisustus rakentuu vähitellen vuosien varrella. Ai niin, listasin myös vuoden 2017 sisustuksellisesti parhaat eri kategorioista.

*

Tätä koostetta tehdessä huomasin kuinka mahtava vuosi onkaan ollut, vaikka minusta ei aina ole siltä tuntunutkaan. Vuosi 2017 oli blogihistoriani ensimmäinen henkisesti nihkeä vuosi, jolloin jouduin punnita uudelleen motivaatiotani koko hommaan. Tuntui, että blogeja arvosteltiin koko ajan ja vaatimukset olivat kasvaneet todella korkealle. Silti sisustusinnostukseni ei ole kadonnut mihinkään ja siksi olenkin tätä jaksanut tehdä entiseen malliin. Ja lopulta sehän on koko blogini ydin: sisustaa kotia, luoda tunnelmia ja tarjota toivottavasti vinkkejä ja inspiraatiota muillekin. Pitää keskittyä omaan intohimoon ja antaa sen johtaa tekemistä.

Uuden vuoden otan vastaan innolla ja positiivisella asenteella. Olen edelleen hyvin innoissani tästä omasta sivustostani ja siitä, että pääsen enemmän itse päättämään oman blogini yksityiskohdista. Onneksi olen saanut taustalleni Suomen Blogimedian ja uskon, että keksimme vielä vaikka mitä kivaa tänne blogiin.

Oikein lämmin kiitos teille kaikille blogini lukijoille kuluneesta vuodesta.
Erityiskiitos teille, jotka olette seuranneet matkassa jo useamman vuoden blogimuutoista huolimatta.

Suuri kiitos myös tämän vuoden yhteistyökumppaneilleni luottamuksesta ja inspiroivista yhteistyömahdollisuuksista!

Kiitos / Thank you:

ABL-laatat – Airam – A-lehdet – Anno Collection – Avotakka – By Lassen – C More – Daniel Wellington – Dermosil – Ellos – Gedigo – Habitare – Helena Karihtala – Hobby Hall – IKEA – Iittala – Jotex – Kannustalo – Kosta Boda – Kukkakauppa Mari Havia – Legera – Linum – Meillakotona.fi –  Marimekko – Mayn – Nespresso – Paulig – Raisio/Nalle – Samsung – Sisustuksen Koodi – Stockmann – Svedbergs – Tisca – Weber – Woodnotes

Voit seurata Valkoista Harmajaa seuraavien kanavien kautta: Bloglovin, Facebook, Instagram

Author

9 Comments

 1. Paras sisustusblogi on tämä sinun! Aivan paras! Sinulla on lyömätön tyylitaju. Ihailen.

  • Suvi M Reply

   Voi että, kiitos paljon! <3 Menen ihan hämilleni näin kivasta kommentista...

  • Suvi M Reply

   Kiitos! 🙂 Tuskinpa sitä omaa tyyliään voi hirveästi muuttaakaan… 😉

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos Jossu! <3 Palautteesi merkitsee tosi paljon.

 2. Ihana kooste, ja todella kauniit kollaasit olit tehnyt! Oikein mukavaa alkanutta vuotta teille 🙂

  • Suvi M Reply

   Kiitti Lyde! <3 Oikein onnellista uutta vuotta sinnekin ja onnea uusiin työkuvioihin! 🙂

 3. Hyvää tätä vuotta ja tsemppiä, kyllä välillä voi tuntua tahmealta, mutta kyllä se siitä! Paras blogi, ehdottomasti <3

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.