artwall-4925

Lämpöiset beigen, ruskean ja murretun keltaisen, eli oljen, sävyt viehättävät tällä hetkellä kovasti (kuten olen monesti jo todennutkin). Sama värimaailma toistuu meillä sisustustekstiilien lisäksi nyt myös tauluasetelmissa, sillä olen jälleen kerran pyöritellyt uusia tauluryhmiä seinille. Aiemmin olen vaihdellut tauluasetelmaa ruokailutilassa, mutta tällä kertaa viimeistelin olohuoneen sisustuksen kokoamalla kesällä maalaamalleni kalkkimaaliseinälle uuden tauluasetelman.

artwall-4919

Maalaukset ovat luonnollisesti pääasiassa isäni, Juhani Melenderin, teoksia. Joukossa on kuitenkin myös yksi juliste rikkomassa kokonaisuutta. Isäni monipuolisesta teoskokoelmasta löytyy myös murretuin värein maalattuja teoksia, vaikka hän onkin tunnettu värikkäämmistä maalauksista. Muutama mustavalkoinen työkin löytyy.

artwall-4927

artwall-4967

artwall-4956-3

Pohjaratkaisussamme eteinen, olohuone, ruokailutila ja lopulta myös keittiö ovat yhtä suurta tilaa, vaikka sisustus rajaakin ne erilleen. Koska olohuoneen tauluseinä on nyt näin näyttävä, karsin tauluja eteisestä. En halua kotiin levotonta yleisilmettä, joten liian monella seinällä ei voi olla suuria taulukollaaseja. Ruokailutilaanhan asensimme talvella taululistan, joten siellä asetelma pysyy hillittynä ja taulut siististi yhdessä rivissä. Olohuoneen tauluseinä on nyt tämän yhden suuren tilan katseenvangitsija.

artwall-4951

artwall-4935

Asettelin taulut eri kokoja ja erilaisia taulukehyksiä yhdistellen. Näin kokonaisuudesta tulee minusta mielenkiintoinen ja sekaan on helppo tarvittaessa lisätä uusia teoksia. Tauluryhmä hämärtää myös rajan, joka kalkkimaaliseinään syntyi kun toikkaroin maalaamisessa. Minulla loppui kalkkimaali kesken seinän maalaamisen, eikä uudesta maalisatsista tullut tismalleen saman sävyistä kuin edellisestä, joten seinään jäi aavistuksen verran sävyeroa. Nyt sitä ei enää huomaa.

Niin, ja oliko yksi tauluista sittenkään maalaus…?


Translation: I created a new art wall onto our living room wall. The paintings are painted by my father, Juhani Melender. However, there is also one poster creating contrast. The shades of brown, beige and soft yellow match the textiles in our livingroom creating a harmonious interior. But is one of the paintings really a painting…?

* Samsungin ”The Frame” taulutelevisiosta saatu alennusta – Samsung’s The Frame bought with discount

Author

14 Comments

 1. Kaunis seinän väri ja asetelma. Ihania lempparivärejä <3

  Tuo tv on kyllä makea 🙂 Minkä kokoinen teillä on tämä tv? Yhteen kohteeseen pitäisi saada aika isokin tv ja isoin taisi olla kokoa 80x120cm.

  • suvi m Reply

   Kiitti, kiva kuulla! 🙂

   Meillä on 55 tuuman malli, mutta noitahan saa suurempanakin.

 2. Tuo seinän väri on niin kaunis! Ja isäsi työt ovat aivan upeita, ihailen niitä aina postauksissasi. Tuo tv päätyy kyllä hankintalistalla, kerrankin löytyy sisustukseen sopiva telkkaei. Onko kuvanlaatu millainen? Ja oletteko piilottaneet johdot seinään?

  • suvi m Reply

   Voi kiitos Emma! 🙂 Minäkin tykkään kovasti tuosta seinäväristä – onneksi maalasin seinän uudestaan.

   Kuvanlaatu on tosi hyvä tässä tv:ssä, se on 4K. Johdot menevät seinän sisällä, mutta tuossahan tulee mukana sellainen läpinäkyvä valokaapeli, joka on tosi huomaamaton. Sen avulla kytketään kaikki muut härpäkkeet tv:seen, joten johtohässäkästä pääsee eroon.

 3. Onko tv:n johto niin huomaamaton etten näe sitä kuvassa? Vai onko teillä pistoke tv:n takana? Meillä samoin ruokailutila, keittiö ja olohuone yhtä suurta tilaa ja iso musta ruutu hallitsee tällä hetkellä tuota tilaa. Tuo on taulu-tv sanan varsinaisessa merkityksessä. 🙂 Ehkä saisin mieheni innostumaan tästä, koska kyse on tekniikasta.

  • suvi m Reply

   Meillä johdot kulkevat seinän sisällä, mutta tv:seen kuuluu sellainen läpinäkyvä valokaapeli, jonka avulla monista johdoista pääsee eroon. TV:seen kuuluu sellainen erillinen ”pääkeskus”, jossa on viritin yms. ja johon kytketään mahdolliset muut laitteet. Siitä lähtee se lähes näkymätön kaapeli tv:seen. Toki virtajohto tv:seen tarvitaan edelleen, mutta meillä siis molemmat kulkevat seinän sisällä.

   Tämä on kyllä tv, joka sopii molempien makuun. 😉

 4. Upea kokonaisuus! Minkä hintainen suunnilleen tuon kokoinen frame tv on?

  • suvi m Reply

   Siinä on musta kehys, mutta tekisi mieli hankkia vielä se vaalean puun värinen. 🙂

 5. Hei Suvi, mikä tuo olohuoneen taustaseinän sävy on? Se on todella kaunis

  • suvi m Reply

   Seinä on maalattu Kalklitir-maalin sävyllä Palladio. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.