Viime vuonna tein hyasinttiasetelman ihanaan Urna-vaasiin* ja tykästyin siihen niin kovasti, että päätin tehdä tänä vuonna saman jutun. Pientä vaihtelua tuovat kuitenkin vahatut hyasintit, joita löysin Mari Havian kukkakaupasta.

Näissä hyasinteissa sipuli on peitetty vahakerroksella, jonka päälle on ripoteltu valkoisia hiutaleita – kuin lunta. Hyasintteja ei tarvitse kastella ollenkaan, eivätkä juuret ole näkyvissä. Näin ollen asetelmasta saa aika siistin jos ei tykkää multaisista ja valkoisista juurista. Kastelustakaan ei tarvitse huolehtia.

Minä kyllä pidän myös niistä perinteisistä hyasinteistä ja juuret ovat minusta ihan kauniitkin. Mutta nämä vahatut versiot tuovat kivaa vaihtelua. Pidän erityisesti tuosta versiosta, jossa sipuli on jätetty ruskeaksi, jolloin valkoiset ”lumihiutaleet” erottuvat selvemmin.

Napsin nämä kuvat viikko sitten ja hyasintit ovat viihtyneet oikein hyvin maljakossa. Ne ovat juuri kauniisti nupuillaan – eli parhaimmillaan. Olisi vain pitänyt hankkia vielä pari hyasinttia lisää, niin asetelma olisi näyttänyt paremmalta. Mutta ehtiihän sitä vielä…

Kurkkaa myös: samanlainen asetelma tavallisilla hyasinteilla.

*Marimekon Urna-vaasi saatu aikoinaan osana kaupallista yhteistyötä


Translation: I found these vaxed hyacinths from our local flower shop. They do not need any watering and there aren’t any long roots. How lovely!

Author

2 Comments

  1. *Marimekon Urna-valaisin saatu aikoinaan osana kaupallista yhteistyötä; vaasista kai kuitenkin kyse 😉 ihanan näköistä teillä! Ja tämä uusi blogialusta näyttää tosi hyvältä 🙂

    • Suvi M Reply

      Hups, hyvä kun huomasit! Korjaan. 🙂 Ja kiitokset ihanasta palautteesta. <3

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.