aitaprojekti-4986

Olemme vihdoin päässeet aloittamaan aitaprojektia! Saimme rakennusluvan jo kesäkuussa, mutta ennen uuden projektin aloittamista halusimme saada lastenhuoneiden remontit valmiiksi ja lomaillakin sen jälkeen vähän. Alunperin tarkoituksena oli aloittaa aidan rakentaminen heti lomamatkamme jälkeen, mutta puutavaratoimituksessa kestikin yllättävän kauan. Odotellessa Mankku innostui toisestakin projetista ja nikkaroi saunatupamme terassille rimoitetut seinät, jolloin terassiin muodostui kätevä varasto. Mutta se onkin jo toinen juttu…

piha-4675

Puuaidan rakentaminen on ollut mielessä jo pidemmän aikaa, kun olemme seuranneet miten hitaasti pensasaita on kasvanut takapihallamme ja kuinka rikkaruohot ovat vallanneet sen. Olemme istuttaneet marja-aroniaa tontin kolmelle sivulle. Takapihalle istutetut pensaat eivät ole lähteneet yhtä hyvään kasvuun kuin tontin muilla reunoilla, sillä istutimme taimet sinne myöhemmin. Takapihan taimet joutuivat odottamaan istutusta yhden talven yli, sillä istutusprojekti jäi silloin niin myöhäiseen syksyyn, että emme ehtineet istuttaa kaikkia taimia samaan aikaan. Luultavasti taimet vähän kärsivät siitä, kun talvehtivat yhden talven väliaikaisessa kuopassa.

aitaprojekti-4994

No, mutta nyt kitukasvuiset pensaat on nostettu ylös ja tämän tontin sivu on valmiina puuaidan rakentamista varten. Annoimme naapureille osan ylöskaivetuista pensastaimista ja muutamalla taimella paikkasin aukkoja pensasaidan muista osista. Ihastelin kuinka siistiltä tontin reuna näyttikään, kun pensasaita oli kaivettu ylös!

aitaprojekti-4993

aitaprojekti-4998

Suunnittelin meille modernin ja ajattoman puuaidan, joka näyttää samalta molemmin puolin. Mankku piirsi aidasta mittakuvan rakennuslupaa varten. Aita tulee muodostumaan pystyrimoista, jotka asennetaan limittäin rungon molemmin puolin – näin aita näyttää samalta kummaltakin puolelta. Aidasta tulee niin korkea kuin kaava antoi luvan rakentaa, eli 180 cm. Väri tulee olemaan valkoinen.

aitaprojekti-4986-2

Tänään oli tarkoituksena jatkaa projektia aloittamalla aidan puurimojen maalaus, mutta sade sotki kuviot. Niinpä vietämme nyt kotosalla hidasta sunnuntaipäivää. Ihan hyvää tekee tämäkin; nyt on ollut niin monta projektia työn alla. Mutta me nautimme, kun saa puuhata kaikenlaista!


Translation: We have started building a wooden fence in our garden. I designed the appearance of the fence. Now we just have to wait until it stops raining, so that we can continue the project.

Author

2 Comments

    • suvi m Reply

      Kiva kuulla! 🙂 Ne ovat terijoensalavia. Meillä oli niitä lapsuudenkodissa, joten olen halunnut niitä omalle pihalle molempiin rakentamiimme taloihin. Pidän kovasti tuollaisesta selkeästä puun muodosta.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.