Kirjottelin tammikuussa suunnitelmistamme koskien lastenhuoneiden pientä remonttia. Nyt olemme päässeet projektissa hiukan eteenpäin, sillä tytön huoneen tavarat on käyty läpi ja karsittu. Viime viikonloppuna tein pieniä koemaalauksia molempien huoneisiin oikean värisävyn löytämiseksi. Tavoitteena on valita aikaakestäviä sävyjä, jotta uuteen remonttiin ei tarvitsisi ryhtyä heti parin vuoden päästä.

Lisäksi sattui niin hyvä tuuri, että saimme lastenhuoneiden sänkylaatikostot jämätavarana eräästä remonttikohteesta. Hyväkuntoiset ja melko uudet laatikostot olisivat päätyneet muuten roskalavalle. Me tuunaamme niistä lastenhuoneiden matalat parvisängyt.

Tytön huone

tyton_huone

Tytön huoneeseen tulee säilytysjärjestelmä, jossa on neljä ovellista kaappia ja kolme alalaatikkoa kuvan osoittamalla tavalla. Yläosaan asennetaan reunus, jotta siellä on turvallista nukkua. Säilytysjärjestelmä on valkoinen, mutta se maalataan samansävyisiksi seinien kanssa.

varisavyt-8484

Seinävärin valitseminen tytön huoneeseen ei ollut itsestäänselvää, sillä puntaroimme kahta eri sävyä: trendikkään sävyistä beigeä sekä lämpimän sävyistä harmaata (kuvassa). Beige (trendiväri ”Angoraa” muistuttava sävy) tuntui kuitenkin liian hittisävyltä, eikä tyttökään halunnut ”ihonvärisiä” seiniä. Ja koska myös säilytysjärjestelmä maalataan samalla sävyllä, päädyimme lämpimän sävyiseen harmaaseen. Harmaaseen on helppo yhdistää muita sävyjä esim. tekstiilien muodossa. Huoneeseen hankitaan myös suuri peili – kollaasissa näkyvä Muuton sävytetty malli olisi aivan ihana!

Pojan huone

 pojan_huone

Pojan huoneeseen toteutetaan samanlainen sänky-säilytysjärjestelmä, mutta tässä tilassa se on korkeampi ja ulottuu seinästä seinään. Pojan huoneen säilytyskokonaisuus koostuu kuudesta ovellisesta kaapista ja viidestä alalaatikosta. Säilytysjärjestelmän päälle, toiseen päähän jää patjan jälkeen tyhjää tilaa pieneksi tasanteeksi. Myös pojan huoneessa säilytysjärjestelmä maalataan samalla sävyllä seinien kanssa.

Aluksi kaavailimme pojan huoneen seinien värisävyksi harmaaseen taittuvaa, utuista vihreän sävyä. En kuitenkaan löytänyt täydellistä vaihtoehtoa, joten teimme testimaalaukset kylmän sävyisellä harmaalla värillä (kollaasissa). Se tuntui oikein sopivalta tähän tilaan ja kestää aikaa paremmin kuin trendikkään vihreä sävy. Myös pojan huoneeseen tuodaan muita sävyjä tekstiilien ja huonekaluiden avulla.

Teknoksen värisävyt

Ohessa vielä Teknoksen värimallit ja -koodit, jotka valitsimme. Näistä värimalleista sävyeron huomaa selvemmin kuin kollaasien valokuvista.

Nyt en malttaisi odottaa, että pääsemme oikeasti aloittamaan remontin! Aloitamme pojan huoneesta, jossa täytyy ensin maalata katto valkoiseksi (se on nyt tehosteeksi maalattu siniseksi). Muilta osin remonttisuunnitelmat ovat säilyneet samanlaisena kuin ”Lastenhuoneiden päivitykset” postauksessa kirjoittelin. Odotan jo innolla lopputulosta, sillä visioissani se näyttää upealta (toivottavasti näin on myös valmiina)!


Translation: Plans for the renovation in our childrens’ rooms. We decided to paint both rooms with grey, but the shade is different: it is colder in our son’s room and warmer in our daughter’s room. We will also build a new storage/sleeping area for both. We were lucky to get the storage solutions for free from another renovation project.

Author

8 Comments

  • suvi m Reply

   Kiitos, mukava kuulla! 🙂 Ehkäpä vihdoin nyt tulevana viikonloppuna aloitamme maalaushommat…

 1. Hauskaa, pojan huoneen seinän sävy on sama, jota olen harkinnut meille tehosteseinäksi. Kiva nähdä se ensin teillä! Suunnitelmat näyttää hyvältä. Odotan innolla.

  • suvi m Reply

   Hah, onpas hauska yhteensattuma! Olen odottanut tätä pientä remppaa niin kauan! Mutta täytyi saada tuo toteuttajakin innostumaan hommasta… 😉

 2. Hyvännäköiset ja kekseliäät suunnitelmat teillä. Meillä alkaa maalailut olohuoneessa ja maalin valitseminen osaa kyllä olla vaikeaa. Ei siinä auta muu kuin testilänttejä alkaa koklaamaan. Minulla tuli muuten postausehdotus tässä mieleen. Olemme saamassa perheenlisäystä heinäkuussa kahdesta siperiankissasta ja päänvaivaa on aiheuttanut ylirumat kiipeilypuut. 😀 Onko sinulla antaa vinkkiä, mistä saisi katseenkestäviä kissojen kalusteita? 🙂

  • suvi m Reply

   Kyllä, koemaalaus kannattaa, sillä sävy näyttää oikeassa tilassa aivan eriltä kuin värilastussa. Eikä pienestä värilastusta saa kunnollista kuvaa.

   Kiitos postausideasta! 🙂 Tuo onkin haastava aihe, sillä en on löytänyt kauniita kissanraapimispuita tms. Parhaiten toimii tavallinen sisalmatto. Se sulautuu kivasti osaksi sisustusta myös. Mutta kissa varmaan toivoisi, että matto olisi pystysuorassa seinää vasten… 😉

 3. Näyttää tosi kivalta! Tuosta parvisänky-säilytysratkaisusta tulee varmasti tosi hieno ja käytännöllinen, odotan innolla niiden valmistumista! 🙂 Meidän talon ulkoseinissä taitaa olla tuo tytön huoneen sävy (ncs s 1502-y), se on kyllä nätti väri! Lämpimän harmaan sijaan se näyttää kyllä meillä ulkona isoilla pinnoilla tosi vaalealta ja aavistuksen vihertävältäkin kitin sävyltä, mutta ympäristö (ja varsinkin ulkoilma) vaikuttaa niin paljon…

  • suvi m Reply

   Minäkin odotan niin kovasti tätä! Jos nyt vihdoin viikonloppuna remppa pääsisi alkamaan…tarvikkeet on jo hankittu. Kitin sävy kuulostaa ihanalta – sellaista sävyä tavoittelimmekin. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.