Yksi sisustamisen periaatteistani on rentous. Ihailen sisustuksia, jotka ovat samaan aikaan tyylikkäitä ja rentoja. Sellaisissa tiloissa vallitsee minusta leppoisan kodikas tunnelma. Mielikuvissani tuollaiset kodit eivät ole äärimmilleen karsitun minimalistisia, vaan sisustuesineitä on juuri sopivasti ja ne on aseteltu ihanan huolettomasti. Meidän kodissa sisustamisen rentous näkyy seuraavissa seikoissa…

Sattumanvaraiset asetelmat

Te varmasti tiedättekin, että sisustusasetelmien kokoaminen yksi lempipuuhiani. En kuitenkaan haluaisi, että asetelmat näyttävät liian hiotuilta. Täydellinen sisustusasetelma on minusta sellainen, joka näyttää siltä kuin se olisi syntynyt luonnostaan ilman mitään erityistä asettelua.

Meidän olohuoneen kiinteä kirjahylly on sellainen paikka, johon sisustusasetelmat muodostuvat oikeasti melko sattumanvaraisesti. Toki olen aluksi järjestänyt hyllyn, mutta asetelmat muokkautuvat koko ajan arjen mukana. Hyllylle on helppo laskea kädestä esineitä ja silloin kun teen asetelmia jonnekin muualle, nostan kippoja ja kupposia huolettomasti tähän hyllykköön. Sinne tänne kotia kasautuvat rennot lehtikasat ja kirjapinot tuovat myös viehättävää tunnelmaa.

Viimeistelemätön petaus

Meidän kodissa näkee harvoin särmästi pedattua sänkyä. Minusta huolettomasti pedattu sänky on kutsuvamman näköinen kuin millintarkka hotellimainen petaus. Tämä on tietysti makuasia. Säilön päiväpeitteitä makuuhuoneen suuressa korissa, josta peite olisi toki kätevä nostaa sängylle, mutta useinmiten petaan sängyn vain asettamalla peitot ja tyynyt rennosti paikoilleen. Lakanat ovat aina ryppyisiä, sillä meillä ei ole mankeli käytössä (sellainen kyllä löytyisi varastosta). Onneksi ryppyisyys ei pellavalakanoissa haittaa, vaan se on materiaalin ominaisuus.

 

Rento oleskelu

Sisustamisen rentous ei näy pelkästään visuaalisissa yksityiskohdissa, vaan se on myös asennekysymys. Minulle on tärkeää, että kotona saa olla vapaasti: saa syödä missä haluaa ja saa levittää tavaroita pitkin poikin. Kotona kaikkien pitää saada olla rennosti. Vaikka sisustan intohimoisesti, en halua että eläisimme täällä minun sisustamisen ehdoilla. Tämä on meidän kaikkien koti. Blogiin päätyvät ne kuvat, joita olen napannut sinä hetkenä, kun on ollut minun sisusteluaika, mutta muuten arki tässä kodissa näyttää aika erilaiselta. Pieniä vilauksia olenkin näyttänyt silloin tällöin Instagram Storiesin puolella.

Huolettomat materiaalit

Jotta voi sisustaa rennosti edellä kuvaamallani tavalla, kannattaa materialien olla helppohoitoisia. Kun syödään ja puuhastellaan missä sattuu, tulee väistämättä tahrojakin ympäri kotia. Viimeksi tänään hinkkasin ketsuppitarhaa sohvasta. Tämän vuoksi pidän tärkeänä, että tekstiilit ovat vesipestäviä tai likaahylkiviä. Meidän sohvassa on täysin irroitettavat ja vesipestävät päälliset – tuo ominaisuus on jo monta kertaa todettu välttämättömäksi. Villamatto hylkii likaa ja usein vaikeatkin tarhat ovat lähteneet viimeistään sitten, kun tahran on rapsuttanut kuivana pois matosta.

Laadukkaat materiaalit tuovat myös tyylikkyyden vaikutelmaa, sillä ne eivät mene nuhjuisen näköisiksi, vaan säilyvät pidempään huippukuntoisina. Laadukkaan materiaalin tuntee myös käytössä. Aito puulattia tuntuu aivan erilaiselta kuin esim. laminaatti. Materiaalin tuntu on yksi vahvimmista tunnelmanluojista minulle.

Koen, että minulla on vielä paljon opittavaa rennon ja tyylikkään lopputuloksen aikaansaamiseksi. Meillä on usein ehkä liikaakin kaikkea esillä, sillä vaikka kuinka karsin niin aina jostain kumman syystä päädyn somistelemaan karsittuja nurkkia. Toivoisin kotiimme vielä ripauksen tyylikkyyttä, esim. uuden nojatuolin muodossa. En kuitenkaan vieläkään ole päättänyt mikä olisi meille se sopivin vaihtoehto. Hankinta on niin kallis ja sen on palveltava vuosikymmeniä eteenpäin, joten en ole halunnut kiirehtiä asiassa.

Onneksi kodin sisustus ei tule koskaan valmiiksi ja aina voi oppia uutta – se tekee tästä harrastuksesta niin mielekästä.


Translation: Relaxedness is for me one of the most important principles when it comes to interior decoration. I love spaces that feel sophisticated and relaxed at the same time. For me it is very important that you can live in your home freely without having to be too careful of not making a mess or disrupting the look. In my pictures you often see our home as it is when I have been decorating, but everyday life in this house looks a lot different. 

Author

2 Comments

  1. Pidän kovasti instastories puolella näkyvästä kodikkuudesta, teillä eletään kotielämää, varsinkin lastenleikit ovat hauskoja, äidin sisutusharrastuksesta on sielläkin hyötyä, lehtien monikäyttöä. Täällä blogissa löytyy mukavaa katsottavaa sitten sisustusnälkään.

    • suvi m Reply

      Aivan ihana kuulla! <3 Usein mietin, että mun arkiset InstaStoryt ei taida kiinnostaa kauheasti. Aina olen siivoamassa tai kuvaamassa sotkuja…tai ankeita pöperöitäni. 😀

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.